
Συννεφιές, βροχές και πτώση θερμοκρασίας θα περιμένουμε από Δευτέρα, ενώ και χιόνια θα σημειωθούν κατά τόπους σε διάφορες περιοχές της χώρας τις επόμενες μέρες.
Σύμφωνα με την πρόγνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr τη Δευτέρα τοπικές βροχές και πιθανές καταιγίδες αναμένονται αρχικά στα δυτικά και στα βορειοανατολικά της χώρας.
Η κακοκαιρία από το μεσημέρι και μετά θα επεκταθεί και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Παράλληλα, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βορειοδυτικά ορεινά. Οι βροχές και οι καταιγίδες θα επικρατήσουν μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης.
Ο καιρός στην Αττική
Στην Αττική αναμένονται παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί με εντάσεις έως 4-5 Μποφόρ και νοτιοανατολικά έως 6-7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17-18 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 Μποφόρ με ενίσχυση τις βραδινές ώρες από νότιες διευθύνσεις έως 5-6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 13-14 βαθμούς.
Ωστόσο από την Πέμπτη θα σημειωθεί νέα άνοδος της θερμοκρασίας, καθώς οι άνεμοι θα είναι και πάλι νότιοι.
Ποιες περιοχές θα «ντυθούν» στα λευκά
Τη Δευτέρα χιονοπτώσεις αναμένονται κυρίως στα βορειοδυτικά ορεινά, οι οποίες κατά τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν πρόσκαιρα και σε χαμηλότερα υψόμετρα πάνω από τα 1.000-1.100 μέτρα σε περιοχές της Ηπείρου, της Δυτικής Μακεδονίας και της Δυτικής Θεσσαλίας.
Τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες υπάρχει πιθανότητα η ορατότητα να είναι τοπικά περιορισμένη στα κεντρικά και βόρεια.
Πτώση της θερμοκρασίας
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 9-10 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από -1 έως 16-17, στην Ήπειρο από -2 έως 14, στη Θεσσαλία από -2 έως 15-17, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 0 έως 18-19 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 14-15 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 8 έως 23-24 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από νοτιοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 Μποφόρ.


Latest News

Τα πρώτα σύννεφα κοινωνικής δυσαρέσκειας για τον Τραμπ - Τι δείχνει δημοσκόπηση του NBC
Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση, το 54%, αποδοκίμασε τους χειρισμούς του Τραμπ στην οικονομία,

ΗΠΑ: Φονικοί ανεμοστρόβιλοι σαρώνουν τις νότιες και μεσοδυτικές πολιτείες
Καταστροφικοί ανεμοστρόβιλοι και τις καταιγίδες πλήττουν αρκετές νοτιοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ.

Βόρεια Μακεδονία: Στην Ελλάδα 18 εγκαυματίες από την τραγωδία σε νυχτερινό κέντρο
Τη νοσηλεία όλων των εγκαυματιών από τη Βόρεια Μακεδονία που ζητήθηκε από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό πολιτικής προστασίας ανέλαβε η Ελλάδα

Παραιτήθηκε ο Αρίστος Δοξιάδης
Την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Έρευνας και Καινοτομίας του υπουργείου Ανάπτυξης ανακοίνωσε με ανάρτησή του ο Αρίστος Δοξιάδης

Η Ουκρανία χάνει τη μεγαλύτερη πόλη που είχε καταλάβει στο έδαφος της Ρωσίας
Στη Σούτζα του Κουρσκ διεξήχθη μια από τις πιο σκληρές μάχες στον πόλεμο μεταξύ Ρωράις - Ουκρανίας που διαρκεί περισσότερο από τρία χρόνια

Ραγδαία μεταβολή του καιρού, «βουτιά» υδραργύρου – Πότε θα χιονίσει στην Αττική
Από τους 30 βαθμούς ο υδράργυρος θα κατρακυλήσει κάτω από τους 5 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές της χώρας – Πότε αλλάζει ο καιρός

Ο Ερντογάν ζητά από Τραμπ F-16, F-35 και τερματισμό των κυρώσεων στην Τουρκία
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε τηλεφωνικά με τον Ντόναλντ Τραμπ για την Ουκρανία, την Συρία και τις επιδιώξεις της Άγκυρας

Βαλκάνια, ξανά μια «τέλεια πυριτιδαποθήκη»;
Από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και τη Σερβία, έως τη Ρουμανία, στα Βαλκάνια δημιουργείται ένα εκρηκτικό μείγμα πολιτικής αστάθειας και έξαρσης του εθνικισμού

Αντίστροφη μέτρηση για τη θερινή ώρα - Πότε γυρνάμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου η θερινή ώρα διαδέχεται τη χειμερινή «κλέβοντας» λίγη από τη βραδινή μας ξεκούραση

Τραγωδία στη Βόρεια Μακεδονία: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από φωτιά σε νυκτερινό κέντρο
Οι αρχές της Βόρειας Μακεδονίας κατέθεσε αίτημα για να μεταφερθούν τραυματίες από την πόλη Κότσανη σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης