Με αυξημένη συναλλακτική δραστηριότητα, το Χρηματιστήριο κατέρρευσε στο άκουσμα της εμφάνισης του νέου μεταλλαγμένου στελέχους Όμικρον, καταγράφοντας την υψηλότερη ημερήσια απομείωση για φέτος, της τάξεως του 4,45%.

Έτσι, το επίπεδο των 870 μονάδων που οριοθετούσε τη μεσοπρόθεσμη ατασική φάση παραβιάστηκε, με τους αγοραστές πραγματικά να εκλείπουν.
Ενδεικτικό της εξάπλωσης της επενδυτικής ανησυχίας ήταν πως όλες οι μετοχές της μεγάλης και όλες της μεσαίας κεφαλαιοποίησης έκλεισαν στο κόκκινο, ενώ και από όλο το ταμπλό διεσώθησαν μονάχα 9, με 117 πτωτικές και 38 αμετάβλητες.

Για τη συνέχεια, όλα φαίνεται να εξαρτώνται από τα ευρήματα σχετικά με τον βαθμό εξάπλωσης του νέου στελέχους. Οι 870 μονάδες συνιστούν αντίσταση που πιθανότατα σήμερα να δοκιμαστεί. Το επόμενο επίπεδο στήριξης βρίσκεται στις 820 σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο.

Το κλίμα βάρυνε πολύ και στις διεθνείς αγορές, ωστόσο η εβδομάδα ξεκινά με μικτά πρόσημα. Τις πρώτες πρωινές ώρες αναζητείται μια αντίδραση στα παράγωγα του Σικάγο, ενώ η Ασία έκλεισε με απώλειες, ενδεικτικό του μεγέθους της ανησυχίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News