Γεύμα στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη παρέθεσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας το μεσημέρι της Πέμπτης, στο πλαίσιο των τακτικών επαφών που έχουν οι δύο άνδρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο γεύμα εργασίας, στην κεντρική τράπεζα, ανταλλάχθηκαν απόψεις για το τρέχον οικονομικό περιβάλλον, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρωζώνη, αλλά και για τον τραπεζικό τομέα.

Μεγάλος μέρος της κουβέντας επικεντρώθηκε στον πληθωρισμό, για την εξέλιξη του οποίου ο κ. Μητσοτάκης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ενώ ζήτησε να ενημερωθεί και για τις προβλέψεις της ΤτΕ ως προς την ανάπτυξη.

Ο κ. Στουρνάρας διατύπωσε την εκτίμησή του πως η άνοδος των τιμών είναι παροδικό φαινόμενο, το οποίο θα εξασθενίσει σταδιακά έως το καλοκαίρι του 2022, παρουσίασε τις προβλέψεις των υπηρεσιών της κεντρικής τράπεζας για την πορεία του ΑΕΠ, ενώ έκανε αναφορά και στις εστίες αβεβαιότητας που υπάρχουν σε μακροοικονομικό επίπεδο.

Τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας εμφανίστηκαν αισιόδοξοι και συμφώνησαν ότι το οικονομικό περιβάλλον είναι δυναμικό και ελπιδοφόρο.

Από τη συζήτηση προέκυψε ότι ο Πρωθυπουργός δεν προτίθεται να προβεί σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες και πως οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα