
Η Meta, μητρική εταιρεία του Facebook, ενημερώθηκε και επίσημα από την αρμόδια ρυθμιστική αρχή της Βρετανίας ότι θα πρέπει να πουλήσει την πλατφόρμα διαμοιρασμού αρχείων τύπου GIF, Giphy.
Η Επιτροπή Ανταγωνισμού και Αγορών της Βρετανίας (Competition and Markets Authority) ανακοίνωσε ότι η συμφωνία εξαγοράς θα μπορούσε να βλάψει τόσο τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης όσο και τον κλάδο των Βρετανών διαφημιστών. Η Meta από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι διαφωνεί με την απόφαση και ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε έφεση.
Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, η εξαγορά της Giphy από τη Meta θα μπορούσε ενδεχομένως να μειώσει τον ανταγωνισμό ανάμεσα στις διάφορες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Επιπροσθέτως, η Επιτροπή Ανταγωνισμού θεωρεί ότι η συμφωνία ήδη αφαιρεί την Giphy από τους διεκδικητές μεριδίου στη διαφημιστική αγορά.
Έρευνα ειδικής επιτροπής έδειξε ότι το Facebook θα μπορούσε να αυξήσει την ήδη σημαντική διαφημιστική του ισχύ, σε σχέση με τις υπόλοιπες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, απλά αρνούμενο ή περιορίζοντας την πρόσβαση αυτών των υπηρεσιών στο περιεχόμενο αρχείων GIF της Giphy. Αυτό, αυτόματα θα οδηγούσε σε αύξηση της επισκεψιμότητας στις πλατφόρμες της εταιρείας (Facebook, WhatsApp και Instagram), οι οποίες ήδη «μετρούν» το 73% του συνολικού χρόνου που περνούν οι χρήστες των social media στη Βρετανία, σύμφωνα με την έρευνα.
Επιπλέον, η Επιτροπή Ανταγωνισμού αναφέρει ότι η Meta θα μπορούσε επίσης να αλλάξει τους όρους πρόσβασης στο περιεχόμενο της πλατφόρμας Giphy. Για παράδειγμα, θα μπορούσε να ζητά από άλλες πλατφόρμες, όπως τα TikTok, Twitter και Snapchat, να παρέχουν περισσότερα δεδομένων χρηστών ώστε να έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο.


Latest News

Τι συμβαίνει όταν σταματά η επιστήμη
Ο Τραμπ κόβει τις επιχορηγήσεις για την έρευνα - Στον αέρα 300.000 επιστήμονες σε 2.500 Πανεπιστήμια, ιατρικές σχολές και ερευνητικά ιδρύματα.

Διπλάσια χρήματα απο τον CEO της Deutsche Bank έβγαλε πέρυσι, στέλεχος της τράπεζας
Οι αμοιβές του υπάλληλου της Deutsche Bank το 2024 , έφτασαν τα 18 εκατ. ευρώ - Συνολικά 647 άτομα απο το προσωπικό είχαν κέρδη πάνω απο ένα εκατ. ευρώ

Σε ρυθμούς τεχνητής νοημοσύνης «τρέχει» η Κίνα - Υπάρχει όμως κίνδυνος «φούσκας»;
Η Κίνα περνά μια περίοδο αντίστοιχη με την ευφορία της Wall Street για την τεχνητή νοημοσύνη - Τα ισχυρά χαρτιά και οι αδυναμίες

Το «αθόρυβο» στοίχημα πίσω από την επιστροφή της Ρωσίας στις αγορές
Traders και διαχειριστές κεφαλαίων αναζητούν ρωσικά assets στοιχηματίζοντας στην επιστροφή της Ρωσίας στις αγορές

Εκτός του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου οι λομπίστες της Huawei
Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ακολουθεί ένα κύμα αναζητήσεων και συλλήψεων στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά, απο τις βελγικές δικαστικές αρχές

Deutsche Bank: Πρώην κορυφαίο στέλεχος ζητά αποζημίωση 152 εκατ. ευρώ για την υπόθεση της Monte Paschi
Η υπόθεση αφορά την Banca Monte dei Paschi di Siena, μια από τις παλιότερες τράπεζες του κόσμου

Με νέες κυρώσεις απειλεί τη Μόσχα η G7 αν δεν συμφωνήσει στην κατάπαυση του πυρός
Ο Ρούμπιο ενώνει τη φωνή του με άλλους υπουργούς Εξωτερικών στην προσπάθειά τους να αυξήσουν την πίεση στον Πούτιν

Η ιταλική Terna θα επενδύσει 23 δισ. ευρώ για τη αναβάθμιση δικτύων
Η Terna ανέφερε ότι η δυναμικότητα ανταλλαγής ενέργειας μεταξύ των αγορών θα φτάσει τα 39 GW από τα σημερινά 16 GW

Σε υψηλό 32 ετών οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ
Τα χειρότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία έρχονται λίγες μέρες πριν από την επόμενη συνεδρίαση της Federal Reserve για τα επιτόκια

Εξαίρεση του καφέ απο τους δασμούς ζητά η βιομηχανία απο τον Τραμπ
Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας και καταναλωτής καφέ στον κόσμο