Για τους εμβολιασμένους και το κατά πόσο κινδυνεύουν από την πανδημία, καθώς και για τις σχολικές εκπομπές μίλησε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «… από τις έξι» ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.

Γνωρίζουμε ότι με δύο δόσεις επιτυγχάνεται ανοσία 6-8 μηνών και επίσης ότι το εμβόλιο δεν αποστειρώνει, δεν προστατεύει από τη μόλυνση, αλλά αποτρέπει τη βαριά νόσο σε ποσοστό 90%, είπε ο κ. Τζανάκης και συμπλήρωσε ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που εμβόλιο χρειάζεται επαναληπτικότητα».

Ο ίδιος εξήγησε ότι «μια μεγάλη μερίδα εμβολιασμένων ηλικίας πάνω από 70 ετών με υποκείμενα νοσήματα είναι επίνοσοι ξανά στο πεντάμηνο μέχρι και επτάμηνο. Κατά κανόνα εξελίσσονται καλά αλλά πρέπει να νοσηλευτούν. Γνώμη μου είναι να ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα ώστε να υπάρχει ραντεβού για τρίτη δόση μετά τους πεντέμισι μήνες», πρόσθεσε ο καθηγητής.

Παράλληλα χαρακτήρισε παρακινδυνευμένες τις πολυήμερες σχολικές εκδρομές εξηγώντας ότι πληθαίνουν οι επιδημιολογικά κόκκινες περιοχές. Επιπλέον αν υπάρξει περιστατικό συρροής 10- 15 παιδιών θα πρέπει να απομονωθούν στο εκδρομικό σημείο, ενώ ως προς τη διάδοση, μπορεί να φέρουν τον ιό μέσα στο σπίτι τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τουρκία: Σφοδρές αντιδράσεις και απειλές πολέμου από το κόμμα Ιμάμογλου για τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό
Επικαιρότητα |

Aντιδράσεις και απειλές πολέμου από το κόμμα Ιμάμογλου για τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό

Όσοι γνωρίζουν το πολιτικό σύστημα στην Τουρκία, ξέρουν καλά ότι πιο φανατικοί εθνικιστές είναι οι λεγόμενοι «Κεμαλιστές» της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP, παρά το AKP του Ερντογάν

Οικόπεδα: Μέχρι 30 Απριλίου η προθεσμία για τους καθαρισμούς
Επικαιρότητα |

Τέλος χρόνου για τους καθαρισμούς των οικοπέδων – Έρχονται πρόστιμα

Οι αρμόδιες αρχές κρούουν των κώδωνα του κινδύνου ώστε οι ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές των συγκεκριμένων χώρων να ολοκληρώσουν τις απαραίτητες ενέργειες άμεσα καθώς βρισκόμαστε λιγότερο από 15 ημέρες από την εκπνοή της προθεσμίας

Ουκρανία: Ουάσινγκτον και Κίεβο υπέγραψαν μνημόνιο για τα ορυκτά – Πότε θα υπογραφεί η τελική συμφωνία
Επικαιρότητα |

Ουάσινγκτον και Κίεβο υπέγραψαν μνημόνιο για τα ορυκτά – Τι περιλαμβάνει

Η Γιούλια Σβιρεντένκο, πρώτη αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στην Ουκρανία και υπουργός Οικονομίας, επιβεβαίωσε ότι το μνημόνιο προθέσεων υπογράφηκε ανάμεσα σε Κίεβο και Ουάσινγκτον