Συγκρατημένη είναι η ανοδική κίνηση στο ελληνικό χρηματιστήριο αυτήν την ώρα, καθώς επιλεκτικές πωλήσεις έθεσαν όριο στην προσπάθεια της αγορά να προσεγγίσει τις 930 μονάδες.

Βέβαια, ο γενικός δείκτης καταφέρνει με τη βοήθεια αρκετών τίτλων του να παραμένει πάνω από τις 920 μονάδες, και πιο συγκεκριμένα στις 923,34 (+0,60%) με τον τζίρο μάλιστα να είναι αυξημένος.

Θα σβήσει η εξαήμερη ζημιά;

Εάν καταφέρει να κρατήσει τον θετικό του ρυθμό έως το τέλος σήμερα το ΧΑ, θα έχει ουσιαστικά αναιρέσει τη «ζημιά» από το εξαήμερο πτωτικό σερί με μόλις δύο ανοδικές συνεδριάσεις, έχοντας ακόμη μία εωσότου μάθει την επόμενη ετυμηγορία του οίκου αξιολόγησης Moody’s για την ελληνική οικονομία.

Στο προηγούμενο ραντεβού η Moody’s είχε τηρήσει «σιγή ιχθύος», δηλαδή σε εκείνο του Μαΐου, με την αξιολόγηση της Ελλάδας από τον οίκο να μην έχει αλλάξει από τον Νοέμβριο του 2020 όταν είχε προβεί σε αναβάθμιση κατά μία βαθμίδα, από το Β1, με θετικές προοπτικές.

Τώρα αυτό που μπορεί να προβληματίζει την αγορά είναι η επιδημιολογική εικόνα της χώρας, η οποία μόνο καθησυχαστική δεν είναι. Μάλιστα εντός της ημέρας αναμένεται και το τηλεοπτικό μήνυμα του πρωθυπουργού ενόψει και της εορταστικής περιόδου, η οποία φέρνει σημαντικά έσοδα τόσο στο λιανεμπόριο όσο και στα δημόσια ταμεία.

Η εικόνα στο ταμπλό

Τώρα σε επίπεδο τίτλων η Alpha Bank σημειώνει άλμα 2,47%, με τις Πειραιώς, ΟΤΕ, ΕΛΧΑ, ΓΕΚ Τέρνα, Eurobank, Aegean και ΕΧΑΕ να ακολουθούν με επίσης σημαντικά κέρδη. Ανοδικά κινούνται και οι ΔΕΗ, Εθνική, Μυτιληναίος, Λάμδα και Βιοχάλκο, ενώ στον αντίποδα «βαρίδια» είναι οι Jumbo, Coca Cola, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΠΑΠ και Τιτάν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών