
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η επέκταση των στρατιωτικών υποδομών του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία είναι μια κόκκινη γραμμή η οποία ελπίζει ότι δεν θα ξεπεραστεί, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για τις στρατιωτικές ασκήσεις που διεξάγονται κοντά στα σύνορα της Ρωσίας.
«Η δημιουργία τέτοιων απειλών είναι κόκκινες γραμμές. Όμως ελπίζω ότι δεν θα φθάσουν τα πράγματα μέχρι εκεί. Ελπίζω ότι το αίσθημα της κοινής λογικής, της υπευθυνότητας και για τις χώρες τους και την διεθνή κοινότητα θα υπερισχύσει» δήλωσε ο Πούτιν.
Μιλώντας σε επενδυτικό φόρουμ στη Μόσχα, της τράπεζας VTB capital- «Η Ρωσία καλεί!», ο Πούτιν είπε ότι την δεκαετία του 1990 οι σχέσεις Ρωσίας και Δύσης «ήταν ειδυλλιακές», ωστόσο παρά της παρακλήσεις και τις προειδοποιήσεις της Μόσχας, οι υποδομές του ΝΑΤΟ έφθασαν στα ρωσικά σύνορα. «Ως απάντηση ήμασταν αναγκασμένοι να αρχίσουμε την κατασκευή ενός υπερηχητικού όπλου. Αυτή είναι η απάντησή μας», υπογράμμισε ο Πούτιν.
Αναφερόμενος στον νέο υπερηχητικό πύραυλο είπε ότι η Ρωσία τον έχει ήδη αναπτύξει και σύντομα θα βρίσκεται στο οπλοστάσιό της. «Δοκιμάσαμε τώρα -και μάλιστα με επιτυχία- και από τις αρχές του έτους θα έχουμε ήδη στο οπλοστάσιό μας έναν νέο υπερηχητικό πύραυλο με ταχύτητα 9 Mach» δήλωσε ο Πούτιν.
Νωρίτερα, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία είχαν προειδοποιήσει τη Ρωσία για οποιαδήποτε νέα στρατιωτική επίθεση κατά της Ουκρανίας, καθώς το ΝΑΤΟ συνεδρίασε για να συζητήσει τις προθέσεις της Μόσχας σχετικά με τη συγκέντρωση στρατευμάτων της στα σύνορα με την πρώην σοβιετική δημοκρατία.


Latest News

Το μήνυμα Χατζηδάκη μετά την αναβάθμισή του
Ο Χατζηδάκης πηγαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου αναλαμβάνοντας αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, με ρόλο συντονιστή για την παρακολούθηση του έργου των παραγωγικών υπουργείων

Το Who is Who των 15 νέων προσώπων της κυβέρνησης μετά τον ανασχηματισμό
Δεκαπέντε είναι τα νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση αφού ο ανασχηματισμός που αναμενόταν μετά την πρόταση δυσπιστίας και τα μαζικότατα συλλαλητήρια για τα Τέμπη έγινε το πρωί της Παρασκευής

Αρίστος Δοξιάδης: Ένας επενδυτής των start ups αναλαμβάνει την Έρευνα και Ανάπτυξη
Ο Αρίστος Δοξιάδης είναι συνεργάτης στη Big Pi, μια εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων που επενδύει στην Ελλάδα και υποστηρίζει τη φιλόδοξη καινοτομία

Βλέπει υψηλότερα επίπεδα το ΧΑ - Στο επίκεντρο η Πειραιώς
Αν και δέχεται το ΧΑ κάποιες πιέσεις κατοχύρωσης κερδών, δεν δείχνουν προς ώρας ικανές να διαταράξουν την ανοδική του πορεία

Με «συνταγή» Πιερρακάκη στην οικονομία μέχρι τις εκλογές
Ποιους «καυτούς» φακέλους αναλαμβάνει ο νέος τσάρος της ελληνικής οικονομίας - Το πακέτο της ΔΕΘ, οι αμυντικές δαπάνες και τα μέτρα ενίσχυσης έναντι της ακρίβειας

Οι μεγάλες ανατροπές - Ποιοι μένουν εκτός κυβέρνησης
Ο ανασχηματισμός αφήνει 14 υπουργούς και υφυπουργούς εκτός κυβέρνησης

«Ανασχηματισμός μεγάλης ανανέωσης - Ευκαιρίες στη νέα γενιά» λένε κυβερνητικοί κύκλοι
«Ανασχηματισμός μεγάλης ανανέωσης και ευκαιριών στη νέα γενιά» είναι το σχόλιο κυβερνητικών κύκλων

Ανασχηματισμός: Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση - Όλα τα ονόματα
Ποια υπουργεία αλλάζουν χέρια, ποιοι φεύγουν, ποιοι έρχονται και ποιοι αναβαθμίζονται

Ανασχηματισμός: Στις 11:00 η ανακοίνωση για τη νέα κυβέρνηση
Στις 11.00 ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, θα ανακοινώσει τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης.

Ουκρανία: Η διαπραγμάτευση τώρα ξεκινά
Η Ρωσία δεν δείχνει διατεθειμένη να αποδεχτεί με τρόπο βιαστικό μια εκεχειρία στην Ουκρανία χωρίς να αρνείται τη σχετική διαπραγμάτευση