Υψηλές αυξήσεις σε όλα τα βασικά της οικονομικά μεγέθη κατέγραψε το εννεάμηνο του 2021 η ασφαλιστική εταιρεία  Interlife Α.Α.Ε.Γ.Α.

Πιο αναλυτικά, τα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα (παραγωγή) αυξήθηκαν κατά 9,7% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020 και ανήλθαν στο ποσό των 55,56 εκατ. ευρώ έναντι 50,65 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2020.

Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 13,22 εκατ. ευρώ έναντι 5,91 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2020 παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 123,7%. Τα κέρδη προ φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν στα 13,45 εκατ. ευρώ έναντι 6,15 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο 2020. Η εταιρεία έχει μηδενικό δανεισμό, συνεπώς τα κέρδη προ φόρων συμπίπτουν με το ΕΒΙΤ.

Το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο ανήλθε στα 247,83 εκατ. ευρώ έναντι 228,01 εκατ. ευρώ την 31η Δεκεμβρίου 2020 (αύξηση 8,7%). Τα αποθέματα ανήλθαν στα 138,04 εκατ. ευρώ έναντι 125,58 εκατ. ευρώ την 31η Δεκεμβρίου 2020 (αύξηση 9,9%). Κατόπιν τούτου, μετά την διανομή μερίσματος 2,22 εκατ. ευρώ, τα ίδια κεφάλαια διαμορφώθηκαν στα 117,63 εκατ. ευρώ από 109,54 εκατ. ευρώ την 31/12/2020 (αύξηση 7,4%). Τέλος, το σύνολο του ενεργητικού, ανήλθε στα 270,89 εκατ. ευρώ έναντι 249,27 εκατ. ευρώ την 31/12/2020.

Η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά ότι ο θετικός ρυθμός θα διατηρηθεί μέχρι το τέλος της χρήσης 2021. Επιπτώσεις στα θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη και τη χρηματοοικονομική κατάσταση της εταιρείας ένεκα της ενεργειακής κρίσης και της εξάπλωσης της νόσου Covid-19 δεν έχουν διαπιστωθεί αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση από την Interlife.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Μεγάλου (Πειραιώς): Χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη, όχι περισσότερη γραφειοκρατία
Επιχειρήσεις |

Μεγάλου (Πειραιώς): Χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη, όχι περισσότερη γραφειοκρατία

Ο κ. Μεγάλου συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο του IIF, όπου ανέδειξε τη θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας, τη σημασία της ευρωπαϊκής σύγκλισης και τις προοπτικές για το μέλλον

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 2,5% στον τζίρο του λιανικού εμπορίου τον Ιανουάριο [γράφημα]
Επιχειρήσεις |

Με άνοδο τζίρου 2,5% ξεκίνησε το 2025 για το λιανεμπόριο [γράφημα]

Ο Γενικός Δείκτης Όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές), κατά τον μήνα Ιανουάριο 2025, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2024, παρουσίασε αύξηση 1,9%, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ

Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΣΕΕ: Πιο ισχυρό Εμπόριο και ανθεκτικότερη οικονομία
Επιχειρήσεις |

Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΣΕΕ: Πιο ισχυρό Εμπόριο και ανθεκτικότερη οικονομία

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Σταύρος Καφούνης τόνισε πως το Εμπόριο είναι ο ισχυρότερος κλάδος της οικονομίας και το μεγάλο στοίχημα είναι να διατηρήσει πρωταγωνιστικό ρόλο