Η Apple σχεδιάζει τη στενότερη συνεργασία της με την TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Co.) για την παραγωγή των δικής της σχεδίασης μόντεμ τεχνολογίας 5G για τις μελλοντικές συσκευές iPhone.

Αυτό υποστηρίζει με δημοσίευμά της η ιαπωνική εφημερίδα Nikkei, η οποία μάλιστα τονίζει ότι οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών περιστρέφονται γύρω από τη χρήση της διαδικασίας παραγωγής των 4nm, η οποία ακόμη δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε κανένα προϊόν σε εμπορική χρήση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το μόντεμ που σχεδιάζει και δοκιμάζει η Apple είναι κατασκευασμένο με την αρχιτεκτονική των 5nm, πριν μπει σε μαζική παραγωγή το 2023 με την αρχιτεκτονική των 4nm.

Η μετάβαση της Apple σε δικής της σχεδίασης μόντεμ από το 2023 είναι κάτι που αναμένεται ευρέως, με την ταϊβανέζικη TSMC να θεωρείται ο φυσιολογικός συνεργάτης της αμερικανικής εταιρείας σε αυτή τη μετάβαση.

Η επίσης αμερικανική Qualcomm, η οποία είναι κυρίαρχος στην αγορά των μόντεμ και έχει εφοδιάσει την Apple για όλη τη σειρά iPhone 13, έχει ανακοινώσει πρόσφατα ότι αναμένει πως θα καλύπτει μόνο το 20% της παραγωγής μόντεμ για τα μοντέλα iPhone, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Σημειώνεται ότι η Apple έχει ήδη προβεί σε κίνηση που προδιαγράφει το μέλλον της στο συγκεκριμένο τομέα αφού το 2019 εξαγόρασε τον τομέα 5G μόντεμ της Intel. Επιπλέον, το 2019, Qualcomm και Apple κατέληξαν σε συμφωνία που έβαζε τέλος στη μεταξύ τους διαμάχη σχετικά με τις άδειες χρήσης τεχνολογιών, με την Qualcomm να λαμβάνει πάνω από 4 δισεκατομμύρια σαν μέρος του διακανονισμού.

Η TSMC από την πλευρά της κατασκευάζει όλους τους επεξεργαστές σειράς A για τις συσκευές iPhone όπως επίσης και τους επεξεργαστές M1 που «φοράνε» οι νέοι υπολογιστές Mac.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Nikkei, εκατοντάδες μηχανικοί της TSMC βρίσκονται εγκατεστημένοι στο Κουπερτίνο, έδρα της Apple, και συνεργάζονται με την ομάδα ανάπτυξης μικροτσίπ της αμερικανικής εταιρείας. Για τη σειρά iPhone του 2022 προβλέπεται ότι ο βασικός επεξεργαστής (System-on-Chip) θα προέρχεται από την TSMC και την τεχνολογία 4nm, ενώ η μετάβαση στην ακόμη πιο προηγμένη τεχνολογία των 3nm θα ακολουθήσει την επόμενη χρονιά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία