Η Ευρώπη φτιάχνει μερικά από τα καλύτερα τυριά του κόσμου, διαπιστώνει το CNN. Και ενώ από τη λίστα του με τα 22 πιο νόστιμα τυριά δεν θα μπορούσε να λείπει το ελληνικό στοιχείο, εντούτοις το ελληνικό τυρί που επιλέχθηκε δεν είναι αυτό που πολλοί θα περίμεναν.

«Όλοι ξέρετε, βέβαια, τη φέτα. Τώρα, είναι ώρα να μάθετε ένα λιγότερο γνωστό ελληνικό τυρί», γράφει το CNN και συστήνει στο διεθνές κοινό του το μετσοβόνε.

«Το μετσοβόνε προέρχεται από τον απομακρυσμένο βορρά της χώρας ή για την ακρίβεια, μία ορεινή πόλη που λέγεται Μέτσοβο. Φτιαγμένο από γάλα αγελάδας, είτε μόνο του ή αναμεμειγμένο με λίγο πρόβειο ή κατσικίσιο, είναι ημίσκληρο και φυσικά καπνιστό», σημειώνει το ρεπορτάζ, σύμφωνα με το money review. Και τονίζει πως όπως και το χαλούμι, προσφέρεται για ψήσιμο.

Διαβάστε επίσης: FAO – Ισχυρή η ζήτηση για σιτάρι και γαλακτοκομικά

Η λίστα με τα 22 πιο νόστιμα

Σύμφωνα με το CNN, τα καλύτερα τυριά του κόσμου είναι αυτά:

–          Grana Padano

–          Gruyère

–          Serra da Estrela

–          Χαλούμι

–          Cheddar

–          Manchego

–          Morbier

–          Bitto

–          Havarti

–          Wensleydale

–          Cabrales

–          Comté

–          Pecorino romano

–          Bryndza

–          Gouda

–          Callu de Cabrettu

Διαβάστε επίσης: Γαλακτοκομικά – Πώς κινήθηκε η αγορά στα επιμέρους προϊόντα το 2021

–          Μετσοβόνε

–          Vieux-Boulogne

–          Jarlsberg

–          Gubbeen

–          Puzzone di Moena

–          Lüneberg.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO
Δημήτρης Ρουσσέας (ΣΠΕΛ) στον ΟΤ: Το 50% της παγκόσμιας παραγωγής τροφίμων δεν θα υπήρχε χωρίς λιπάσματα
AGRO |

Ρουσσέας στον ΟΤ: Με νέα προϊόντα λίπανσης στη μάχη για την κλιματική αλλαγή

Για τις αλλαγές που φέρνουν στη βιομηχανία λιπασμάτων και τον αγροτικό κόσμο οι «πράσινες» ευρωπαϊκές πολιτικές μιλά στον ΟΤ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Παραγωγών και Εμπόρων Λιπασμάτων Δημήτρης Ρουσσέας