
Σε νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου προχωρά η Εθνική Τράπεζα με στόχο να μειώσει ακόμη περισσότερο το λειτουργικό της κόστος και να αξιοποιήσει πιο αποτελεσματικά το ανθρώπινο δυναμικό, στο πλαίσιο του εν εξελίξει προγράμματος μετασχηματισμού της.
Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι η νέα δράση, δεύτερη μέσα στο 2021, απευθύνεται σε εργαζόμενους στο δίκτυο καταστημάτων και στην αντίστοιχη διεύθυνση, καθώς το επόμενο διάστημα θα συνεχιστεί η μείωση του αριθμού των μονάδων της.
Δείτε εδώ τους αναλυτικούς όρους του προγράμματος εθελουσίας εξόδου
Οι δύο επιλογές
Παρέχονται δύο επιλογές:
- Η άμεση αποχώρηση με τη παροχή αποζημίωσης έως 180.000 ευρώ και
- Η μακροχρόνια άδεια (sabbatical) μετ΄ αποδοχών από 2 έως 5 έτη, μετά τη λήξη της οποίας θα καταβάλλεται η νόμιμη αποζημίωση, με το πλαφόν των συνολικών παροχών να μην ξεπερνά τις 300.000 ευρώ.
Το νέο μοντέλο
Το νέο μοντέλο της Εθνικής Τράπεζας προβλέπει τη δημιουργία phygital καταστημάτων, που συνδυάζουν την υψηλού επιπέδου παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής τραπεζικής και την εξυπηρέτηση των συναλλασσόμενων σε αυτόματα μηχανήματα (self-service) για ταμειακές εργασίες.
Ταυτόχρονα, η τράπεζα αναβαθμίζει συνεχώς τις υπηρεσίες e-banking, με στόχο το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων απλών προϊόντων να μεταφερθεί στον ψηφιακό κόσμο, γεγονός που θα επιτρέψει στο προσωπικό στα καταστήματα να επικεντρωθούν στις πωλήσεις πιο σύνθετων προγραμμάτων με υψηλό περιθώριο κέρδους.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων γ΄ τριμήνου της Εθνικής Τράπεζας, τα έξοδα προσωπικού μειώθηκαν στο 9μηνο 2021 κατά 15% σε ετήσια βάση στην Ελλάδα, ενώ το σύνολο των λειτουργικών δαπανών υποχώρησε κατά 8%.
Σημαντική συμβολή για την επίτευξη αυτής της επίδοσης έχει παίξει η μείωση του αριθμού των εργαζομένων μέσω προγραμμάτων οικειοθελούς αποχώρησης και συνταξιοδοτήσεων τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και η συρρίκνωση του δικτύου των καταστημάτων.
Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις αρχές του 2020 ο αριθμός των μονάδων της τράπεζας έχει μειωθεί από τις 389 στις 341 (-48), ενώ ο αριθμός των εργαζομένων του ομίλου υποχώρησε το ίδιο διάστημα κατά 900, στους 8.900. Στην Ελλάδα οι υπάλληλοι στο τέλος Σεπτεμβρίου ήταν 7.600 από 8.500 στο τέλος του 2019.


Latest News

Ψήφος εμπιστοσύνης στον Στάσση – Νέα τριετή θητεία για τον Πρόεδρο και CEO της ΔΕΗ
Πραγματοποιείται σήμερα 16 Απριλίου η ΕΓΣ των μετόχων για τη σύνθεση του νέου ΔΣ της ΔΕΗ – «Άρωμα γυναίκας» στη διοίκηση – Ο νέος ρόλος για Καρακούση

Ευκαιρίες και κίνδυνοι για τις τράπεζες από νέες μειώσεις επιτοκίων
Σε ετοιμότητα για τα επιτόκια βρίσκονται οι διοικήσεις των τραπεζών - Τα σχέδια που επεξεργάζονται και τα σενάρια

Εδωσε τα χέρια ο «Γαλαξίας» με τον Παπαγεωργίου - Τι απομένει για την εξαγορά
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΟΤ, ο Γαλαξίας έχει υπογράψει προσύμφωνο εξαγοράς - Έχει γίνει οικονομικός έλεγχος και έχει καθοριστεί το τίμημα

S&P Global: Υψηλές οι αποδόσεις των ελληνικών τραπεζών – Οδηγός τα υψηλά κεφάλαια και η μείωση του κινδύνου
Όπως εξηγεί η Tedeschi, οι τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες της Ελλάδας θα επιστρέψουν περισσότερα κεφάλαια στους επενδυτές το 2025

Δεσμεύσεις του υπουργείου Ανάπτυξης για τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των ΒΙΠΕ
Δεσμεύσεις από το υπουργείο Ανάπτυξης μετα την κοινοβουλευτική ερώτηση των βουλευτών Λευτέρη Αυγενάκη και Γιώργου Κοτρωνιά

Κρι Κρι: Στα 256 εκατ. ευρώ ο τζίρος το 2024, αυξημένος κατά 18,5%
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΡΙ ΚΡΙ πρότεινε τη διανομή μερίσματος μικτού ποσού 0,40 ευρώ ανά μετοχή

Alpha Trust Ανδρομέδα: Τη διανομή μερίσματος 0,32 ευρώ/ μετοχή ενέκρινε η ΓΣ
Η καταβολή θα αρχίσει την Παρασκευή 13.06.2025 και θα πραγματοποιηθεί μέσω της Τράπεζας Πειραιώς

ΔΕΗ: Κάτω του 5% έπεσε το ποσοστό της Helikon Long Short Equity Fund Master ICAV
Τι αναφέρει η επιχείρηση

Τεχνητή νοημοσύνη στη βιομηχανία και «έξυπνες» υποδομές, οι μοχλοί ανάπτυξης για τη Siemens
Για τον μετασχηματισμό της Siemens σε ηγέτιδα εταιρεία τεχνολογίας χάρη στην ισχυρή κουλτούρα καινοτομίας και την αξιοποίηση της τεχνολογίας, μίλησε ο Βασίλης Χατζίκος, CEO Siemens Ελλάδας, στο 10ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

AS Company: Ρεκόρ πωλήσεων το 2024 – Μέρισμα 0,17 ευρώ/μετοχή
Ο όμιλος AS Company διατήρησε την ηγετική του θέση στην αγορά παιχνιδιών, ενισχύοντας περαιτέρω το προϊοντικό του χαρτοφυλάκιο με επιτυχημένα καινοτόμα προϊόντα που συνδυάζουν υψηλή ποιότητα και ανταγωνιστική τιμή.