Απώλειες καταγράφουν κατά το άνοιγμα της συνεδρίασης οι κυριότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street την Τετάρτη, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να επηρεάζεται αφενός από τα εταιρικά αποτελέσματα και αφετέρου από τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό.

Ο βιομηχανικός Dow Jones υποχωρεί κατά 0,4% κοντά στις 36.000 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 χάνει 0,31% στις 4.680 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει απώλειες της τάξης του 0,25% στις 15.930 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον Dow, 13 κινούνται με θετικό πρόσημο και 17 με αρνητικό. Των κερδών ηγούνται οι Boeing (+1,28%) και Apple (+0,8%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι Visa Inc (-4,95%) και Caterpillar (-1,95%).

Τα ισχυρά στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις αλλά και τη βιομηχανική παραγωγή που ανακοινώθηκαν μία ημέρα πριν στις ΗΠΑ, δρουν θετικά και αντισταθμίζουν μέρος των ανησυχιών για το ράλι του πληθωρισμού, ωστόσο οι traders  δεν παύουν να αναζητούν περισσότερες ενδείξεις για τις μελλοντικές κινήσεις της Federal Reserve.

Στο εταιρικό πεδίο, ανακοινώθηκαν σήμερα ισχυρά ισχυρά κέρδη από λιανεμπορικούς κολοσσούς.

Η Target ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα στο γ΄ τρίμηνο, ανώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών. Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 1,49 δισ. δολάρια ή 3,04 δολάρια ανά μετοχή, υψηλότερα από τα 1,01 δισ. δολάρια ή 2,01 δολάρια ανά μετοχή, που ήταν πριν έναν χρόνο. Ωστόσο, παρά τα θετικά αποτελέσματα η μετοχή της εταιρείας υποχωρεί.

Στον αντίποδα η μετοχή της Lowe’s ενισχύεται κατά 2,3%, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας λιανικής πώλησης ειδών σπιτιού για κέρδη και έσοδα για το γ’ τρίμηνο που επίσης ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

Στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, απρόσμενη υποχώρηση κατέγραψε ο δείκτης οικοδόμησης νέων κατοικιών στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο, παρά το γεγονός πως η ζήτηση παραμένει ισχυρή, καθώς πολύ απλά οι εργολάβοι δεν μπορούν να προχωρήσουν τις κατασκευές λόγω της έλλειψης υλικών.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης νέων κατοικιών μειώθηκε κατά 0,7% σε μηνιαία βάση φτάνοντας σε ετήσιο ρυθμό τα 1,52 εκατ. σπίτια τον Οκτώβριο, που είναι το χαμηλότερο σημείο για το δείκτη από τον περασμένο Απρίλιο.

Οι αναλυτές περίμεναν πολύ καλύτερη επίδοση για το δείκτη, με αύξηση στις 1,58 εκατ. κατοικίες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street