
Παρά τα αρχικά κέρδη, οι τιμές του πετρελαίου «μάζεψαν» προς το τέλος της ημέρας, κλείνοντας στο κόκκινο.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού πετρελαίου του West Texas Intermediate (WTI) υποχώρησαν την Τετάρτη, μετά την ανακοίνωση Αμερικανού αξιωματούχου ότι η χώρα εξακολουθεί να εξετάζει εργαλεία για να μειώσει τις τιμές της ενέργειας και καθώς τα κυβερνητικά στοιχεία δείχνουν ασθενέστερη ζήτηση βενζίνης.
Επίσης, πιέζοντας τις τιμές του πετρελαίου, η νέα παραλλαγή Όμικρον επιφέρει νέους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που θα μπορούσαν να μειώσουν τη ζήτηση πετρελαίου.
Επιπλέον, ένα έγγραφο του ΟΠΕΚ+ έδειξε ότι ο όμιλος αίρει τις προβλέψεις του για πλεόνασμα πετρελαίου το νέο έτος.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού πετρελαίου WTI υποχώρησαν 51 σεντς, ή 0,76%, στα 65,77 δολάρια το βαρέλι. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, αυξήθηκαν έως και 4%.
Το παγκόσμιο πετρέλαιο αναφοράς Brent υποχώρησε 24 σεντς, ή 0,36%, στα 68,99 δολάρια το βαρέλι.
Ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ Ντέιβιντ Τουρκ είπε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν θα μπορούσε να προσαρμόσει το χρονοδιάγραμμα της προγραμματισμένης απελευθέρωσης στρατηγικών αποθεμάτων αργού πετρελαίου, εάν οι παγκόσμιες τιμές ενέργειας μειωθούν σημαντικά.
Πρόσθεσε ότι ο Λευκός Οίκος εξακολουθεί να μελετά τις προτάσεις των Δημοκρατικών βουλευτών για την απαγόρευση των εξαγωγών αργού πετρελαίου για να διατηρηθούν οι τιμές των ΗΠΑ σε χαμηλά επίπεδα.
Ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών ολοκλήρωσε τη συνεδρίασή του χωρίς να αποφασίσει εάν θα κυκλοφορήσει περισσότερο πετρέλαιο στην αγορά.
Η συμμαχία ΟΠΕΚ+, η οποία περιλαμβάνει τη Ρωσία και άλλους παραγωγούς, πιθανότατα θα λάβει μια πολιτική απόφαση την Πέμπτη.
«Υπάρχουν πολλά που υποδηλώνουν ότι ο ΟΠΕΚ+ δεν θα αυξήσει αρχικά περαιτέρω την παραγωγή πετρελαίου του σε μια προσπάθεια να διατηρήσει τις τρέχουσες τιμές στα 70 $/βαρέλι περίπου», δήλωσε ο αναλυτής της PVM Stephen Brennock.
Αναλυτές της Goldman Sachs χαρακτήρισαν την πτώση των τιμών του πετρελαίου «υπερβολική», λέγοντας ότι «η αγορά έχει υπερβεί κατά πολύ τον πιθανό αντίκτυπο της τελευταίας παραλλαγής».


Latest News

Τι είδαν οι ξένοι και «μπαίνουν» μαζικά στις τράπεζες
Το Χρηματιστήριο Αθηνών «πήρε λίγη δόξα» και από το συνολικό bull market των ευρωπαϊκών Χρηματιστηρίων
![Χρυσός: Ο Τραμπ εκτοξεύει την τιμή – Ουρές στο θησαυροφυλάκιο του Λονδίνου [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/gold-scaled-1-600x420.jpg)
Ο Τραμπ εκτοξεύει το χρυσό - Ουρές στο θησαυροφυλάκιο του Λονδίνου [γράφημα]
Τα ελβετικά διυλιστήρια εργάζονται 24 ώρες το 24ωρο για να αλλάξουν το μέγεθος των ράβδων χρυσού που κατευθύνονται από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη

«Μάζεψε» τις απώλειες της εβδομάδας η Wall Street
Η Wall Street βρήκε σήμερα στήριξη στους χειρισμούς των Ρεπουμπλικανών προκειμένου να αποφευχθεί μια στάση πληρωμών της κυβέρνησης.

Ισχυρή γερμανική ώθηση έλαβαν οι ευρωαγορές
Ευφορία έφερε στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια η είδηση για τη συμφωνία Μερτς με το κόμμα των Πρασίνων για την άμυνα και τις υποδομές

Εβδομαδιαίο άλμα άνω του 4% για το ΧΑ - «Βλέπει» και τις 1.700 μονάδες
Η εγχώρια αγορά συνεχίζει να υπεραποδίδει έχοντας πληθωρική εικόνα σε πρωταγωνιστές από την μεγάλη κεφαλαιοποίηση

«Καλπάζει» ο χρυσός με ώθηση Τραμπ - Έσπασε το φράγμα των 3.000 δολαρίων
Οι επενδυτές αναζητούν ασφαλές καταφύγιο λόγω γεωπολιτικών και οικονομικών αβεβαιοτήτων

Αντιδρά η Wall Street μετά τη μεγάλη πίεση των δασμών
Η Wall Street βρίσκει σήμερα στήριξη από τους χειρισμούς των Ρεπουμπλικανών προκειμένου να αποφευχθεί μια στάση πληρωμών της κυβέρνησης

Συντήρηση επιπέδων στο Χρηματιστήριο, με προσεκτικούς τους αγοραστές
Η σκυτάλη της ανόδου σήμερα βρίσκεται σε τίτλους που είτε έμειναν ελαφρώς πίσω στην άνοδο της εβδομάδας είτε έχουν σημαντικές αγοραστικές εντολές σε αναμονή

Νευρικότητα και μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές
Σε επίπεδο τίτλων, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία BMW χάνει 2,6%, καθώς ανακοίνωσε ότι τα κέρδη μειώθηκαν κατά 37% το 2024, με την εταιρεία να προειδοποιεί για ασθενή ζήτηση από την Κίνα

Ισχυρή ανοδική αντίδραση στις αγορές της Ασίας
Οι επενδυτές διαχειρίζονται προς ώρας τις ανησυχίες για τα δασμολογικά σχέδια του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ