Ολοένα και περισσότεροι εργοδότες στις Ηνωμένες Πολιτείες καθιστούν υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για τους υπαλλήλους τους, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για εξάπλωσης της παραλλαγής Όμικρον.

Η πλειονότητα των εργοδοτών των ΗΠΑ έχει ήδη επιβάλει, ή σχεδιάζει να το πράξει σύντομα, τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, και πολλές είναι αυτές που αναστέλλουν τα σχέδια επιστροφής στην χώρο εργασίας.

Σύμφωνα με έρευνα του Willis Towers Watson σε 543 εργοδότες, το 57% όλων των οργανισμών είπε ότι είτε απαιτούν είτε σχεδιάζουν να απαιτήσουν εμβολιασμούς.

Ένα άλλο 32% θα το κάνει εάν τεθεί σε ισχύ το Πρότυπο Έκτακτης Ανάγκης της Διοίκησης για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία.

Επί του παρόντος, η κυβέρνηση Μπάιντεν αναγκάστηκε να σταματήσει την εφαρμογή και την επιβολή της πολιτικής εμβολιασμού και δοκιμών, η οποία απαιτούσε από τις επιχειρήσεις με 100 ή περισσότερους υπαλλήλους να διασφαλίσουν ότι το προσωπικό τους είχε εμβολιαστεί ή υποβληθεί σε εβδομαδιαία τεστ Covid.

Η εντολή θα καλύπτει τα δύο τρίτα του εργατικού δυναμικού του ιδιωτικού τομέα, ή περισσότερους από 84 εκατομμύρια εργαζομένους.

Ακόμη και χωρίς την εντολή του Μπάιντεν, «τίποτα δεν εμποδίζει τους εργοδότες να προχωρήσουν με τη δική τους εκδοχή», δήλωσε ο Ian Carleton Schaefer, πρόεδρος του Loeb and Loeb’s New York’s για την απασχόληση και την εργασία.

Πώς η «Μεγάλη Παραίτηση» επηρεάζει τους εργαζόμενους που παραμένουν στη δουλειά

Στην πραγματικότητα, μόνο το 3% των εργοδοτών με εντολές εμβολιασμού ανέφερε αύξηση στις παραιτήσεις, διαπίστωσε η Willis Towers Watson, αν και σχεδόν το ένα τρίτο αυτών των εντολών ανησυχεί πολύ ότι θα μπορούσε να απομακρύνει τους υπαλλήλους.

Πολλές αμερικανικές εταιρείες , συμπεριλαμβανομένων των United Airlines, CVS Health και Walmart, έχουν ήδη εντολή εμβολιασμού , ενώ άλλες, όπως η Bank of America, ενθαρρύνουν το εμβόλιο αλλά δεν το απαιτούν .

Ο Λευκός Οίκος έχει συστήσει στις ιδιωτικές επιχειρήσεις να εφαρμόσουν τις δικές τους απαιτήσεις εμβολίων και δοκιμών, παρά την παύση που διατάχθηκε από το δικαστήριο.

Και όμως, όταν η Google εξέδωσε τη δική της εντολή εμβολίου, εκατοντάδες υπάλληλοι αντέδρασαν.

Από την άλλη πλευρά, σχεδόν οι μισοί εργοδότες είπαν ότι οι εντολές εμβολίων θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην προσέλκυση και διατήρηση εργαζομένων, διαπίστωσε η Willis Towers Watson. (Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των αγγελιών θέσεων εργασίας που υποχρεώνουν τους υποψηφίους να έχουν εμβόλιο Covid αυξάνεται .)

Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι ακόμη περισσότεροι εργοδότες σχεδιάζουν να απαιτήσουν τεστ και μάσκες για τους υπαλλήλους που επιστρέφουν στο γραφείο εκτός από τις εντολές εμβολίων.

Περίπου το 84% είπε ότι θα προσφέρει τεστ, οι περισσότερες σε εβδομαδιαία βάση, και 9 στους 10 απαιτούν ή σχεδιάζουν να απαιτήσουν μάσκες σε εσωτερικούς χώρους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή