Για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που έχουν ενταχθεί στον μηχανισμό ενίσχυσης της απασχόλησης ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ εντός του έτους 2021, καταβάλλεται από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, βάσει του ισχύοντος κανονιστικού πλαισίου, αναλογία του επιδόματος αδείας, υπολογιζόμενη επί της οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας.

Η αναλογία του επιδόματος αδείας ανέρχεται, για κάθε μήνα ένταξης των εργαζομένων στο Μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, σε 1/25 επί της οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας των δικαιούχων εργαζομένων.

Συνεπώς, για τον υπολογισμό σε ετήσια βάση του ποσού που καταβάλλεται σε κάθε εργαζόμενο, λαμβάνεται υπόψη το χρονικό διάστημα υπαγωγής του στον μηχανισμό και τα καταβαλλόμενα ποσά της οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας.

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω και τον προγραμματισμό των πληρωμών, η καταβολή της αναλογίας του επιδόματος αδείας στους δικαιούχους εργαζόμενους από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, θα πραγματοποιηθεί εντός του Ιανουαρίου 2022, μετά την ολοκλήρωση  της υποβολής δηλώσεων (Α και Β Φάση) από τις επιχειρήσεις – εργοδότες για την ένταξη εργαζομένων τους στον μηχανισμό για τον μήνα Δεκέμβριο 2021.

Με νεότερη ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σχετικά με την καταβολή της αναλογίας του επιδόματος αδείας 2021 για τους εργαζόμενους που έχουν ενταχθεί στον Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» διευκρινίζει τα εξής:

Η καταβολή της αναλογίας του επιδόματος αδείας 2021 για τους εργαζόμενους που έχουν ενταχθεί στον Μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ θα πραγματοποιηθεί εντός του Ιανουαρίου 2022, μετά την ολοκλήρωση της υποβολής δηλώσεων (Α΄ και Β΄ φάση) από τις επιχειρήσεις–εργοδότες για την ένταξη εργαζομένων τους στον Μηχανισμό για τον μήνα Δεκέμβριο 2021. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η ίδια διαδικασία είχε ακολουθηθεί και τον προηγούμενο χρόνο, λόγω του χαρακτήρα του επιδόματος αυτού.

Συνεπώς, για τον υπολογισμό σε ετήσια βάση του ποσού που καταβάλλεται σε κάθε εργαζόμενο, λαμβάνεται υπόψη το χρονικό διάστημα υπαγωγής του στον μηχανισμό και τα καταβαλλόμενα ποσά της οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας. Άρα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων από επιχειρήσεις – εργοδότες για όλους τους μήνες του χρόνου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax
Ψηφιακό πελατολόγιο: Η ΑΑΔΕ θα «βλέπει» online τα αυτοκίνητα σε συνεργεία, πάρκινγκ, πλυντήρια
Tax |

Ερχεται το ψηφιακό πελατολόγιο - Η ΑΑΔΕ θα «βλέπει» online τα αυτοκίνητα σε συνεργεία, πάρκινγκ, πλυντήρια

Μέσω κινητού οι επαγγελματίες θα σκανάρουν τις πινακίδες κυκλοφορίας κάθε οχήματος και τις αποδείξεις που εκδίδουν και αυτόματα θα ενημερώνεται το ψηφιακό πελατολόγιο

Ανεργία: Μειώθηκε στο 8,6% τον Φεβρουάριο – Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ
Εργασιακά – Ασφαλιστικά |

«Έπεσε» σε χαμηλό 17 ετών η ανεργία - Στο 8,6% τον Φεβρουάριο [γράφημα]

Οι απασχολούμενοι ανήλθαν σε 4.311.625 άτομα σημειώνοντας αύξηση κατά 72.436 άτομα σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2024 (1,7%) και αύξηση κατά 36.927 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2025 (0,9%)