
Ο Καρλ Λάγκερφελντ γοητεύει για περισσότερο από μισό αιώνα. Φιγούρα-κλειδί στη βιομηχανία ειδών πολυτελείας, μετέτρεψε το όνομά του και την εμφάνισή του σε brand.
View this post on Instagram
Ο οίκος Sotheby’s αποτίει φόρο τιμής σε αυτήν την ιδιοφυΐα με την πώληση πάνω από 1000 αντικειμένων από τις κατοικίες του στη Γαλλία και το Μονακό, παρουσιάζοντας μια ανθολογία του προσωπικού του γούστου αλλά και της ζωής και της καριέρας του.
Διαβάστε επίσης: Sotheby’s – Στο «σφυρί» δύο τιάρες της Ιωσηφίνας Βοναπάρτη για 680.000 δολάρια [Photos]
Μοιρασμένες ανάμεσα στο Μονακό, το Παρίσι και την Κολωνία, τα προσωπικά του αντικείμενα, αφηγούνται την ιστορία του couturier, του συλλέκτη, του διακοσμητή και του φωτογράφου.
View this post on Instagram
Ένας αχόρταγος συλλέκτης, ο Καρλ Λάγκερφελντ δημιούργησε τολμηρούς εσωτερικούς χώρους σε όλη του τη ζωή.
Επέλεξε το πολύχρωμο και παιχνιδιάρικο ιταλικό σχέδιο του γκρουπ του Μέμφις, στιλ που είχε ερωτευτεί τη δεκαετία του 1980. Στη συνέχεια στράφηκε στις γαλλικές διακοσμητικές τέχνες του 18ου αιώνα, τις οποίες θεωρούσε ιδανικό κομψότητας και φινέτσας.
Στις αρχές της δεκαετίας του 1970, ήταν εξίσου παθιασμένος με το Art Deco, το οποίο περιέγραψε ως τις ρίζες «αυτής της νεωτερικότητας που αναζητώ ακούραστα».
View this post on Instagram
Τα τελευταία είκοσι χρόνια της ζωής του, αγάπησε το μοντέρνο σχέδιο από πρόσωπα όπως ο Mark Newson, ο Martin Szekely και ο Ronan και ο Erwan Bouroullec, με τους οποίους δημιούργησε ένα νέο φουτουριστικό εσωτερικό στην αυγή της 3ης χιλιετίας. Η τελευταία του κατοικία στη Louveciennes ήταν απροσδόκητα διακοσμημένη με στυλ που αφορούσε τη Γερμανία της δεκαετίας του 1920, με έπιπλα σχεδιασμένα από τον Bruno Paul και αφίσες από τις γερμανικές διαφημίσεις των αρχών του 20ου αιώνα.
Οι πωλήσεις περιλαμβάνουν επίσης πολλές προσωπικές «παρτίδες» με τον Καρλ Λάγκερφελντ – από το πορτρέτο του από τον Takashi Murakami μέχρι τις κούκλες Tokidoki – καθώς και προσωπικά αντικείμενα του σχεδιαστή. Αυτά περιλαμβάνουν μπολ στολισμένα με την εικόνα της γάτας του Choupette, ένα Jeff Koons Balloon Venus, τρεις Rolls Royce, τα εμβληματικά δερμάτινα είδη Mitaines που φορούσε συνεχώς τα τελευταία 20 χρόνια και μια επιλογή από σακάκια κοστουμιών από τους Dior, Saint Laurent, KL, Comme des Garçons και Martin Margiela.
Δείτε το βίντεο


Latest News

Πώς έφτασε στην κορυφή το Minecraft Movie
Η προσαρμογή του βιντεοπαιχνιδιού Minecraft πέτυχε αυτό που ο κινηματογράφος πάντα θέλει: να πουλήσει μπόλικα εισιτήρια και να δελεάσει τους νέους στις αίθουσες

Γιατί το κοινό σνομπάρει τις πρωτότυπες ταινίες του Χόλιγουντ
Το Χόλιγουντ βγάζει νέες ταινίες βασισμένες σε φρέσκες ιδέες οι οποίες βυθίζονται στα ταμεία

Ο Βασιλεύς των Βασιλέων: Το νέο βιβλικό animation κάνει ρεκόρ στο box office
Η απρόσμενη εισπρακτική επιτυχία του ανεξάρτητου animation Βασιλεύς Των Βασιλέων δείχνει ότι η showbiz μπορεί να κερδίσει πολλά επενδύοντας σε προϊόντα θρησκευτικού χαρακτήρα -ειδικά σήμερα

Ο Μούσα και ένα «χρυσό» deal: «Υπογράφει συμβόλαιο για τρία χρόνια με 10.000.000»
Δημοσίευμα από το εξωτερικό κάνει λόγο για αποχώρηση του Μούσα από τη Ρεάλ Μαδρίτης και υπογραφή πλουσιοπάροχου συμβολαίου με τη Dubai BC

H «ηλεκτρική καρέκλα» του Γουόρχολ σε δημοπρασία – Ίσως αγγίξει τα 30 εκατ.
Ο πίνακας του Άντι Γουόρχολ προέρχεται από την πολύτιμη συλλογή των εκλιπόντων Βέλγων καλλιτεχνών Roger Matthys και Hilda Colle.

Τιτανικός: Στο σφυρί το βιολί από την ταινία που «βούλιαξε» τα ταμεία
Ακόμη ένα αντικείμενο από την ταινία-φαινόμενο του Τζέιμς Κάμερον, Τιτανικός, αναμένεται να σπάσει τη μπάνκα

Να παραιτηθεί σκοπεύει ένας στους δύο εργαζόμενους της Gen Z
Τι δείχνει μελέτη της ManpowerGroup

Γιατί δεν υπάρχει ενδιαφέρον για τα δικαιώματα της Formula 1
Η Formula 1 της Liberty Media αναζητά 150 έως 180 εκατομμύρια δολάρια ετησίως για το ταχέως αναπτυσσόμενο άθλημα

Οι Beatles ζωντανεύουν στην μεγάλη οθόνη
Η επερχόμενη βιογραφική ταινία για τους Beatles αναζωπυρώνει τον ενθουσιασμό και επιβεβαιώνει τη διαχρονική τους γοητεία

Ούτε τον βασικό μισθό ο Κάρολ!
Από τα χρυσά συμβόλαια της Premier League στον βασικό μισθό της Γαλλίας: Η απίθανη πορεία του Άντι Κάρολ