
«Περίπου 6,8 εκατομμύρια πολίτες έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση και κοντά 6,5 εκατομμύρια έχουν εμβολιαστεί και με τις δυο δόσεις. Τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου κλείστηκαν 27 χιλιάδες ραντεβού για την πρώτη δόση και 105 χιλιάδες ραντεβού για την τρίτη δόση». Αυτό τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης σε συνέντευξή του σε τηλεοπτική εκπομπή στο Action 24. Υπογράμμισε ότι «ειδικά για τα ραντεβού της 1ης δόσης τις τελευταίες δυο εβδομάδες έχουμε 192 χιλιάδες ραντεβού που κλείστηκαν».
Ο κ. Πιερρακάκης σχετικά με την εμβολιαστική κίνηση ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πιστεύουμε ότι αφενός πρέπει να εφαρμόσουμε τα μέτρα εκείνα που διασφαλίζουν τη δημόσια υγεία, ενώ ένα άλλο κομμάτι έχει να κάνει με την άσκηση πειθούς και την επικοινωνία όλων των ιατρικών δεδομένων που αφορούν μια πολύ δύσκολη συγκυρία».
Μιλώντας για το σύστημα εμβολιασμού επεσήμανε ότι πρόκειται για ένα επιτυχημένο σύστημα και πρόσθεσε: «Αντανακλά τις τεράστιες δυνατότητες που υπάρχουν και στον χώρο της πληροφορικής κι ευρύτερα στην χώρα μας όταν υπάρχει σχέδιο και κατάλληλοι άνθρωποι και πάνω από όταν υπάρχει η βούληση».
Σχετικά με τις δημοφιλείς εφαρμογές του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης ο κ. Πιερρακάκης τόνισε ότι μεγαλύτερη ανταπόκριση έχουν οι υπηρεσίες γνησίου υπογραφής, εξουσιοδοτήσεις και υπεύθυνες δηλώσεις. «Μέχρι σήμερα μέσω του gov.gr 4,5 εκατομμύρια υπεύθυνες δηλώσεις και 1,5 εκατομμύριο εξουσιοδοτήσεις. Δεν θα μείνουμε εδώ όμως. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα αυξήσουμε τις υπηρεσίες γνησίου υπογραφής, όπως για τα συμβόλαια ή άλλες πράξεις. Εντός λίγων ημερών θα γίνεται μέσω του gov.gr, όπως και το κομμάτι που αφορά στα ιδιωτικά συμφωνητικά».
Ανακοίνωσε, ακόμα, ότι το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής ετοιμάζει την ψηφιακή εφαρμογή σχετικά με την ηλεκτρονική μεταβίβαση ακινήτων που θα την έχει ο συμβαιολογράφος, όπου θα αντλεί όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. «Η σκέψη είναι να μην υπάρχει ούτε φυσική επίσκεψη και η διαδικασία να γίνεται με τηλεδιάσκεψη» επισήμανε.
Ο κ. Πιερρακάκης συμπλήρωσε πως, ήδη, μέσω του gov.gr εξυπηρετούνται τους πολίτες για 1288 υπηρεσίες, ενώ πρόσθεσε ότι για τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης έχει προβλεφθεί ένα τεράστιο κονδύλι περίπου 700 εκατομμύρια ευρώ ώστε «το χαρτί να μετατραπεί σε πληροφορία κι αυτό αφορά τον ΕΦΚΑ, τις πολεοδομίες, το σύστημα υγείας, δικαιοσύνης κι άλλους τομείς».
Τέλος, επανέλαβε ότι η ψηφιοποίηση του κράτους αποτελεί προσωπικό όραμα και δέσμευση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ


Latest News

Θα αποτελειώσει ο φονικός σεισμός την κατεστραμμένη από τον πόλεμο Μιανμάρ;
Οι μάχες έχουν αφήσει εκατομμύρια ανθρώπους στη Μιανμάρ να ζουν σε συνεχή φόβο και ανασφάλεια – με ελάχιστη πρόσβαση σε βασικές ανάγκες, συμπεριλαμβανομένης της ιατρικής περίθαλψης και της τροφής

ΕΑΠ: Έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης – 813GB με προσωπικά δεδομένα διέρρευσαν στο dark web
Την επίθεση επιβεβαίωσε το ΕΑΠ με ανακοίνωση – Προσωπικά στοιχεία χιλιάδων φοιτητών καθώς και IBAN τραπεζικών λογαριασμών διέρρευσαν στο dark web

Το «μεγάλο σορτάρισμα» της Elliot Investor κατά της Shell
Η «ακτιβιστική» επενδυτική Elliot Investor σορτάρει κατά τη Shell στοιχηματίζοντας 1,1 δισ. δολάρια - Το ντέρμπι των πετρελαϊκών

Αυξήσεις έως 20% στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων - Τι ανακοίνωσε ο Δένδιας
Η μισθολογική μεταρρύθμιση θα υλοποιηθεί από την 1η Απριλίου μέχρι την 1η Οκτωβρίου - Τα παραδείγματα που έδωσε ο Νίκος Δένδιας

Αθώος δηλώνει με υπόμνημα ο Χρήστος Τριαντόπουλος
Ο Χρήστος Τριαντοπούλος, μεταξύ άλλων στο υπόμνημα που κατέθεσε αναφέρει πως είναι αθώος και ζητεί να κριθεί από την τακτική δικαιοσύνη

Σεισμό 7,7 Ρίχτερ στη Μιανμάρ «βλέπουν» οι ΗΠΑ – Συνεχείς οι ισχυροί μετασεισμοί
Μεγάλος σεισμός στη Μιανμάρ - Αισθητός και στην Μπανγκόγκ με τους τουρίστες να εγκαταλείπουν τα ξενοδοχεία

Συνελήφθη ο δικηγόρος του Εκρέμ Ιμάμογλου
Οι τουρκικές αρχές προχώρησαν στην σύλληψη του δικηγόρου του Εκρέμ Ιμάμογλου, τα ξημερώματα της Παρασκευής

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή - Η επίσημη ανακοίνωση
Η αλλαγή ώρας από χειμερινή σε θερινή προβλέπεται στην οδηγία 2000/84 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της ΕΕ της 19ης Ιανουαρίου 2001

Ηλεκτροσόκ
Το σχέδιο της ΔΕΗ προβλέπει έναν χώρο mega data center 300 MW που σε δεύτερο χρόνο μπορεί να φτάσει το 1 GW

Βροχές και καταιγίδες την Παρασκευή - Μικρή πτώση της θερμοκρασίας
Άστατος θα είναι ο καιρός την Παρασκευή, με κατά τόπους βροχές και καταιγίδες, ενώ μικρή πτώση θα σημειώσει και η θερμοκρασία