
Σε αρνητικά εδάφη διολισθαίνει πλέον το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο πλέον δέχεται τις πιέσεις από την συντριπτική πλειονότητα των τίτλων του, οι οποίες και έκαμψαν τις όποιες στηρίξεις κρατούσαν.
Ο γενικός δείκτης αυτήν την ώρα κινείται με απώλειες 0,57% στις 909,76 μονάδες, με τον τζίρο να είναι ελαφρά βελτιωμένος από το μέσο όρο των προηγούμενων ημερών.
Ωστόσο, αυτό που παρατηρείται στην αγορά είναι η επιφυλακτικότητα που επικρατεί στους αγοραστές, ειδικά σε τίτλους που μπορεί να επηρεαστούν από τις μακροοικονομικές εξελίξεις, όπως είναι η άνοδος του ενεργειακού κόστους, ή η ανάγκη λήψης νέων μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας. Από την άλλη όμως, η παραμονή του δείκτη στα τρέχοντα επίπεδα, ειδικά πάνω από τη στήριξη των 910 μονάδων, συντηρεί την εκτίμηση ότι διατρέχει θετικό momentum.
Το ίδιο άλλωστε επιβεβαίωσε και το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους, το οποίο επισήμανε ότι η υλοποίηση των προβλεπόμενων δημοσιονομικών μεγεθών εμπεριέχει σημαντικές αβεβαιότητες που προέρχονται από την ανησυχητική εξέλιξη της πανδημίας, τις ενδεχόμενες μόνιμες απώλειες της ύφεσης που προκάλεσε η πανδημία, το βαθμό ικανότητας των φορολογούμενων να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και, τέλος, την πιθανότητα μεταστροφής της νομισματικής πολιτικής εξαιτίας των πληθωριστικών πιέσεων.
Σε επίπεδο τίτλων τώρα, οι πιέσεις σε Πειραιώς και Jumbo ξεπερνούν το 3%, ενώ εκείνες σε Ελληνικά Πετρέλαια, Εθνική, ΟΠΑΠ, ΑΔΜΗΕ, Aegean και Τιτάν το 1%. Σε αρνητικά εδάφη είναι και οι ΔΕΗ, Alpha Bank, Eurobank, Μυτιληναίος, Coca Cola και Ελλάκτωρ.


Latest News

Εβδομαδιαίο άλμα άνω του 4% για το ΧΑ - «Βλέπει» και τις 1.700 μονάδες
Η εγχώρια αγορά συνεχίζει να υπεραποδίδει έχοντας πληθωρική εικόνα σε πρωταγωνιστές από την μεγάλη κεφαλαιοποίηση

Συντήρηση επιπέδων στο Χρηματιστήριο, με προσεκτικούς τους αγοραστές
Η σκυτάλη της ανόδου σήμερα βρίσκεται σε τίτλους που είτε έμειναν ελαφρώς πίσω στην άνοδο της εβδομάδας είτε έχουν σημαντικές αγοραστικές εντολές σε αναμονή

Solidus Securities ΑΕΠΕΥ: Τι προτείνει για το νομοσχέδιο της Κεφαλαιαγοράς
Αλλαγές στη φορολογία νομικών προσώπων στις συναλλαγές στην αγορά προτείνει η SOLIDUS

Εθνική και Eurobank οδήγησαν ακόμη υψηλότερα το ΧΑ
Πρωταγωνίστριες στις συναλλαγές του ΧΑ οι μετοχές των "big-4" τραπεζών

Αντέχει το profit taking το ΧΑ - Στηρίζουν οι τράπεζες
Η αγορά καταφέρνει να προσελκύει και πάλι τους αγοραστές, οι οποίοι, μεταξύ άλλων οδηγούν και τον τραπεζικό κλάδο υψηλότερα

«Στάση» μετά το ράλι στο ΧΑ, απορροφούνται οι πιέσεις
Η αγορά καταφέρνει σήμερα να κρατά τα επίπεδα που κατέκτησε στο χθεσινό άλμα, απορροφώντας τις εύλογες πιέσεις που έρχονται από την κατοχύρωση μέρους των κερδών

Μίνι ράλι στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τραπεζικό άλμα άνω του 4%
Το θετικό διεθνές κλίμα βοήθησε στο να επιταχυνθούν οι αγοραστικές πρωτοβουλίες και να διαπεράσει ο γενικός δείκτης τον πρώτο στόχο των 1.650 μονάδων

Ανοδικό ξέσπασμα για το Γενικό Δείκτη - Ξεπέρασε και τις 1.650 μονάδες
Tο Χρηματιστήριο Αθηνών ξεσπά ανοδικά - Στο πλευρό του τράπεζες, ΔΕΗ και Βιοχάλκο

«Βλέπει» και τις 1.650 μονάδες ο Γενικός Δείκτης - Ξεχωρίζουν Βιοχάλκο, Eurobank
Το Χρηματιστήριο Αθηνών δείχνει να οδεύει προς τον επόμενο μεγάλο στόχο του τις 1.650 μονάδες

Τραπεζικοί «διαξιφισμοί» στο ΧΑ - Άντεξαν τα επίπεδα με Coca Cola και Εθνική
Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,04% στις 1.627,94 μονάδες - Ισχυρός ήταν ο όγκος στη μετοχή της Alter Ego Media