
Μειωμένη κατά 28,3% ήταν η εμπορική κίνηση δια ζώσης στα καταστήματα λιανικής στις ΗΠΑ την Black Friday σε σχέση με τα επίπεδα του 2019, καθώς οι καταναλωτές επέλεξαν να κάνουν τις αγορές τους ηλεκτρονικά, ενώ τις ξεκίνησαν νωρίτερα μέσα στη χρονιά, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία της Sensormatic Solutions.Σε σχέση όμως με το 2020, όπου η πανδημία είχε κλείσει πολλούς αμερικανούς στο σπίτι και τα καταστήματα λειτουργούσαν με μειωμένο ωράριο, η επισκεψιμότητα των αμερικανών στα καταστήματα αυξήθηκε κατά 47,5%.
«Είναι σαφές ότι οι αγοραστές ψωνίζουν νωρίτερα αυτή τη σεζόν, όπως έκαναν και την περασμένη σεζόν», δήλωσε στο CNBC ο Μπρίαν Φίλντ, ανώτερος διευθυντής στο τμήμα παγκόσμιου consulting σε θέματα λιανεμπορίου, στη Sensormatic. Πρόσθεσε ότι οι δύο κύριοι λόγοι που οι αγοραστές διευρύνουν το διάστημα των αγορών τους, η ανησυχία για την εξάπλωση της πανδημίας και για την αλυσίδα εφοδιασμού.Οι περισσότεροι Αμερικανοί άρχισαν τις αγορές τους ήδη από τον Οκτώβριο, καθώς οι επιχειρήσεις λιανεμπορίου είχαν προχωρήσει σε προωθητικές προσφορές. Σύμφωνα με έρευνα της Εθνικής Ομοσπονδίας Λιανικής, το 61% των καταναλωτών είχε ξεκινήσει να αγοράζει τα δώρα του για τις γιορτές πριν από την Ημέρα των Ευχαριστιών.
Στο διαδίκτυο, οι επιχειρήσεις λιανεμπορίου σημείωσαν πωλήσεις 8,9 δισ. δολαρίων την Black Friday, χαμηλότερα από το ρεκόρ των περίπου 9 δισ. δολαρίων που δαπανήθηκαν τον προηγούμενο χρόνο, σύμφωνα με στοιχεία της Adobe Analytics. Είναι η πρώτη φορά που η ανάπτυξη αντιστράφηκε σε σχέση με το προηγούμενο έτος, επισημαίνει η Adobe, η οποία αναλύει περισσότερες από ένα τρισεκατομμύριο επισκέψεις σε ιστότοπους λιανικής στις ΗΠΑ, με περισσότερα από 100 εκατομμύρια προϊόντα σε 18 διαφορετικές κατηγορίες προϊόντων.
Την Ημέρα των Ευχαριστιών, οι καταναλωτές ξόδεψαν 5,1 δισ. δολάρια σε διαδικτυακές αγορές, όπως και την προηγούμενη χρονιά.


Latest News

Τι συμβαίνει όταν σταματά η επιστήμη
Ο Τραμπ κόβει τις επιχορηγήσεις για την έρευνα - Στον αέρα 300.000 επιστήμονες σε 2.500 Πανεπιστήμια, ιατρικές σχολές και ερευνητικά ιδρύματα.

Διπλάσια χρήματα απο τον CEO της Deutsche Bank έβγαλε πέρυσι, στέλεχος της τράπεζας
Οι αμοιβές του υπάλληλου της Deutsche Bank το 2024 , έφτασαν τα 18 εκατ. ευρώ - Συνολικά 647 άτομα απο το προσωπικό είχαν κέρδη πάνω απο ένα εκατ. ευρώ

Σε ρυθμούς τεχνητής νοημοσύνης «τρέχει» η Κίνα - Υπάρχει όμως κίνδυνος «φούσκας»;
Η Κίνα περνά μια περίοδο αντίστοιχη με την ευφορία της Wall Street για την τεχνητή νοημοσύνη - Τα ισχυρά χαρτιά και οι αδυναμίες

Το «αθόρυβο» στοίχημα πίσω από την επιστροφή της Ρωσίας στις αγορές
Traders και διαχειριστές κεφαλαίων αναζητούν ρωσικά assets στοιχηματίζοντας στην επιστροφή της Ρωσίας στις αγορές

Εκτός του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου οι λομπίστες της Huawei
Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ακολουθεί ένα κύμα αναζητήσεων και συλλήψεων στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά, απο τις βελγικές δικαστικές αρχές

Deutsche Bank: Πρώην κορυφαίο στέλεχος ζητά αποζημίωση 152 εκατ. ευρώ για την υπόθεση της Monte Paschi
Η υπόθεση αφορά την Banca Monte dei Paschi di Siena, μια από τις παλιότερες τράπεζες του κόσμου

Με νέες κυρώσεις απειλεί τη Μόσχα η G7 αν δεν συμφωνήσει στην κατάπαυση του πυρός
Ο Ρούμπιο ενώνει τη φωνή του με άλλους υπουργούς Εξωτερικών στην προσπάθειά τους να αυξήσουν την πίεση στον Πούτιν

Η ιταλική Terna θα επενδύσει 23 δισ. ευρώ για τη αναβάθμιση δικτύων
Η Terna ανέφερε ότι η δυναμικότητα ανταλλαγής ενέργειας μεταξύ των αγορών θα φτάσει τα 39 GW από τα σημερινά 16 GW

Σε υψηλό 32 ετών οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ
Τα χειρότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία έρχονται λίγες μέρες πριν από την επόμενη συνεδρίαση της Federal Reserve για τα επιτόκια

Εξαίρεση του καφέ απο τους δασμούς ζητά η βιομηχανία απο τον Τραμπ
Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας και καταναλωτής καφέ στον κόσμο