Το γιγαντιαίο containership «Ever Given» που τον περασμένο Μάρτιο έκλεισε για μια εβδομάδα την Διώρυγα του Σουέζ είναι έτοιμο να ξεκινήσει και πάλι ταξίδια.

Όπως αναφέρουν οι τοπικές κινεζικές αρχές επισκευάστηκε στην παράκτια πόλη Qingdao της ανατολικής Κίνας, και το προηγούμενο Σάββατο ξεκίνησε η φόρτωση του με  5.147 TEUs στο Qingdao Qianwan Container Terminal Co., όπως δήλωσε ο τοπικός επόπτης λειτουργίας.

Στη συνέχεια το πλοίο θα αναχωρήσει  στη Σαγκάη και το Ningbo για να φορτώσει επιπλέον «κουτιά»  πριν αναχωρήσει για την Ευρώπη, με ενδιάμεσο σταθμό τη Μαλαισία. Υπολογίζεται ότι γύρω στις 7-8 Δεκεμβρίου θα διασχίσει και πάλι το Σουέζ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
Capital Ship Management: Παγκόσμια πρώτη για τάνκερ με παροχή ηλεκτρικής ενέργειας από ξηράς
Ναυτιλία |

Capital Ship Management: Παγκόσμια πρώτη για τάνκερ με παροχή ηλεκτρικής ενέργειας από ξηράς

Το έργο αυτό συνετέλεσε ώστε τα τάνκερ τύπου Suezmax 155k της Capital, ‘Argeus’, ‘Aristoklis’, ‘Archelaos’, ‘Aristodimos’, ‘Ayrton’, ‘Amor’, που βρίσκονται υπό κατασκευή και θα παραδοθούν μεταξύ 2025 - 2027