
Ενθουσιασμένος με τις επενδύσεις του στην Ελλάδα και αισιόδοξος για τις μακροοικονομικές της προοπτικές, καθώς θα εξελίσσεται το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης, εμφανίστηκε για μία ακόμη φορά ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου της Fairfax, Πρεμ Γουάτσα.
Μιλώντας σε διαδικτυακή συζήτηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πλαίσιο του συνεδρίου «Reinventing Greece through investments in innovation» που διοργάνωσε ο ΣΕΒ, ο ινδοκαναδός επενδυτής και μεγαλομέτοχος της Eurobank και της Eurolife ασφαλιστικής στην Ελλάδα, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της χώρας.
Όπως είπε, η πολιτική απελευθέρωσης της οικονομίας και εξάλειψης της γραφειοκρατίας που εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση, καθιστά την Ελλάδα ελκυστική για μεγάλα επενδυτικά χαρτοφυλάκια και ανοίγει το δρόμο για τον επαναπατρισμό Ελλήνων επιχειρηματιών που διαπρέπουν στο εξωτερικό, αλλά και για την προσέλκυση αμερικανικών και ευρωπαϊκών κεφαλαίων που ψάχνουν για ευκαιρίες.
Χαρακτήρισε για μία ακόμη φορά σε δημόσια τοποθέτησή του τον κ. Μητσοτάκη ως τον καλύτερο Πρωθυπουργό στην Ευρώπη και την Ελλάδα την χώρα με το πιο φιλικό για τις επιχειρήσεις περιβάλλον στην Ευρώπη.
Σημείωσε μάλιστα ότι αν επανεκλεγεί η Νέα Δημοκρατία, η οικονομία θα απογειωθεί με την προσέλκυση νέων επενδύσεων. «Τα λεφτά πάνε όπου είναι καλοδεχούμενα» τόνισε χαρακτηριστικά.
Για το 2022 τόνισε πως δεν είναι απίθανο ο ρυθμός ανάπτυξης να κινηθεί στα επίπεδα του 7% – 8% έναντι των προβλέψεων των αναλυτών για αύξηση του ΑΕΠ κατά 5%.
Ο κ. Γουάτσα αναφέρθηκε στη Σιγκαπούρη και στην Ινδία, οι οποίες μετασχηματίστηκαν κατάλληλα και έγιναν μέσα σε λίγα χρόνια βασικός επενδυτικός προορισμός για ξένα κεφάλαια. Υπογράμμισε δε ότι είναι οπαδός της χώρας μας, η οποία όπως είπε μπορεί να πετύχει το ίδιο, αρκεί να δοθεί προτεραιότητα στην οικονομική ελευθερία.


Latest News

«Η Ελλάδα επανακάμπτει δυναμικά στον χάρτη» - Οι πρώτες αντιδράσεις στην αναβάθμιση από S&P
Τι αναφέρουν Χατζηδάκης, Πιερρακάκης και Παπαθανάσης

Έκανε την έκπληξη η S&P - Στο δεύτερο σκαλοπάτι της επενδυτικής βαθμίδας η Ελλάδα
Τι αναφέρει στο σκεπτικό του ο διεθνής οίκος
![ΙΟΒΕ: Πώς το δημογραφικό υπονομεύει την ανάπτυξη – Τι συμβαίνει στις ελληνικές περιφέρειες [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/04/dimografiko-600x375.jpg)
Πώς το δημογραφικό υπονομεύει την ανάπτυξη - Τι συμβαίνει στις ελληνικές περιφέρειες [γραφήματα]
Το μεταναστευτικό ισοζύγιο, αν και συμβάλλει στην αναχαίτιση της πληθυσμιακής μείωσης σε ορισμένες περιφέρειες, δεν αρκεί για να αντιστρέψει την αρνητική της τάση

Υπουργείο Ανάπτυξης: Στα περσινά επίπεδα οι τιμές κρεάτων στο «Καλάθι Πάσχα» – Διαψεύδονται οι καταστροφολόγοι
Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ανάπτυξης για το «Καλάθι Πάσχα»

«Βράχος» τα ελληνικά ομόλογα σε έναν… αβέβαιο κόσμο
Μέχρι τώρα τον Απρίλιο, οι αποδόσεις των ελληνικών 10ετών ομολόγων καταγράφουν μία σταθερή πορεία γύρω από το 3,4%

Σήμερα η αξιολόγηση της Ελλάδας από S&P – Το μήνυμα εξ… Ιταλίας και οι προσδοκίες
Εάν επιβεβαιωθούν για αναβάθμιση, ο S&P θα είναι ο δεύτερος μεγάλος οίκος που θα έχει δύο βαθμίδες πάνω από το όριο της επενδυτικής βαθμίδας την Ελλάδα

Νέα μείωση 5,2% στο ποσοστό των ανέργων τον Μάρτιο - Πόσοι είναι επιδοτούμενοι
Παγιωμένα είναι τα στοιχεία της ΔΥΠΑ για την ανεργία των μακροχρόνια εγγεγραμμένων με 1 στους 2 να είναι μακροχρόνια άνεργος

Πτώση 0,3% στον τζίρο της βιομηχανίας τον Φεβρουάριο
Ο μέσος Γενικός Δείκτης του δωδεκαμήνου Μαρτίου 2024 – Φεβρουαρίου 2025, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δωδεκαμήνου Μαρτίου 2023 – Φεβρουαρίου 2024, παρουσίασε αύξηση 1,8%

Στο 1,5 δισ. ευρώ το έλλειμμα στο ισοζύγιο το α' δίμηνο - Άνοδος 5,4% στις αφίξεις τουριστών
Την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2025, στην κατηγορία των άμεσων επενδύσεων, οι απαιτήσεις των κατοίκων έναντι του εξωτερικού κατέγραψαν ροές ύψους 1 δισ. ευρώ
![ΙΟΒΕ: Οι διαφορές Ελλάδας και ΕΕ στο διμερές εμπόριο με ΗΠΑ – Οι βασικές κατηγορίες προϊόντων [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/09/exports-600x400.jpeg)
Οι διαφορές Ελλάδας και ΕΕ στο διμερές εμπόριο με ΗΠΑ - Οι βασικές κατηγορίες προϊόντων [γραφήματα]
Οι εισαγωγές βιομηχανικών προϊόντων από τις ΗΠΑ άγγιξαν τα 1,8 δισ. το 2024 (+40,0%, y-o-y), ενώ το 2018 οι εισαγωγές ήταν μόλις 578 εκατ. ευρώ