
Με στελέχη της Amazon Web Services, αναμένεται να συναντηθεί αύριο στις 9.30 το πρωί, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με αντικείμενο τη μεγάλη επένδυση της εταιρείας στη χώρα μας, σε συνέχεια των σημερινών ανακοινώσεων της Amazon Web Services στις ΗΠΑ.
Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και οι Υπουργοί Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος.
H Amazon ανακοίνωσε νωρίτερα τη δημιουργία 30 νέων τοπικών ζωνών «local zones», προκειμένου να καλύψει τις τεράστιες ανάγκες στη ζήτηση που υπάρχει για τη μετάβαση στο cloud.
Οι 30 νέες τοπικές ζώνες θα αναπτυχθούν σε 21 χώρες ανά τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.
«Θα λανσάρουμε πάνω από 30 νέες τοπικές ζώνες AWS σε μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο. Αυτές οι νέες τοπικές ζώνες AWS θα διατεθούν από το 2022 σε περισσότερες από 21 χώρες, όπως Αργεντινή, Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο, Βραζιλία, Καναδάς, Χιλή, Κολομβία, Τσεχία, Δανία, Φινλανδία, Γερμανία, Ελλάδα, Ινδία, Κένυα, Ολλανδία , τη Νορβηγία, τις Φιλιππίνες, την Πολωνία, την Πορτογαλία και τη Νότια Αφρική» αναφέρεται στην ανακοίνωση
Amazon Web Services selects Greece as one of 21 countries to launch Local Zones in 2022 https://t.co/Xk2nirEFZ2
— Alex Patelis (@PatelisAlex) December 2, 2021
Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο καλοκαίρι υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Κυβέρνησης και της Amazon Web Services.
Το μνημόνιο συνεργασίας υπογράφηκε από τον υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και τον Γενικό Διευθυντή της Amazon για την Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική Cameron Brooks και αφορά σε οικονομικές και τεχνολογικές πρωτοβουλίες που θα αναπτυχθούν με επίκεντρο τη δημιουργία ενός Περιφερειακού Κόμβου Διαστήματος (regional space hub).
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για μια «ψηφιακή θερμοκοιτίδα», η οποία θα ενθαρρύνει και θα ενισχύει ερευνητικές και επιχειρηματικές πρωτοβουλίες που σχετίζονται με την πολιτική διαστήματος. Σκοπός είναι ο κόμβος να αποτελέσει μοχλό υλοποίησης των στόχων που έχει θέσει η χώρα αναφορικά με την ψηφιακή μετάβαση.
Διαβάστε επίσης: Η Ελλάδα αναβαθμίζει τη συνεργασία της με την Amazon Web Services


Latest News
![Γραφεία: Σημαντική αύξηση των ενοικίων στην Αθήνα – Οι τιμές ανά περιοχή [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/31_03_ot_GRafeia1_EXO-600x352.png)
Φωτιά πήραν τα ενοίκια στα γραφεία - Οι τιμές ανά περιοχή [γραφήματα]
Τι δείχνει το φετινό Παρατηρητήριο Γραφείων που επιμελείται η Geoaxis για τα ενοίκια σε γραφεία

«Καίνε» τα φροντιστήρια - Πάνω από μισό δισ. κόστησαν στα νοικοκυριά το 2024
Ποιοι είναι οι δημογραφικοί και κοινωνικο-οικονομικοί παράγοντες που διαφοροποιούν τις δαπάνες στα φροντιστήρια - Οι ανισότητες και τα εξωπραγματικά ποσά

Ο νέος αναπτυξιακός νόμος στηρίζει τη βιομηχανία αλουμινίου - Τι δήλωσε ο Θεοδωρικάκος
Στη συμβολή του νέου αναπτυξιακού νόμου για την ενίσχυση του κλάδου του αλουμινίου στην Ελλάδα, μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης

Trump Tower και στην Ελλάδα
Σύμφωνα με πληροφορίες των «ΝΕΩΝ» ο Οργανισμός Τραμπ αναζητεί το κατάλληλο μέρος στη χώρα μας όπου θα χτιστεί ο νέος ουρανοξύστης

Και όμως, οι εξαγωγές επιβαρύνουν το… εμπορικό ισοζύγιο
Το «παράδοξο» στις ελληνικές εξαγωγές που αυξάνονται μαζί με τις εισαγωγές – Η έκρηξη της εξωστρέφειας και το καμπανάκι Στουρνάρα

Το Κολωνάκι βρίσκει πάλι τη λάμψη του – Επιστρέφουν retailers και επενδυτές real estate
Το Κολωνάκι ύστερα από το «στραπάτσο» της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας γνωρίζει άνθηση επενδύσεων στα εμπορικά ακίνητα

Ήπιες αυξήσεις στις τιμές κατοικιών στην Ευρωζώνη το 2025-2028 - Πρωτιά για την Ελλάδα
Για την Ευρωζώνη, η εικόνα που σχηματίζεται είναι μια αγορά ακινήτων που δεν καταρρέει αλλά ούτε και προσφέρει ουσιαστική αναπτυξιακή ώθηση

Το 39% των δαπανών υγείας πληρώνεται από την τσέπη μας
Σύμφωνα την έκθεση της ΕΛΣΤΑΤ για τις Δαπάνες Υγείας του 2023, τα ελληνικά νοικοκυριά βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για ιατροφαρμακευτικές ανάγκες, ξοδεύοντας το 2023 πάνω από 7,3 δισ.

«Ανάσα» στην κατανάλωση - Τι θα περιλαμβάνουν τα «Καλάθια Πάσχα και Νονού»
Στις 9 Απριλίου θα τεθεί σε ισχύ το «Καλάθι του Πάσχα» και θα διαρκέσει έως το Μεγάλο Σάββατο 19 Απριλίου - Έρχεται και το «καλάθι των Νονών»
![Ακίνητα: Καλπάζουν οι τιμές – Αυξάνεται το κατασκευαστικό κόστος στην οικοδομή [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/28_03_ot_deikths_ktiria_ΕΧΟ-600x352.png)
Ζαλίζουν οι τιμές ακίνητων - Στα ύψη το κόστος της οικοδομής [γραφήματα]
Με ταχείς ρυθμούς συνεχίζεται η ανοδική πορεία των τιμών στα ακίνητα επιτείνοντας το στεγαστικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια με την Golden Visa και το Airbnb