Mόνο ο Nasdaq κατάφερε να διασωθεί από τις παγκόσμιες ανησυχίες για το νέο κύμα της Covid 19 στην Ευρώπη, καθώς τόσο ο Dow Jones όσο και ο S&P 500 έκλεισαν με απώλειες, όπως και οι ευρωπαϊκές αγορές, ενώ ο τεχνολογικός κλάδος έκλεισε σε νέα ιστορικά υψηλά.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε απώλειες 0,75% στις 35.601 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε πτώση 0,14% στις 4.697 μονάδες και ο Nasdaq Composite ενισχύθηκε κατά 0,40% στις 16.057 μονάδες.

Σε επίπεδο εβδομάδας, οι επιδόσεις του Dow Jones υπολείπονται σημαντικά από εκείνες των άλλων δεικτών, καθώς έκλεισε με απώλειες 1,4%, σε αντίθεση με τα κέρδη άνω του 0,3% των S&P 500 και του 1,3% του Nasdaq.

Νωρίτερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε απώλειες της τάξεως του 0,3%, με τον κλάδο της υγείας να σημειώνει κέρδη 1,1%, ενώ οι τράπεζες υποχώρησαν κατά 2,3%. Ο αυστριακός ATX σημείωσε απώλειες 3,1%, καταγράφοντας τη χειρότερη συνεδρίασή του για πάνω από ένα χρόνο.

Ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη σημείωσε απώλειες 0,38% στις 16.159 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο έχασε 0,45% στις 7.223 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι υποχώρησε κατά 0,42% στις 7.112 μονάδες. Σε επίπεδο εβδομάδας, μόνο ο FTSE 100 έκλεισε με σημαντικές απώλειες σχεδόν 2%, ενώ ήπιες διακυμάνσεις μεταξύ -0,2% και +0,2% σημείωσαν οι άλλοι δύο δείκτες.

Η ταχεία εξάπλωση της Covid επανήλθε στο επίκεντρο, με πολλές χώρες να αντιμετωπίζουν καθημερινά ρεκόρ, επιβάλλοντας μερικούς περιορισμούς και αυστηρότερους κανόνες για τους μη εμβολιασμένους. Η κατάσταση στη Γερμανία με τον κορωνοϊό είναι τόσο κρίσιμη, ώστε ένα lockdown, ακόμη και για τους εμβολιασμένους, δεν μπορεί να αποκλειστεί, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν. Προηγουμένως, η Αυστρία είχε επιβάλει νέο γενικό lockdown και την υποχρέωση εμβολιασμού για το σύνολο του πληθυσμού από τον Φεβρουάριο.

Στη Wall Street τώρα, ο κλάδος των αερομεταφορέων έκλεισε με απώλειες, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν πλέον για τις πιθανές επιπτώσεις των ευρωπαϊκών lockdown. Η United Airlines σημείωσε πτώση 2,7% ενώ η Delta έχασε 1% και η Boeing υποχώρησε κατά 5,7%. Πτωτικά έκλεισαν και οι άλλες μετοχές ταξιδιών, με την Expedia να υποχώρησε 1% και την Airbnb να χάνει 3,8%.

Η πτώση των μετοχών αεροπορικών και ταξιδιωτικών εταιρειών έρχεται περίπου μια εβδομάδα αφότου η κυβέρνηση Μπάιντεν ήρε τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς πανδημίας που απαγόρευσαν πολλούς διεθνείς επισκέπτες για σχεδόν 20 μήνες. Αυτή η κίνηση επευφημήθηκε από αεροπορικές εταιρείες και άλλες ταξιδιωτικές εταιρείες. Ωστόσο, η αύξηση των κρουσμάτων Covid και οι νέοι περιορισμοί στην Ευρώπη μειώνουν τις ελπίδες για άμεση ανάκαμψη στα υπερατλαντικά ταξίδια, ένα συνήθως επικερδές τμήμα που είναι το κλειδί για την επιστροφή των μεγάλων αερομεταφορέων στην κερδοφορία.

Η Intuit δημοσίευσε επίσης ισχυρότερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα, καταγράφοντας κέρδη σχεδόν 10%. Επίσης, η Nvidia συνεχίζει την ισχυρή της πορεία, με τις μετοχές να κλείνουν με άνοδο 4% με συνεχή δυναμική από τα κέρδη της που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street