Με θετικά πρόσημα κινούνται σήμερα οι δείκτες των βασικών ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

Οι μετοχές των εταιριών πετρελαίου βοήθησαν να ανακάμψουν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, ύστερα από τις σημαντικές απώλειες στα τέλη της περασμένης εβδομάδας όταν οι φόβοι για την παραλλαγή Όμικρον και την αμερικανική νομισματική πολιτική επηρέασαν το κλίμα μεταξύ των επενδυτών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημειώνει άνοδο 0,7% με τον ενεργειακό κλάδο να καταγράφει άνοδο 1,4%.

Σε μια εξέλιξη που βοήθησε να περιοριστούν οι ανησυχίες για το παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον, αξιωματούχος του τομέα υγείας στη Νότια Αφρική δήλωσε το σαββατοκύριακο ότι η παραλλαγή αυτή προκαλεί ήπιες μολύνσεις ενώ ο επικεφαλής Αμερικανός αξιωματούχος για τις μολυσματικές ασθένειες, Άντονι Φάουτσι  ότι οι πρώτες «ενδείξεις» που έρχονται από τη Νότια Αφρική όσον αφορά τη σοβαρότητα της κατάστασης όσων νόσησαν αφού μολύνθηκαν από την Όμικρον είναι «λιγάκι ενθαρρυντικές».

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ έναντι του δολαρίου σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,24% και διαμορφώνεται στα 1,1291 δολάρια.

Το ευρώ βρίσκεται στα 127,7380 γεν, στο 0,8516 με τη στερλίνα και στο 1,0399 με το ελβετικό φράγκο. Η ισοτιμία του δολαρίου ενισχύεται σε ποσοστό 0,32% έναντι του γεν και διαμορφώνεται στα 113,1660 γεν.

Η στερλίνα έναντι του δολαρίου σημειώνει άνοδο 0,16% και διαμορφώνεται στα 1,3256 δολάρια.

Στα εμπορεύματα,  οι τιμές πετρελαίου αυξήθηκαν πάνω από 1 δολάριο το βαρέλι αφού η Σαουδική Αραβία αύξησε τις τιμές για το αργό που πωλείται στην Ασία και τις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές