
Χωρίς χιόνι στο Κολοράντο; Όχι, δεν πρόκειται για συνέχεια της ταινίας του Τομ Χανκς «Άγρυπνος στο Σιάτλ», αλλά για ένα πραγματικό δράμα που εκτυλίσσεται σε όλη την πολιτεία με σημαντικές επιπτώσεις .
Έχουν περάσει 224 συνεχόμενες ημέρες από τότε που χιόνισε ένα μετρήσιμο ποσό στο Ντένβερ και μόλις έσπασε ένα ιστορικό ρεκόρ: η πιο αργή ημερομηνία για την πρώτη χιονόπτωση — ένα ρεκόρ που κρατούσε από τότε που άρχισε η μέτρηση των στοιχείων 1882. Το Ντένβερ δεν έχει ξαναμπεί στον Δεκέμβριο χωρίς να έχει χιονίσει.
We’re at 222 consecutive snowless days for Denver. On April 21st 2021 (222 days ago), we received 2.6 inches of snow. Warm and dry conditions continue this week across the region. #COwx pic.twitter.com/8CjkZBGUPF
— NWS Boulder (@NWSBoulder) November 29, 2021
Αυτή η παρατεταμένη ξηρή περίοδος έχει συνέπειες για τη μακροχρόνια ξηρασία της Πολιτείας, τη μείωση της παροχής νερού και τον πληθυσμό που θέλει να πάει για σκι.
«Παντού σε όλη την πολιτεία υπάρχουν συνθήκες ξηρασίας», είπε στο CNN η Ayesha Wilkinson, μετεωρολόγος της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.
Ο ζεστός και ξηρός καιρός έχει προσελκύσει τα πλήθη στα αίθρια εστιατορίων και μπαρ στο Ντένβερ, και τα πάρκα και τα μονοπάτια της πόλης είναι γεμάτα από κόσμο που απολαμβάνει τον ήλιο με σορτς, κοντομάνικα και περιστασιακά σαγιονάρες.
Όσο ευχάριστος κι αν είναι ο καιρός, οι κλιματικοί επιστήμονες και οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι η παρατεταμένη ξηρασία θα μπορούσε να απειλήσει τη βιομηχανία ύδρευσης και τη γεωργία της περιοχής. Θα μπορούσε επίσης να βλάψει τον τουρισμό, ο οποίος βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε σκιέρ, σνόουμπορντ, δοκούς και ψαράδες.
«Κάθε μέρα που περνάει που δεν βλέπουμε βροχοπτώσεις να εμφανίζονται και βλέπουμε να επιμένουν από έτος σε έτος οι συνθήκες ξηρασίας, απλώς προσθέτει ένα έλλειμμα. Και συνεχίζουμε να προσθέτουμε σε αυτό το έλλειμμα χρόνο με το χρόνο, ιδιαίτερα στη λεκάνη του ποταμού Κολοράντο», δήλωσε ο Keith Musselman, υδρολόγος στο Πανεπιστήμιο του Colorado-Boulder.

Το Κολοράντο φαίνεται αντιπροσωπευτικό και για την υπόλοιπη χώρα. Είναι Δεκέμβριος και μόνο το 11,1% των Ηνωμένων Πολιτειών καλύπτεται από χιόνι.
Όπως το Telluride , ορισμένα χιονοδρομικά κέντρα αναγκάστηκαν να καθυστερήσουν την ημέρα έναρξης λειτουργίας τους μέχρι την Ημέρα των Ευχαριστιών.
Τα χιονοδρομικά κέντρα έπρεπε να κάνουν τεχνητό χιόνι για να καλύψουν το έλλειμμα και να δώσουν τη δυνατότητα στους σκιέρ να επιστρέψουν με ασφάλεια στα βουνά.
Οι βέλτιστες συνθήκες παραγωγής χιονιού περιλαμβάνουν έναν «συνδυασμό χαμηλών θερμοκρασιών και χαμηλής υγρασίας». Οι συνθήκες στα βουνά πρέπει να παραμένουν σε θερμοκρασία ή κάτω από το μηδέν τόσο τη νύχτα όσο και κατά τη διάρκεια της ημέρας για να μεγιστοποιηθεί η βασική χιονόπτωση.
By popular request, a pie chart!
Decembers are often dry, but are sometimes quite snowy!
The driest: 0 in 2013, Trace in 1905, 1906, 2002
The snowiest: 57.4″ in 1913.
Average: 8.0″Now for some of our apple pie! #cowx pic.twitter.com/pv3PVa2PsK
— NWS Boulder (@NWSBoulder) November 26, 2021
Το χιόνι στο Κολοράντο δεν είναι μόνο ζωτικής σημασίας για τη βιομηχανία σκι σχεδόν 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αλλά είναι επίσης επιτακτική ανάγκη για την πρόσβαση της πολιτείας σε πόσιμο νερό.
Πάνω από τα δύο τρίτα της παροχής νερού του Κολοράντο προέρχεται από το χιόνι, σύμφωνα με το Περιβαλλοντικό Κέντρο στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο Μπόλντερ .
Λιγότερο χιόνι σημαίνει λιγότερο νερό, κάτι που είναι άσχημα νέα για όλους, λαμβάνοντας υπόψη τη μακροχρόνια ξηρασία που μαστίζει τις δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες.
Η λεκάνη του ποταμού Κολοράντο, του οποίου οι πηγές πηγάζουν από το δυτικό τμήμα της πολιτείας, τροφοδοτεί περισσότερους από 40 εκατομμύρια Αμερικανούς με το πόσιμο νερό.
Για πρώτη φορά δηλώθηκε έλλειψη νερού , η οποία τροφοδοτείται εν μέρει από την κλιματική αλλαγή.


Latest News

Ξεκινούν την κατασκευή οκτώ φωτοβολταϊκών σταθμών MORE και ΔΕΗ Ανανεώσιμες
Καθοριστικό βήμα στη διαδικασία αδειοδότησης για τη MORE και τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες στη Μακεδονία

Δυναμική η ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών στην Ελλάδα το 2024
Τα φωτοβολταϊκά αποτελούσαν το 93,5% όλης της νέας εγκατεστημένης ισχύος από ΑΠΕ για το 2024

Οι στόχοι της Ελλάδας για την πράσινη μετάβαση - Τι είπαν Παπασταύρου - Hoekstra
Οι προτεραιότητες για την πράσινη μετάβαση - Εξελίξεις για το Κοινωνικό Ταμείο για το Κλίμα

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα «made in China» στη... Σερβία
Η JMEV επιβεβαίωσε την κατασκευή του εργοστασίου στη Σερβία

Made in Serbia - Τι σχεδιάζουν οι Κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες
Η JMEV επιβεβαίωσε την κατασκευή του εργοστασίου

ΔΕΗ blue: Στην Πάτρα το πιο ισχυρό Hub φόρτισης της Ελλάδας
Με συνολική ισχύ 1,2 MW, το νέο ΔΕΗ blue Hub υποστηρίζει την ταυτόχρονη φόρτιση έως και 29 οχημάτων

Masdar: Εδραιώνει την παρουσία της στην Ευρώπη με την ολοκλήρωση της εξαγοράς του 100% της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ
Η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου της Masdar στην Ευρώπη, στο πλαίσιο του στρατηγικού στόχου της εταιρείας για 100 GW παγκόσμιας εγκατεστημένης ισχύος έως το 2030

ΟΤ Delphi Economic Forum X – Καρτάλης (ΕΚΠΑ): «Χωρίς τις ΑΠΕ, η Ελλάδα θα είχε υπερδιπλάσια τιμή ρεύματος»
Οι συνθήκες που διαμορφώνονται υπό την προεδρία Τραμπ στις ΗΠΑ, επηρεάζουν και θα επηρεάσουν την ενεργειακή μετάβαση, είπε ο Κώστας Καρτάλης, καθηγητής του ΕΚΠΑ, στο ΟΤ Delphi Economic Forum X

Ανοίγει το «παιχνίδι» με τις μπαταρίες στα φωτοβολταϊκά
Σε φάση εκκίνησης η πλατφόρμα υποδοχής αιτήσεων από τον ΔΕΔΔΗΕ. Εξετάζεται παράταση πέραν της 30ης Απριλίου λόγω των καθυστερήσεων.

Πλήγμα στον κλάδο της πράσινης ενέργειας από τους δασμούς Τραμπ
Οι δασμοί Τραμπ αποτελούν γροθιά στην πράσινη βιομηχανία που ήδη υποφέρει από την ανάκαμψη των ορυκτών καυσίμων