Στον Όμιλο Olympia αποδόθηκε η διαβάθμιση ΑΑ μετά από την αξιολόγηση της πιστοληπτικής της ικανότητας από την εταιρεία ICAP A.E. Με βάση τη απόδοση του ICAP A.E Credit Rating η αναβάθμιση του Ομίλου τον κατατάσσει σε ζώνη χαμηλού πιστωτικού κινδύνου.

Η διαβάθμιση του Ομίλου σε ΑΑ βασίζεται, μεταξύ άλλων, στην πολύχρονη εμπειρία της Διοικητικής Ομάδας, στην εξωστρέφειά του, στη διαφοροποίηση του επενδυτικού χαρτοφυλακίου σε πέντε κλάδους και στη συνεχή αύξηση της συνεισφοράς του κλάδου αποθήκευσης ενέργειας. Επιπλέον, ανάμεσα στους σημαντικούς παράγοντες που οδήγησαν σε αυτή τη διαβάθμιση είναι η δυνατότητα των εταιρειών του Ομίλου να αντλούν χρηματοδότηση εν μέσω δύσκολης συγκυρίας προκειμένου να υλοποιήσουν τα επενδυτικά τους σχέδια, η διαμόρφωση αρνητικού καθαρού δανεισμού και αρνητικών καθαρών υποχρεώσεων σε συνδυασμό με την υψηλή ταμειακή ρευστότητα, αλλά και η διατήρηση ικανοποιητικής αναλογίας ξένων/ιδίων κεφαλαίων και μόχλευσης κατά την τελευταία τριετία. Παράλληλα, σημειώθηκε υψηλή κάλυψη χρηματοοικονομικών δαπανών από EBITDA, σε συνδυασμό με την ικανοποιητική τιμή καθαρού δανεισμού και υποχρεώσεων.

Η διαβάθμιση ΑΑ απεικονίζει τη δυνατότητα των εταιρειών να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους ακόμα και υπό δυσμενείς οικονομικές συγκυρίες και επομένως η πιστοληπτική τους ικανότητα παραμένει σταθερά υψηλή. Οι επιχειρήσεις µε διαβάθμιση ΑΑ χαρακτηρίζονται από τα πολύ σημαντικά οικονομικά μεγέθη τους, την ανοδική πορεία και τη σημαντική θέση τους στην αγορά.

Η ICAP A.E είναι η μόνη εταιρεία στην Ελλάδα που έχει εγγραφεί ως Οργανισμός αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας (CRA) από την Ευρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αξιών και Αγορών (ESMA) και  ως Ίδρυμα Εξωτερικής Πιστωτικής Αξιολόγησης (ECAI) από την Τράπεζα της Ελλάδος. Οι Αξιολογήσεις Πιστοληπτικής Ικανότητας (Credit Ratings) είναι σύμφωνες με τις απαιτήσεις του Κανονισμού (ΕΚ) 1060/2009 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 16ης  Σεπτεμβρίου 2009 για τους Οργανισμούς Αξιολόγησης Πιστοληπτικής Ικανότητας, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Αναπτυξιακή Διάσκεψη Κρήτης: Οι ανταγωνιστές μας «ανοίγουν» την αγορά
Επιχειρήσεις |

Αναπτυξιακή Διάσκεψη Κρήτης: Πρέπει να δώσουμε έμφαση στη διαφοροποίηση των ελληνικών προϊόντων

Για τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές εξαγωγές στην Αμερική συζήτησαν οι ομιλητές του πάνελ - «Ενίσχυση εξαγωγών στις ΗΠΑ – Ευκαιρίες και Προκλήσεις» - στο πλαίσιο της Αναπτυξιακής Διάσκεψης Κρήτης

Κώστας Νεμπής (ΟΤΕ): Αυτή είναι η στρατηγική μας για το 2025
Επιχειρήσεις |

Κώστας Νεμπής (ΟΤΕ): Αυτή είναι η στρατηγική μας για το 2025

Περαιτέρω ανάπτυξη του FTTH δικτύου, αξιοποίηση του 5G δικτύου, ενίσχυση διαθεσιμότητας της υπηρεσίας COSMOTE 5G WiFi και ενίσχυση των εσόδων είναι τα βασικά στοιχεία της στρατηγικής του ΟΤΕ για το 2025