Η κατάσταση στις εφοδιαστικές αλυσίδες έχει αρχίσει να εξομαλύνεται, αλλά η πρώτη αύξηση των επιτοκίων της Federal Reserve αναμένεται τον Σεπτέμβριο του επόμενου έτους, εν μέσω υψηλού πληθωρισμού, ανακοίνωσε η S&P Global Ratings.

«Ορισμένα σημεία συμφόρησης από την πλευρά της προσφοράς αρχίζουν να δείχνουν σημάδια χαλάρωσης, υποδηλώνοντας ότι η αμερικανική οικονομία μπορεί να αρχίσει να βλέπει τις κορυφές των τιμών να αμβλύνονται το 2022», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο παγκόσμιος οίκος αξιολόγησης.

Αν και παραμένουν τα σημεία συμφόρησης σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού, υπάρχουν ορισμένες ενδείξεις ανακούφισης στις κατασκευές και το παγκόσμιο δίκτυο μεταφορών, πρόσθεσε.

Η S&P δήλωσε ότι αναμένει τώρα η κεντρική τράπεζα να πραγματοποιήσει την πρώτη της αύξηση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο του 2022, νωρίτερα από την προηγούμενη πρόβλεψή του για τον Δεκέμβριο του 2022.

Σημείωσε ότι οι αγορές τοποθετούν την πρώτη ανακοίνωση για αύξηση των επιτοκίων της Fed στη συνεδρίαση της τράπεζας τον Ιούνιο του 2022 και αναμένουν περισσότερες αυξήσεις αργότερα για το 2022.

«Η πρόσφατη άνοδος του πληθωρισμού σε υψηλό 30 ετών πυροδότησε εκκλήσεις από την αγορά προς την Ομοσπονδιακή Τράπεζα να κινηθεί πολύ πιο γρήγορα όσον αφορά την αύξηση των επιτοκίων», αναφέρει.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή