Ο Καρλ Λάγκερφελντ γοητεύει για περισσότερο από μισό αιώνα. Φιγούρα-κλειδί στη βιομηχανία ειδών πολυτελείας, μετέτρεψε το όνομά του και την εμφάνισή του σε brand.

Ο οίκος Sotheby’s αποτίει φόρο τιμής σε αυτήν την ιδιοφυΐα με την πώληση πάνω από 1000 αντικειμένων από τις κατοικίες του στη Γαλλία και το Μονακό, παρουσιάζοντας μια ανθολογία του προσωπικού του γούστου αλλά και της ζωής και της καριέρας του.

Διαβάστε επίσης: Sotheby’s – Στο «σφυρί» δύο τιάρες της Ιωσηφίνας Βοναπάρτη για 680.000 δολάρια [Photos]

Μοιρασμένες ανάμεσα στο Μονακό, το Παρίσι και την Κολωνία, τα προσωπικά του αντικείμενα, αφηγούνται την ιστορία του couturier, του συλλέκτη, του διακοσμητή και του φωτογράφου.

View this post on Instagram

A post shared by Sotheby’s (@sothebys)

Ένας αχόρταγος συλλέκτης, ο Καρλ Λάγκερφελντ δημιούργησε τολμηρούς εσωτερικούς χώρους σε όλη του τη ζωή.

Επέλεξε το πολύχρωμο και παιχνιδιάρικο ιταλικό σχέδιο του γκρουπ του Μέμφις, στιλ που είχε ερωτευτεί τη δεκαετία του 1980. Στη συνέχεια στράφηκε στις γαλλικές διακοσμητικές τέχνες του 18ου αιώνα, τις οποίες θεωρούσε ιδανικό κομψότητας και φινέτσας.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1970, ήταν εξίσου παθιασμένος με το Art Deco, το οποίο περιέγραψε ως τις ρίζες «αυτής της νεωτερικότητας που αναζητώ ακούραστα».

View this post on Instagram

A post shared by Karl Lagerfeld Archive (@klarchive)

Τα τελευταία είκοσι χρόνια της ζωής του, αγάπησε το μοντέρνο σχέδιο από πρόσωπα όπως ο Mark Newson, ο Martin Szekely και ο Ronan και ο Erwan Bouroullec, με τους οποίους δημιούργησε ένα νέο φουτουριστικό εσωτερικό στην αυγή της 3ης χιλιετίας. Η τελευταία του κατοικία στη Louveciennes ήταν απροσδόκητα διακοσμημένη με στυλ που αφορούσε τη Γερμανία της δεκαετίας του 1920, με έπιπλα σχεδιασμένα από τον Bruno Paul και αφίσες από τις γερμανικές διαφημίσεις των αρχών του 20ου αιώνα.

Οι πωλήσεις περιλαμβάνουν επίσης πολλές προσωπικές «παρτίδες» με τον Καρλ Λάγκερφελντ – από το πορτρέτο του από τον Takashi Murakami μέχρι τις κούκλες Tokidoki – καθώς και προσωπικά αντικείμενα του σχεδιαστή. Αυτά περιλαμβάνουν μπολ στολισμένα με την εικόνα της γάτας του Choupette, ένα Jeff Koons Balloon Venus, τρεις Rolls Royce, τα εμβληματικά δερμάτινα είδη Mitaines που φορούσε συνεχώς τα τελευταία 20 χρόνια και μια επιλογή από σακάκια κοστουμιών από τους Dior, Saint Laurent, KL, Comme des Garçons και Martin Margiela.

Δείτε το βίντεο

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus
Ολυμπιακός: Πόσα χρήματα εξασφάλισε από την ευρωπαϊκή του πορεία
Business of Sport |

Πόσα χρήματα εξασφάλισε ο Ολυμπιακός από την ευρωπαϊκή του πορεία

Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην προκρίθηκε κόντρα στην Μπόντο Γκλιμτ, όμως πήρε μια σημαντική νίκη που τον φέρνει προ των πυλών του Champions League – Πόσα χρήματα εξασφάλισαν οι ερυθρόλευκοι από την ευρωπαϊκή τους πορεία…

Τα 100 εκατομμύρια του Στίβεν Έι Σμιθ και το… πέσιμο του «μπαμπά» Λεμπρόν Τζέιμς
Business of Sport |

Τα 100 εκατομμύρια του Στίβεν Έι Σμιθ και το… πέσιμο του «μπαμπά» Λεμπρόν Τζέιμς

Ο Στίβεν Έι Σμιθ θα έχει να το λέει με την χθεσινή μέρα να του επιφυλάσσει τα πάντα αφού υπέγραψε νέο πενταετές συμβόλαιο με το ESPN αλλά είχε και επεισόδιο με τον Λεμπρόν Τζέιμς.

Δημοπρασίες: Σπάνιες φανέλες των Μάικλ Τζόρνταν και Κόμπι Μπράιαντ θα πωληθούν τουλάχιστον 10 εκατ. ευρώ
Plus |

Σπάνιες φανέλες των Μάικλ Τζόρνταν και Κόμπι Μπράιαντ θα πωληθούν τουλάχιστον 10 εκατ. ευρώ

Η αγορά συλλεκτικών αντικειμένων έχει εισέλθει σε μια νέα φάση, όπου τα εξαιρετικά σπάνια αντικείμενα -συχνά από τις πρώτες σεζόν των παικτών- έχουν ανέβει σε μια υψηλή στάθμη τιμών