Με κέρδη έκλεισε η Wall Street, την Τετάρτη, καθώς ανέκαμψαν οι μετοχές του κλάδου της τεχνολογίας, μετά την ανάσα που πήραν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων μετά την εκτίναξη τους.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έχασε μόλις 9,42 μονάδες και έκλεισε στις 35.804,38 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,23% στις 4.701,46 μονάδες, ενώ ο Nasdaq αυξήθηκε κατά 0,44% στις 15.845,23 μονάδες.

Η πρόσφατη άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων, η οποία ξεκίνησε από την απόφαση του προέδρου Τζο Μπάιντεν να διορίσει εκ νέου τον Τζερόμ Πάουελ ως πρόεδρο της Federal Reserve τη Δευτέρα, επιβραδύνθηκε ελαφρά την Τετάρτη. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου κυμάνθηκε πάνω από το 1,68% αυτή την εβδομάδα μετά το τέλος της Παρασκευής στο 1,55%. 

Οι μετοχές της μητρικής του Facebook Meta σημείωσαν άνοδο 1,1% για να ενισχύσουν τον Nasdaq, ενώ οι μετοχές των Roku και Peloton σημείωσαν αύξηση περισσότερο από 2% η καθεμία. Οι μετοχές της HP σημείωσαν άνοδο 10% αφού ανέφεραν κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις.

Πρόθυμοι να αυξήσουν τα επιτόκια, εάν οι τιμές συνεχίσουν να αυξάνονται, εμφανίζονται αρκετά μέλη της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς (FMOC), σύμφωνα με τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της FED που δημοσιεύθηκαν σήμερα.

Πέρα από την ανακοίνωση των πρακτικών της FED, η αγορά, που θα παραμείνει κλειστή αύριο Ημέρα Ευχαριστιών, έχει να εξετάσει και να αφομοιώσει μια σειρά από οικονομικά νέα.

Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι οι αιτήσεις για νέα επιδόματα ανεργίας υποχώρησαν στις 199.000, από 270.000 την περασμένη εβδομάδα και πολύ κάτω από τις 260.000 που ανέμεναν οι αναλυτές.

Ο δείκτης προσωπικών καταναλωτικών δαπανών αυξήθηκε τον Οκτώβριο κατά 0,6% σε μηνιαία βάση, σε σχέση με το αναμενόμενο 0,4% και κατά 5% σε ετήσια βάση, που είναι το μεγαλύτερο ποσοστό από το Νοέμβριο του 1990. Εξαιρούμενων των τιμών τροφίμων και καυσίμων, η αύξηση για τον δομικό δείκτη διαμορφώθηκε στο 4,1% σε ετήσια βάση, που συνιστά το υψηλότερο σημείο για τον δείκτη από τον Ιανουάριο του 1991.

Οι πωλήσεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ αυξήθηκαν τον περασμένο μήνα κατά 0,4% σε εποχικώς προσαρμοσμένη ετήσια βάση φθάνοντας τις 745.000, ανακοίνωσε την Τετάρτη το υπουργείο Εμπορίου. Οι πωλήσεις  τον Σεπτέμβριο αναθεωρήθηκαν απότομα προς τα κάτω, στις 742.000 νέες κατοικίες , έναντι 800.000 που είχαν ανακοινωθεί, καθώς οι υψηλότερες τιμές αποτελούν εμπόδιο για αρκετούς που αγοράζουν κατοικία για πρώτη φορά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street