
To σχέδιο για την ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας παρουσιάστηκε σήμερα, από τον επικεφαλής της επιτροπής ανασυγκρότησης της Εύβοιας, Σταύρο Μπένο, σε διαδικτυακή συνάντηση με τους εκπροσώπους της ΕΣΕΕ και της επιχειρηματικότητας της Εύβοιας.
Στην παρουσίαση μετείχαν ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Γιώργος Καρανίκας, η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Εύβοιας, Παρασκευή Αγιοστρατίτη, ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένων Ν. Εύβοιας και μέλος του ΔΣ της ΕΣΕΕ Σπύρος Γεροντίτης, η διευθύντρια του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ), Βάλια Αρανίτου, καθώς και ο διευθυντής της ΕΣΕΕ Αντώνης Μέγγουλης.
Ο κ. Μπένος, στην παρουσίαση του σχεδίου ανασυγκρότησης της Εύβοιας, τόνισε τη σημασία της συνέργειας όλων των εμπλεκομένων μερών για την επιτυχή έκβαση ενός ιδιαίτερα απαιτητικού εγχειρήματος, όπως αυτό της ανασυγκρότησης.
Διαβάστε επίσης: Βόρεια Εύβοια – Το 2023 οι προσκλήσεις για έργα και δράσεις
Με κεντρικό άξονα το σύνθημα «Μένουμε – Επιστρέφουμε στον τόπο μας», ο επικεφαλής της επιτροπής ανασυγκρότησης της Εύβοιας παρουσίασε τη σειρά των μελετών που εκπονούνται στην πρώτη φάση της υλοποίησης του σχεδίου με σκοπό την εκπόνηση του Masterplan για το στρατηγικό σχεδιασμό της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) της Βόρειας Εύβοιας, η οποία αναμένεται να λάβει έγκριση στα τέλη του 2022.
Ο κ. Μπένος σημείωσε πως το εξάμηνο Μάρτιος 2022-Σεπτέμβρης 2022 είναι ένα κρίσιμο διάστημα για την τροφοδότηση του σχετικού υλικού που είναι αναγκαίο στην οικοδόμηση της ΟΧΕ. Ο ίδιος επισήμανε την σημασία της διπλής βιωσιμότητας του σχεδίου ανασυγκρότησης και σημείωσε τη σημασία των συνεργασιών με τους φορείς της επιχειρηματικότητας για την επιτυχημένη ολοκλήρωση του κύματος των μεταρρυθμίσεων που προβλέπει το σχέδιο ανασυγκρότησης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, κ. Καρανίκας, τόνισε τη σημασία της επιτροπής ανασυγκρότησης για την αντιμετώπιση των καταστροφών που βιώνει από το καλοκαίρι η Β. Εύβοια λόγω των πυρκαγιών. Σημείωσε ότι το ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένων Ν. Εύβοιας, εκπονούν μια μελέτη για τη χαρτογράφηση του πλαισίου ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας στην Εύβοια, η οποία μπορεί να διατεθεί στην επιτροπή και να συνεισφέρει στο απαιτητικό project ανασυγκρότησης μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές.
Ο κ. Γεροντίτης επισήμανε τη σημασία της συγκεκριμένης μελέτης, ως εργαλείου ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας της Εύβοιας, ενώ ανέδειξε την ανάγκη εκπόνησης ενός σχεδίου για την ανάπτυξη των θέσεων των τουριστικών σκαφών αλλά και τη δημιουργία τουριστικών καταφυγίων τα οποία θα πρέπει να διασυνδέονται με άλλους κλάδους της περιφερειακής οικονομίας όπως η εστίαση και το εμπόριο.
Τέλος, η κ. Αγιοστρατίτη, επισήμανε τη σημασία της επιτυχημένης έκβασης του σχεδίου ανασυγκρότησης αλλά υπογράμμισε την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων καθώς τα δύο επόμενα χρόνια είναι καθοριστικά για τη διασφάλιση της βραχυπρόθεσμης βιωσιμότητας του νησιού. Η κ. Αγιοστρατίτη, μεταφέροντας την αγωνία των επιχειρηματιών ανέδειξε την ανάγκη παρεμβάσεων βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα, ώστε αυτές να προετοιμάσουν το έδαφος για την επιτυχή έκβαση του σχεδίου ανασυγκρότησης.


Latest News

Οι γυναίκες έχουν το λόγο - Καμπάνια του ΣΕΛΠΕ
Οι γυναίκες δεν περιμένουν να πάρουν θέση-την διεκδικούν-την δημιουργούν-την κατακτούν -Tο μήνυμα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδας(ΣΕΛΠΕ)

Ποια ξένα πανεπιστήμια κατέθεσαν αίτηση για ίδρυση παραρτημάτων στην Ελλάδα
Τα 12 φαίνεται ότι έχουν φτάσει τα ξένα πανεπιστήμια που έχουν καταθέσει αίτηση για ίδρυση παραρτημάτων στην Ελλάδα – Πώς γίνεται η αξιολόγηση

MEGA: Στην κορυφή της τηλεθέασης και τον Μάρτιο
To MEGA αναδείχτηκε κορυφαίος σταθμός στην ελληνική τηλεόραση για το σύνολο του Α’ τριμήνου του 2025.

Διπλή αναβάθμιση της Πειραιώς από την DBRS - Σε BBB, σταθερό το outlook
Η αναβάθμιση 2 βαθμίδων και η σταθερή τάση αντικατοπτρίζουν τις ισχυρές και συνεχείς βελτιώσεις στην κερδοφορία και το προφίλ κινδύνου του Ομίλου

Μητσοτάκης: Ο κατώτατος μισθός θα είναι στα 950 ευρώ το 2027
«Στηρίζουμε σταθερά και στο πλαίσιο των δυνατοτήτων το διαθέσιμο εισόδημα όλων των πολιτών», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Εργασίας

Ζημιές από τις πλημμύρες σε Πάρο και Μύκονο
Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία στην Μύκονο και την Πάρο, με τις πλημμύρες να αφήνουν πίσω τους σοβαρές ζημιές

«Δεν αστειεύομαι» – Ο Ντόναλντ Τραμπ, το Σύνταγμα και τα σχέδια για μια τρίτη προεδρική θητεία
Παρά το συνταγματικό όριο, ο Ντόναλντ Τραμπ και υποστηρικτές του μιλούν ήδη όλο και πιο συχνά για το πώς ο Αμερικανός νυν θα μπορούσε να παραμείνει στην εξουσία μετά το 2028

Συνάντηση Γεραπετρίτη-Φιντάν στη σκιά της φυλάκισης Ιμάμογλου
Στο περιθώριο της υπουργικής συνάντησης του ΝΑΤΟ ο Γεραπετρίτης θα δει το Φιντάν με ατζέντα και το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας

Τραμπ: Η καταδίκη της Λεπέν θυμίζει τη χώρα μας
«Πολύ μεγάλη υπόθεση» χαρακτήρισε ο Τραμπ την καταδίκη της Μαρίν Λεπέν, για την οποία όπως είπε «Ξέρω πολύ καλά πώς είναι» καθώς «θυμίζει τη χώρα μας».

«Έξυπνο» φανάρι καταγράφει όσους περνούν με κόκκινο
Η πρώτη ψηφιακή κάμερα εγκαταστάθηκε και λειτουργεί πιλοτικά στον Άλιμο – Προς το παρόν οι παραβάσεις όσων περνούν το κόκκινο φανάρι καταγράφονται χωρίς την επιβολή προστίμων