Με μικτά πρόσημα κινούνται οι αμερικανικοί δείκτες, οι οποίοι αποτυπώνουν επίσης τις ανησυχίες για την εικόνα της πανδημίας στην Ευρώπη, με εξαίρεση τον τεχνολογικό κλάδο.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει απώλειες 0,57% στις 35.666 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,10% στις 4.699 μονάδες και ο Nasdaq Composite ενισχύεται κατά 0,24% στις 16.031 μονάδες.

Σε επίπεδο εβδομάδας, οι επιδόσεις του Dow Jones υπολείπονται σημαντικά από εκείνες των άλλων δεικτών, καθώς έκλεισε με ήπιες απώλειες, σε αντίθεση με τα κέρδη άνω του 1,6% των S&P 500 και Nasdaq.

Ο κλάδος των αερομεταφορέων κινείται με απώλειες, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν πλέον για τις πιθανές επιπτώσεις των ευρωπαϊκών lockdown. Η United Airlines σημειώνει πτώση 2% ενώ η Delta και η American υποχωρούν περισσότερο από 1%. Πτωτικά κινούνται και οι άλλες μετοχές ταξιδιών, με την Expedia να υποχωρεί 1,9% και την Airbnb να χάνει 2%.

Η πτώση των μετοχών αεροπορικών και ταξιδιωτικών εταιρειών έρχεται περίπου μια εβδομάδα αφότου η κυβέρνηση Μπάιντεν ήρε τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς πανδημίας που απαγόρευσαν πολλούς διεθνείς επισκέπτες για σχεδόν 20 μήνες. Αυτή η κίνηση επευφημήθηκε από αεροπορικές εταιρείες και άλλες ταξιδιωτικές εταιρείες. Ωστόσο, η αύξηση των κρουσμάτων Covid και οι νέοι περιορισμοί στην Ευρώπη μειώνουν τις ελπίδες για άμεση ανάκαμψη στα υπερατλαντικά ταξίδια, ένα συνήθως επικερδές τμήμα που είναι το κλειδί για την επιστροφή των μεγάλων αερομεταφορέων στην κερδοφορία.

Η Intuit δημοσίευσε επίσης ισχυρότερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα, καταγράφοντας κέρδη σχεδόν 10%. Επίσης, η Nvidia συνεχίζει την ισχυρή της πορεία, με τις μετοχές να σημειώνουν άνοδο 1,8% με συνεχή δυναμική από τα κέρδη της που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street