![RESINVEST – Συμφωνία με Reden για πώληση αδειών και ανάπτυξη φωτοβολταϊκών πάρκων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/11/solar.jpg)
Τη σύναψη σημαντικής συμφωνίας ολοκλήρωσε η ελληνική RESINVEST με το γαλλικό όμιλο REDEN, για την εξαγορά χαρτοφυλακίου φωτοβολταϊκών έργων της πρώτης συνολικής ισχύος περίπου 200MW, λαμβάνοντας υπόψιν και τις δυνατότητες τροποποιήσεων.
Πιο συγκεκριμένα, η συμφωνία περιλαμβάνει την εξαγορά εκ μέρους της REDEN Hellas των 4 εταιρειών, που κατέχουν τις Βεβαιώσεις Παραγωγού για φωτοβολταϊκά πάρκα στην Κεντρική Μακεδονία. Τα έργα αυτά σχεδιάστηκαν, αναπτύχθηκαν και αδειοδοτήθηκαν από τη RESINVEST ξεκινώντας από τη φάση του greenfield και πλέον βρίσκονται στη διαδικασία της περιβαλλοντικής αδειοδότησης.
Στο πλαίσιο των συμβάσεων που υπέγραψαν οι δυο εταιρείες, η RESINVEST αναλαμβάνει έναντι της REDEN τη συνολική ανάπτυξη των έργων που περιλαμβάνει τη μελέτη, τον τεχνικό σχεδιασμό, την αδειοδότηση, την εξασφάλιση της απαιτούμενης γης τόσο για τους σταθμούς παραγωγής, όσο και για τη διασύνδεση με το Σύστημα μεταφοράς ενέργειας .
«Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για την έναρξη της συνεργασίας μας με τη REDEN, έναν από τους σημαντικότερους γαλλικούς ομίλους με εξειδίκευση στον τομέα των φωτοβολταϊκών σταθμών. Η ομάδα της RESINVEST θα παράσχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους συνεργάτες μας για τη διασφάλιση της τεχνικής αρτιότητας και τη μεγιστοποίηση της οικονομικής αποδοτικότητας των έργων» δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της RESINVEST.
RESINVEST
H RESINVEST είναι κορυφαία ελληνική ενεργειακή εταιρεία με εξειδίκευση στους σταθμούς παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές (ΑΠΕ) και την εξοικονόμηση ενέργειας. Η εταιρεία παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες σχεδιασμού, αδειοδότησης, κατασκευής, λειτουργίας και συντήρησης σε ενεργειακά έργα και ταυτόχρονα δρα η ίδια ως επενδυτής σε έργα που αναλαμβάνει.
Η RESINVEST διαθέτει αποδεδειγμένη εμπειρία από όλες τις φάσεις του κύκλου ζωής των ενεργειακών έργων και ικανότητα να επιτυγχάνει υψηλής ποιότητας αποτελέσματα ακόμη και στα πιο σύνθετα και απαιτητικά έργα.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Εθνική Τράπεζα: Αμείωτες οι επενδύσεις στην ενέργεια – Ο στόχος για 30% στα δάνεια](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/12/Karamouzis-Vasilis-ETE-Delfoi-600x469.jpg)
Καραμούζης (ΕΤΕ): Η Εθνική είναι η τράπεζα της Ενέργειας – Δάνεια 3 δισ. στις ΑΠΕ
Η Εθνική Τράπεζα σύμφωνα με τον Β. Καραμούζη γεν. διευθυντή Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής στοχεύει έως το 2030 να διατηρήσει το 30% στις ΑΠΕ
![Νορβηγία: Η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα εξαλείψει τα βενζινοκίνητα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/EV_parking_lot_Oslo-600x400.jpg)
Η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα εξαλείψει τα βενζινοκίνητα
Η Νορβηγία, η οποία διαθέτει τεράστια αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, έχει από καιρό αναγνωριστεί ως παγκόσμιος ηγέτης στις βιώσιμες μεταφορές
![Κίνα: «Φρενάρει» τις επιδοτήσεις στην καθαρή ενέργεια](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/06/ChinaSolar1-600x390.jpg)
Η Κίνα «φρενάρει» τις επιδοτήσεις στην καθαρή ενέργεια
Η Κίνα πέτυχε τον στόχο της για το 2030 έξι χρόνια νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα
![Vodafone Ελλάδας: Μείωσε κατά 93% τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από τη λειτουργία της](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/vodafone-2-600x350.jpg)
Vodafone Ελλάδας: Μείωσε κατά 93% τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από τη λειτουργία της
Η Vodafone Ελλάδας έχει επιτύχει 100% προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, το 100% των αποβλήτων του δικτύου ανακυκλώνεται ενώ παραμένει ο στόχος μηδενισμού των καθαρών εκπομπών έως το 2028
![Ασφάλειες: Η Ευρώπη «δεν μπορεί να αντεπεξέλθει» στο κόστος των ακραίων καιρικών φαινομένων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Petra-Hielkema-600x400.jpg)
Η Ευρώπη «δεν μπορεί να αντεπεξέλθει» στο κόστος των ακραίων καιρικών φαινομένων
Η υπεύθυνη της ρυθμιστικής αρχής της ΕΕ για τις ασφαλίσεις λέει ότι οι κυβερνήσεις και οι τράπεζες θα δυσκολευτούν να πληρώσουν για τις φυσικές καταστροφές που προκαλεί η κλιματική κρίση
![Κλιματική αλλαγή: Ο πιο καυτός Γενάρης για τον πλανήτη Γη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/05/kafsonas-1-600x400.jpg)
Ο πιο καυτός Γενάρης για τον πλανήτη Γη
Η θερμοκρασία ξεπέρασε κατά 1,75οC το μέσο επίπεδο της προ-βιομηχανικής εποχής, φθάνοντας κατά μέσον όρο στους 13,23°C
![Bain & Company: Οι επιχειρήσεις στρέφονται ολοένα και περισσότερο προς την κυκλική οικονομία](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/bain-cyclical-economy-600x283.jpg)
Bain & Company: Οι επιχειρήσεις στρέφονται ολοένα και περισσότερο προς την κυκλική οικονομία
Η κυκλικότητα αξιολογείται ως προτεραιότητα για το 75% των επιχειρήσεων, με το ποσοστό αυτό να αναμένεται να φτάσει το 95% μέσα στα επόμενα τρία χρόνια
![Κλιματική αλλαγή: Ο Ιανουάριος του 2025 ήταν ο πιο θερμός που καταγράφτηκε ποτέ στον πλανήτη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/07/klimatiki-allagi2-600x400.jpg)
Ο Ιανουάριος του 2025 ήταν ο πιο θερμός που καταγράφτηκε ποτέ στον πλανήτη
Ραγδαία η κλιματική αλλαγή - Τον Ιανουάριο του 2025 η θερμοκρασία ήταν υψηλότερη «κατά 1,75° Κελσίου» σε σύγκριση με την προβιομηχανική εποχή
![Σκυλακάκης: Ασφαλής οδός οι ΑΠΕ – Οι επιδοτήσεις «φρενάρουν» τις επενδύσεις](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/skylakakis-energy-summit1-600x400.jpg)
Σκυλακάκης: Ασφαλής οδός οι ΑΠΕ – Οι επιδοτήσεις «φρενάρουν» τις επενδύσεις
«Κοιτάμε να υπάρχει σωστή αναλογία φωτοβολταϊκών και αιολικών, ώστε να μην είμαστε εκτεθειμένοι σε μία τεχνολογία», είπε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης
![Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ: Συνεχίζει την ενεργειακή αναβάθμιση του στόλου του](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Ηλεκτροκίνητα-οχήματα-μεταφοράς-τσιμέντου-Ομίλου-ΗΡΑΚΛΗΣ-2-600x400.jpg)
Συνεχίζεται η ενεργειακή αναβάθμιση του στόλου του ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ
Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ φέρνει τα πρώτα ηλεκτροκίνητα οχήματα μεταφοράς τσιμέντου