
Οι προοπτικές προμήθειας φυσικού αερίου από την Αίγυπτο και την περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, για την ελληνική αλλά και την ευρωπαϊκή αγορά, θα βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων που θα έχει αύριο Πέμπτη στο Κάιρο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.
Ο κ. Σκρέκας μεταβαίνει στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, προκειμένου να συμμετάσχει στην υπουργική σύνοδο του φόρουμ φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου. Στο πλαίσιο της συνόδου πρόκειται να συναντηθεί με τον υπουργό Πετρελαίου και Ορυκτών Πόρων, Tarek El Molla, με τον οποίο αναμένεται να υπογραφεί και μνημόνιο κατανόησης για την περαιτέρω ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας Αιγύπτου στον τομέα του φυσικού αερίου.
Διαβάστε επίσης: Ράλι σοκ 450% στο φυσικό αέριο και 60% στο αργό πετρέλαιο το 2021 [πίνακας]
Συγκεκριμένα θα διερευνηθούν οι προοπτικές ανάπτυξης της συνεργασίας των δύο χωρών στην προμήθεια αερίου και από τα κοιτάσματα της ανατολικής Μεσογείου με αξιοποίηση των εγκαταστάσεων υγροποίησης του αερίου που διαθέτει η Αίγυπτος. Έτσι το αέριο μπορεί να μεταφέρεται με πλοία μεταφοράς LNG για να διοχετεύεται στην ελληνική και την περιφερειακή αγορά. Στο τραπέζι βρίσκεται, επίσης, η επέκταση της συνεργασίας στον τομέα της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στο πλαίσιο του διαγωνισμού που βρίσκεται σε εξέλιξη από πλευράς Αιγύπτου για την παραχώρηση θαλάσσιων περιοχών (“οικοπέδων”).
Στην ελληνική αποστολή, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, θα συμμετέχει και αντιπροσωπεία της ΔΕΠΑ.
Σημειώνεται ότι στις εργασίες του φόρουμ για το φυσικό αέριο θα συμμετάσχουν ως παρατηρητές η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ.


Latest News

Δυναμική η ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών στην Ελλάδα το 2024
Τα φωτοβολταϊκά αποτελούσαν το 93,5% όλης της νέας εγκατεστημένης ισχύος από ΑΠΕ για το 2024

Οι στόχοι της Ελλάδας για την πράσινη μετάβαση - Τι είπαν Παπασταύρου - Hoekstra
Οι προτεραιότητες για την πράσινη μετάβαση - Εξελίξεις για το Κοινωνικό Ταμείο για το Κλίμα

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα «made in China» στη... Σερβία
Η JMEV επιβεβαίωσε την κατασκευή του εργοστασίου στη Σερβία

Made in Serbia - Τι σχεδιάζουν οι Κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες
Η JMEV επιβεβαίωσε την κατασκευή του εργοστασίου

ΔΕΗ blue: Στην Πάτρα το πιο ισχυρό Hub φόρτισης της Ελλάδας
Με συνολική ισχύ 1,2 MW, το νέο ΔΕΗ blue Hub υποστηρίζει την ταυτόχρονη φόρτιση έως και 29 οχημάτων

Masdar: Εδραιώνει την παρουσία της στην Ευρώπη με την ολοκλήρωση της εξαγοράς του 100% της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ
Η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου της Masdar στην Ευρώπη, στο πλαίσιο του στρατηγικού στόχου της εταιρείας για 100 GW παγκόσμιας εγκατεστημένης ισχύος έως το 2030

ΟΤ Delphi Economic Forum X – Καρτάλης (ΕΚΠΑ): «Χωρίς τις ΑΠΕ, η Ελλάδα θα είχε υπερδιπλάσια τιμή ρεύματος»
Οι συνθήκες που διαμορφώνονται υπό την προεδρία Τραμπ στις ΗΠΑ, επηρεάζουν και θα επηρεάσουν την ενεργειακή μετάβαση, είπε ο Κώστας Καρτάλης, καθηγητής του ΕΚΠΑ, στο ΟΤ Delphi Economic Forum X

Ανοίγει το «παιχνίδι» με τις μπαταρίες στα φωτοβολταϊκά
Σε φάση εκκίνησης η πλατφόρμα υποδοχής αιτήσεων από τον ΔΕΔΔΗΕ. Εξετάζεται παράταση πέραν της 30ης Απριλίου λόγω των καθυστερήσεων.

Πλήγμα στον κλάδο της πράσινης ενέργειας από τους δασμούς Τραμπ
Οι δασμοί Τραμπ αποτελούν γροθιά στην πράσινη βιομηχανία που ήδη υποφέρει από την ανάκαμψη των ορυκτών καυσίμων

Ομάδα Task Force από την Messaritis Ανανεώσιμες για έργα της Ομάδας Β
Tην Κυριακή 6 Απριλίου, η Messaritis Ανανεώσιμες κλήθηκε να αποκόψει περί τους 80 σταθμούς και το κατάφερε με επιτυχία