
Για «μία ακόμα μεγάλη αναγνώριση για το επιστημονικό δυναμικό του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου πολλές Καθηγήτριες και Καθηγητές του συγκαταλέγονται ανάμεσα στους κορυφαίους παγκοσμίως», κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων ΟΠΑ.
Η αξιολόγηση προέκυψε από την έρευνα «Updated science-wide author databases of standardized citation indicators» 2020, που δημοσιεύτηκε από ομάδα Καθηγητών του Stanford University της Αμερικής και αναφέρεται στους κορυφαίους επιστήμονες βάσει του επιστημονικού τους έργου για το 2020.
Η μελέτη βασίστηκε στις αναφορές σύμφωνα με τη βάση δεδομένων Scopus σε ένα σύνολο 22 επιστημονικών πεδίων και 176 υπο-πεδίων και αξιολογήθηκαν 190.063 ερευνητές.
Εντεκα ερευνητές του ΟΠΑ στους κουρυφαίους του κόσμου
Οι 11 ερευνητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα με τους κορυφαίους επιστήμονες για το έτος 2020 είναι: Καρλής Δημήτριος, Τίτσιας Μιχαήλ, Σπινέλλης Διομήδης, Σκαρμέας Διονύσιος, Βακόλα Μαρία, Ταραντίλης Χρήστος, Ντζούφρας Ιωάννης, Κουτσόπουλος Ιορδάνης, Γκρίτζαλης Δημήτριος, Φωτίου Νίκος, και Σύρης Βασίλειος.
Στη λίστα επίσης με τους 186.177 κορυφαίους ερευνητές που αξιολογήθηκαν με βάσει το σύνολο του ερευνητικού τους έργου έως και το 2020 το ΟΠΑ έχει 12 μέλη ΔΕΠ: Σπινέλλης Διομήδης, Καρλής Δημήτριος, Ξεπαπαδέας Αναστάσιος, Ταραντίλης Χρήστος, Κουτσόπουλος Ιορδάνης, Καβουσανός Μανώλης, Τίτσιας Μιχαήλ, Γκρίτζαλης Δημήτριος, Σύρης Βασίλειος, Τουμπής Σταύρος, Καλογεράκη Βάνα, και Πολύζος Γεώργιος.
Σχολιάζοντας το γεγονός, ο Πρύτανης του ΟΠΑ, Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης, δήλωσε: «Οι σημαντικές μας διακρίσεις, και η εστίαση της ακαδημαϊκής κοινότητας στην εξωστρέφεια και στην διεθνοποίηση, υποστηρίζονται από τις υψηλές δυνατότητες των επιστημόνων μας και το σημαντικό ερευνητικό έργο που παραγάγουμε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στις Καθηγήτριες και τους Καθηγητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών για τη σημαντική συνεισφορά τους στην έρευνα και στη δημιουργία πρωτότυπης επιστημονικής γνώσης».


Latest News

Με αναφορά σε Τέμπη και γεωπολιτικές προκλήσεις το πρώτο μήνυμα του Κ. Τασούλα ως νέος ΠτΔ
Ορκίστηκε νέος ΠτΔ ο Κωνσταντίνος Τασούλας - Τι ανέφερε στο πρώτο του μήνυμα

Εκοιμήθη ο μητροπολίτης πρώην Θεσσαλονίκης Άνθιμος
Ο μητροπολίτης πρώην Θεσσαλονίκης Άνθιμος, κατά κόσμον Διονύσιος Ρούσσας, είχε υποβάλει την παραίτησή του τον Αύγουστο του 2023

Οι απαιτήσεις Πούτιν για να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ περιμένει μια απάντηση από τον Πούτιν για το εάν θα συμφωνήσει σε μια εκεχειρία 30 ημερών για Ρωσία και Ουκρανία

Ευρώπη: Ποια θα είναι η νέα της μορφή;
Μέσα από τον πόλεμο του Πούτιν και τις αυθαιρεσίες του Τραμπ θα γεννηθεί μια νέα Ευρώπη;

Αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό - Ορόσημο η ορκωμοσία του προέδρου της Δημοκρατίας
Το ορόσημο για να ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός είναι η ορκωμοσία του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ζυμώσεις δείχνουν άμεσα αλλαγές

Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την τελετή ορκωμοσίας του Προέδρου της Δημοκρατίας
Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν

Bloomberg: Κρίση ταυτότητας για τη Γερμανία μετά από 80 χρόνια άρνησης στις αλλαγές
Το πολιτικό κέντρο συρρικνώνεται, τονίζει το Bloomberg, καθιστώντας δύσκολη την εφαρμογή του είδους των αλλαγών που χρειάζεται η Γερμανία

Greece Emerges as a Top Destination for Luxury Real Estate
Greece’s appeal is driven by its competitive pricing compared to other luxury markets, such as the French and Italian Rivieras.

Τα σημεία «κλειδιά» για τη συμφωνία εκεχειρίας στην Ουκρανία
Ουκρανία και ΗΠΑ κατέληξαν σε πρόταση για συμφωνία εκεχειρίας – Θα παρουσιαστεί στη Ρωσία – Τι περιλαμβάνει, τα αόριστα σημεία, τα συν και τα πλην για το Κίεβο

Αυτός είναι ο πολεοδομικός σχεδιασμός για το πυρόπληκτο Μάτι
Ρυμοτομικό Σχέδιο και Πράξη Εφαρμογής ταυτόχρονα για πρώτη φορά με Περιβαλλοντική Έγκριση όλων των έργων στο Μάτι