![Το σχήμα ΤΜΕΔΕ/ Ellington επέλεξε το ΤΧΣ για την Attica Bank](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/08/attica-bank.jpg)
Το consortium ΤΜΕΔΕ και Ellington επέλεξε ως προτιμητέο επενδυτή για την είσοδο στο μετοχικό κεφάλαιο της Attica Bank, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, που ελέγχει σήμερα το 68% της τράπεζας.
Τη σχετική απόφαση έλαβε την Πέμπτη το βράδυ το Γενικό Συμβούλιο του Ταμείου, προκρίνοντας με αυτόν τον τρόπο την επιλογή που είχε κάνει λίγες εβδομάδες νωρίτερα το ΔΣ της Attica Bank.
Θα ακολουθήσουν αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με το δίδυμο ΤΜΕΔΕ-Ellington, με στόχο μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα να υπάρξει οριστική συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.
Υπενθυμίζεται ότι η Attica Bank βρίσκεται σε διαδικασία αύξησης κεφαλαίου ύψους 240 εκατ. ευρώ, μέσω της οποίας επιχειρείται η ιδιωτικοποίησή της.
Με βάση το σχέδιο που συζητείται, οι προτιμητέοι επενδυτές θα καλύψουν ένα μέρος της αύξησης και τα υπόλοιπα θα εισφέρουν το ΤΧΣ, το ΤΜΕΔΕ και ο ΕΦΚΑ.
Σε δεύτερη φάση θα ακολουθήσει νέα έκδοση τίτλων, την πλειονότητα των οποίων θα αγοράσει η Ellington, αποκτώντας έτσι τον έλεγχο της Attica Bank.
Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, οι διαπραγματεύσεις που θα ακολουθήσουν θα επικεντρωθούν στο ύψος των κεφαλαίων που θα τοποθετήσουν στην αύξηση κεφαλαίου ο επενδυτής και το ΤΜΕΔΕ, καθώς το ΤΧΣ επιζητά την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή τους, ώστε να περιοριστούν οι ζημιές τους.
Πρόκειται άλλωστε και για έναν όρο που η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει θέσει, ώστε να μην θεωρηθεί η συμμετοχή του ΤΧΣ στην έκδοση των νέων μετοχών, κρατική ενίσχυση.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Eurobank: Στην Βομβάη για το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδας-Ινδίας-Κύπρου (IGC)](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Φωτογραφικό_στιγμιότυπο_από_την_εκδήλωση_στο_Taj_Mahal_Palace-600x400.jpg)
Καραβίας από Βομβάη: «Η Eurobank πόλος αναφοράς για τις ινδικές επιχειρήσεις»
Μνημόνιο συνεργασίας της Eurobank με το Ινδικό Εμπορικό Επιμελητήριο - Στόχος η διευκόλυνση των επενδύσεων
![Motor Oil: Ενίσχυση από την Κομισιόν ύψους 117 εκ. ευρώ για την παραγωγή ανανεώσιμου υδρογόνου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/02/motoroil-930-2-768x528-1-600x413.jpg)
Ενίσχυση 111,7 εκατ. στη Motor Oil από Κομισιον για την παραγωγή ανανεώσιμου υδρογόνου
Την Motor Oil Hellas θα στηρίξει οικονομικά η Κομισιόν στην παραγωγή ανανεώσιμου υδρογόνου- Το project στους Αγίους Θεοδώρους
![ΑΒ Βασιλόπουλος: Cage – free αυγά σε όλα τα καταστήματα, κατάργηση των αυγών κλωβοστοιχίας](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/10/vasilopoulos-768x479-1-600x374.jpg)
ΑΒ Βασιλόπουλος: Cage – free αυγά σε όλα τα καταστήματα, κατάργηση των αυγών κλωβοστοιχίας
Η πρωτοβουλία για cage-free αυγά είναι ένα βήμα της ΑΒ Βασιλόπουλος για την ηθική εκτροφή και την ευημερία των ζώων
![Θεοδωρικάκος: Ενισχύουμε και εκσυγχρονίζουμε τον θεσμό των Eπιμελητηρίων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/WhatsApp-Image-2025-02-13-at-14.20.07_fa1a80fa-600x400.jpg)
Θεοδωρικάκος από το ΕΒΕΑ: Ενισχύουμε και εκσυγχρονίζουμε τον θεσμό των Eπιμελητηρίων
Ο κ. Θεοδωρικάκος ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες του υπουργείου Ανάπτυξης στο πλαίσιο του αναπτυξιακού νόμου - Ποιες είναι οι βασικές κυβερνητικές παρεμβάσεις
![Γυναίκες: Μεγαλύτερη συμμετοχή στα διοικητικά συμβούλια – Τι προβλέπει το υπό ψήφιση ν/σ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/08/men-women-work-768x505-1-600x395.jpg)
Περισσότερες γυναίκες στα διοικητικά συμβούλια - Τα κριτήρια
Με τις διατάξεις του νομοσχεδίου θεσμοθετείται υποχρεωτική συμμετοχή των γυναικών σε ποσοστό τουλάχιστον κατά 33% στα ΔΣ των εισηγμένων εταιρειών
![AKTOR: Δυναμική συμμετοχή της Aktor Romania στον εκσυγχρονισμό των σιδηροδρομικών υποδομών της Ρουμανίας](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/ακτορ.jpg)
Aktor: Συμμετέχει σε έργα 750 εκατ. για τον εκσυγχρονισμό των σιδηροδρομικών υποδομών της Ρουμανίας
Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων που υλοποιεί η θυγατρική της Aktor, Aktor Romania, ξεπερνά τα €750 εκατ.
![Eurobank Equities για BriQ Properties: Υψηλή απόδοση, χαμηλός κίνδυνος, σύσταση buy](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/06/briq.jpg)
Eurobank Equities για BriQ Properties: Υψηλή απόδοση, χαμηλός κίνδυνος, σύσταση buy
Η BriQ Properties είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες επενδύσεων σε ακίνητα στην Ελλάδα, επισημαίνει η Eurobank Equities
![Vodafone: Έφτασε στην Κρήτη το υποβρύχιο καλώδιο 2Africa](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/vodafone_2Africa-600x449.jpg)
Έφτασε στην Κρήτη το υποβρύχιο καλώδιο οπτικών ινών 2Africa
Το καλώδιο χωρητικότητας έως 180 terabits/δευτερόλεπτο έφτασε στην Κρήτη και προσαιγιαλώθηκε στον σταθμό της Vodafone Ελλάδας στο νότιο τμήμα του νησιού
![Ίντερνετ: Χαμηλές ταχύτητες καταγράφει για το ελληνικό δίκτυο η Ookla](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/04/laptop-2-600x392.jpg)
Χαμηλές... πτήσεις για τις ταχύτητες στο ελληνικό ίντερνετ - Η έρευνα της Ookla
Σύμφωνα με τα δεδομένα της Ookla, η Ελλάδα έχει μέση ταχύτητα download της τάξης των 57,9 Mbps, επίδοση που την κατατάσσει στην 96η θέση μεταξύ 154 χωρών
![Fourlis: Ξεκινά η διαπραγμάτευση των μετοχών από το stock option plan](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/05/fourlis3-600x487.png)
Fourlis: Ξεκινά η διαπραγμάτευση των μετοχών από το stock option plan
Τι ανακοίνωσε η εισηγμένη εταιρεία - Οι νέες μετοχές από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου