
Σε νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου προχωρά η Εθνική Τράπεζα με στόχο να μειώσει ακόμη περισσότερο το λειτουργικό της κόστος και να αξιοποιήσει πιο αποτελεσματικά το ανθρώπινο δυναμικό, στο πλαίσιο του εν εξελίξει προγράμματος μετασχηματισμού της.
Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι η νέα δράση, δεύτερη μέσα στο 2021, απευθύνεται σε εργαζόμενους στο δίκτυο καταστημάτων και στην αντίστοιχη διεύθυνση, καθώς το επόμενο διάστημα θα συνεχιστεί η μείωση του αριθμού των μονάδων της.
Δείτε εδώ τους αναλυτικούς όρους του προγράμματος εθελουσίας εξόδου
Οι δύο επιλογές
Παρέχονται δύο επιλογές:
- Η άμεση αποχώρηση με τη παροχή αποζημίωσης έως 180.000 ευρώ και
- Η μακροχρόνια άδεια (sabbatical) μετ΄ αποδοχών από 2 έως 5 έτη, μετά τη λήξη της οποίας θα καταβάλλεται η νόμιμη αποζημίωση, με το πλαφόν των συνολικών παροχών να μην ξεπερνά τις 300.000 ευρώ.
Το νέο μοντέλο
Το νέο μοντέλο της Εθνικής Τράπεζας προβλέπει τη δημιουργία phygital καταστημάτων, που συνδυάζουν την υψηλού επιπέδου παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής τραπεζικής και την εξυπηρέτηση των συναλλασσόμενων σε αυτόματα μηχανήματα (self-service) για ταμειακές εργασίες.
Ταυτόχρονα, η τράπεζα αναβαθμίζει συνεχώς τις υπηρεσίες e-banking, με στόχο το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων απλών προϊόντων να μεταφερθεί στον ψηφιακό κόσμο, γεγονός που θα επιτρέψει στο προσωπικό στα καταστήματα να επικεντρωθούν στις πωλήσεις πιο σύνθετων προγραμμάτων με υψηλό περιθώριο κέρδους.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων γ΄ τριμήνου της Εθνικής Τράπεζας, τα έξοδα προσωπικού μειώθηκαν στο 9μηνο 2021 κατά 15% σε ετήσια βάση στην Ελλάδα, ενώ το σύνολο των λειτουργικών δαπανών υποχώρησε κατά 8%.
Σημαντική συμβολή για την επίτευξη αυτής της επίδοσης έχει παίξει η μείωση του αριθμού των εργαζομένων μέσω προγραμμάτων οικειοθελούς αποχώρησης και συνταξιοδοτήσεων τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και η συρρίκνωση του δικτύου των καταστημάτων.
Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις αρχές του 2020 ο αριθμός των μονάδων της τράπεζας έχει μειωθεί από τις 389 στις 341 (-48), ενώ ο αριθμός των εργαζομένων του ομίλου υποχώρησε το ίδιο διάστημα κατά 900, στους 8.900. Στην Ελλάδα οι υπάλληλοι στο τέλος Σεπτεμβρίου ήταν 7.600 από 8.500 στο τέλος του 2019.


Latest News

Αktor: Στα 32,4 εκατ. ευρώ το Enterpise Value (EV) της Sun Force One
Η AKTOR Ανανεώσιμες θα καταβάλει ως ίδια συμμετοχή για την αγορά του 51% της Sun Force One το ποσό των 4,1 εκ. ευρώ περίπου

Αρίστος Δοξιάδης: Ένας επενδυτής των start ups αναλαμβάνει την Έρευνα και Ανάπτυξη
Ο Αρίστος Δοξιάδης είναι συνεργάτης στη Big Pi, μια εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων που επενδύει στην Ελλάδα και υποστηρίζει τη φιλόδοξη καινοτομία

Οκτώ νέα αεροσκάφη στο στόλο της Aegean
Προσθέτει 8 νέα αεροσκάφη Airbus A321 - Έφτασε τα 58 στο σύνολο

Εξαφανίζονται τα εκπτωτικά stickers από τα σούπερ μάρκετ - Πώς γίνονται οι προσφορές
Πώς θα αποφύγουμε τις προσφορές «μαϊμού» - Τι λένε προμηθευτές και εκπρόσωποι των σούπερ μάρκετ

Πώς οι τράπεζες θα μειώσουν και άλλο τα «κόκκινα δάνεια» - Το ιστορικό ρεκόρ
Κάτω από 5 δισ. ευρώ τα κόκκινα δάνεια στις τέσσερις συστημικές τράπεζες - Πότε θα επιτύχουν την απόλυτη σύγκλιση με το μέσο ευρωπαϊκό όρο

Στα 17,4 τρισ. θα εκτοξευθούν οι συναλλαγές μέσω κινητών - Τι δείχνει μελέτη
Η αξία των πληρωμών με εικονικές κάρτες, θα αυξηθεί κατά 235% έως το 2029 και θα ανέλθει στα 17,4 τρισεκατομμύρια δολάρια

Αναπτυξιακή Διάσκεψη Κρήτης: Πρέπει να δώσουμε έμφαση στη διαφοροποίηση των ελληνικών προϊόντων
Για τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές εξαγωγές στην Αμερική συζήτησαν οι ομιλητές του πάνελ - «Ενίσχυση εξαγωγών στις ΗΠΑ – Ευκαιρίες και Προκλήσεις» - στο πλαίσιο της Αναπτυξιακής Διάσκεψης Κρήτης

BriQ Properties: Πώληση δύο ακινήτων στον Πύργο Αθηνών έναντι 4,23 εκατ.
Τα συγκεκριμένα ακίνητα είναι πλήρως μισθωμένα και είχαν εκτιμηθεί με συνολική αξία 4,15 εκατ. ευρώ

Frigoglass: Σύναψη σύμβασης δανείου με Kar-Tess Holding – Οι όροι
Η Kar-Tess είναι μέτοχος της εισηγμένης, ελέγχοντας τo 48,39%

Κώστας Νεμπής (ΟΤΕ): Αυτή είναι η στρατηγική μας για το 2025
Περαιτέρω ανάπτυξη του FTTH δικτύου, αξιοποίηση του 5G δικτύου, ενίσχυση διαθεσιμότητας της υπηρεσίας COSMOTE 5G WiFi και ενίσχυση των εσόδων είναι τα βασικά στοιχεία της στρατηγικής του ΟΤΕ για το 2025