Στο κενό έπεσε η προσπάθεια του ελληνικού χρηματιστηρίου τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης να κινηθεί και πάλι προς τις 930 μονάδες, με τους πωλητές να δίνουν και πάλι το παρών και να καθηλώνουν στα χθεσινά κλεισίματα την αγορά.

Έτσι, μετά το πρωινό +0,35%, ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,09% στις 922,28 μονάδες με τον τζίρο μάλιστα να είναι αυξημένος σημαντικά, πάνω από 12 εκατ. ευρώ.

Στο μεταξύ η αγορά έχει δύο εστίες αναμονής σήμερα, δηλαδή τον προϋπολογισμό και τις εκτιμήσεις του και τη Moody’s, με τις αξιολογήσεις της. Στην πρώτη εστία η αγορά βρίσκει στηρίγματα στην αύξηση των κρατικών εσόδων, λόγω της ισχυρής ανάκαμψης της οικονομίας, αλλά οι κίνδυνοι παραμένουν, ιδίως από την αναζωπύρωση της πανδημίας, που θα απαιτήσει νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας και ενίσχυσης του συστήματος υγείας.

Η δεύτερη εστία είναι η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από τη Moody’s, για την οποία αν και καλλιεργήθηκαν προσδοκίες, πλέον υπάρχει επιφυλακτικότητα. Οι αναλυτές βλέπουν πιθανότητες η Ελλάδα – με “όπλο” τον εντυπωσιακό ρυθμό ανάπτυξης – να φτάσει ένα βήμα πιο κοντά στην πολυπόθητη επενδυτική βαθμίδα αφότου ο οίκος “ανεβάσει” την πιστοληπτική ικανότητα κατά μία βαθμίδα στο Ba2 από Ba3.

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, το ταμπλό στην αγορά είναι σχεδόν μοιρασμένο, με τις απώλειες του ΟΤΕ και της Coca Cola, οι οποίες ξεπερνούν το 1%, να αντισταθμίζονται εν μέρει από την άνοδο των Alpha Bank, Πειραιώς και ΟΛΠ, οι οποίες επίσης κινούνται πάνω από το +1%. Τα πρόσημα στους υπόλοιπους τίτλους, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων είναι ευμετάβλητα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών