Ένα πρότζεκτ που καινοτομεί στον κλάδο των NFT και αναδιαρθρώνει τη δομή της μουσικής βιομηχανίας είναι το Opulous. Το έργο είναι ένα πρωτόκολλο που επικεντρώνεται στην υποστήριξη των καλλιτεχνών, επιστρέφοντας τα μουσικά τους δικαιώματα. Μέσω της αλλαγής του τρόπου χρηματοδότησης των καλλιτεχνών για τα δημιουργήματα τους, έχει κεντρίσει και το ενδιαφέρον των επενδυτών, κάτι που είναι έκδηλο και από την αύξηση της τιμής του εγγενούς του νομίσματος (token), OPUL.

Σύμφωνα με δεδομένα από το Cointelegraph Markets Pro, μετά το ιστορικό χαμηλό των $0,635 στις 29 Σεπτεμβρίου, το OPUL έχει καταγράψει άνοδο ρεκόρ ύψους 1.095%, σημειώνοντας νέο ιστορικό υψηλό στα $7,60, στις 15 Νοεμβρίου. Επιπρόσθετα, ο όγκος συναλλαγών έχει αυξηθεί κατά 564% στα $11,67 εκατομμύρια.

Η προαναφερθείσα υψηλή απόδοση εδράζει σε τρεις κύριους πυλώνες:

  • Πρώτον, στην επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης πώλησης του ‘security NFT/ S-NFT’, που είναι ένα ειδικό token standard[1] και επιτρέπει στους χρήστες να επενδύουν σε τραγούδια καλλιτεχνών. Θα αναλυθεί και διεξοδικότερα στη συνέχεια.
  • Δεύτερον, στις δυνατότητες cross-chain του token, που επιτρέπουν την υποστήριξη από πολλαπλά κεντροποιημένα (CEX) και αποκεντρωμένα (DEX) ανταλλακτήρια. Το ΟPUL είναι διαθέσιμο σε μεγάλα CEX, όπως KuCoin και Gate, διευκολύνοντας την αγορά του νομίσματος και αυξάνοντας τη ζήτηση του.
  • Τρίτον, στην έντονη απήχηση της ευρύτερης αγοράς ψηφιοποιημένης τέχνης σε τεχνολογία blockchain τον τελευταίο καιρό. Σύμφωνα με το CNBC, ο όγκος συναλλαγών στην αγορά NFT έχει ξεπεράσει τα $10,7 δισεκατομμύρια.

Η πρώτη πώληση S-NFT

Το εγγενές νόμισμα OPUL, έλαβε τη μεγαλύτερη ώθηση μέσα από την κυκλοφορία του πρώτου “security NFT/ S-NFT”, που όπως προαναφέρθηκε, συνιστά ένα ειδικό token standard και επιτρέπει στους χρήστες να επενδύουν σε τραγούδια καλλιτεχνών.

Συγκεκριμένα, η ομάδα του Opulous πέτυχε μεγάλη συνεργασία με τους καλλιτέχνες υψηλού προφίλ Lil Pump και Soulja Boy. Μαζί κυκλοφόρησαν S-NFT για το τραγούδι των δύο δημιουργών ‘Mona Lisa’. Η πώληση κατέγραψε έσοδα ύψους $500.000 μέσα σε λιγότερο από δύο ώρες και συγκέντρωσε 925 επενδυτές.

Μόλις ολοκληρωθεί η επενδυτική διαδικασία από τη Republic, οι επενδυτές θα μπορούν να μεταβούν στον ιστότοπο Opulous και να εξάγουν (κάνουν mint) τα S-NFT token, τα οποία θα διανεμηθούν στο Algorand blockchain.

Αυτό που κάνει τα S-NFT πρωτοπόρα και ελκυστικά, είναι ότι καθώς το τραγούδι κερδίζει προβολές σε πλατφόρμες, όπως το Spotify και το Apple Music, ή προσελκύει άλλους διανομείς, όπως ραδιόφωνο, τηλεοπτικές εκπομπές, ταινίες ή βιντεοπαιχνίδια, τα μερίδια από τα δικαιώματα εκμετάλλευσης (royalty shares), θα διανέμονται τριμηνιαία, με τη μορφή USD Coin (USDC), απευθείας στα πορτοφόλια των κατόχων των S -NFTs. Ουσιαστικά, θα λειτουργούν ως μια μορφή επένδυσης που αποφέρει και ένα παθητικό εισόδημα.

[1] Token standard έρχεται ως συμπλήρωμα σε ένα έξυπνο συμβόλαιο. Για blockchain που υποστηρίζουν έξυπνα συμβόλαια, συχνά περιλαμβάνονται token standard, για να ενημερώνουν τους ανθρώπους πώς να δημιουργούν, να εκδίδουν και να αναπτύσσουν νέα token, με βάση το υποκείμενο blockchain τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News