
Με αρνητικό πρόσημο έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τις τελευταίες ειδήσεις που αφορούν την παραλλαγή Όμικρον.
Μετά από μια συνεδρίαση με έντονες διακυμάνσεις ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx600 έκλεισε με πτώση 0,59% στις 477,36 μονάδες, με τις μετοχές του κλάδου του λιανεμπορίου να υποχωρούν κατά 1,9% καταγράφοντας τις μεγαλύτερες απώλειες.
Στο κόκκινο και οι δείκτες σε Λονδίνο, Φρανκφούρτη και Παρίσι. Ο FTSE100 μειώθηκε οριακά κατά 0,03% στις 7.337,35 μονάδες, ο DAX κατά 0,8% στις 15.687,09 μονάδες και ο CAC40 κατά 0,72% στις 7.014,57 μονάδες.
Οι αρνητικές τάσεις στις ευρωαγορές ήλθαν μετά από τη χθεσινή έντονα ανοδική διαπραγμάτευση και το ράλι των παγκόσμιων αγορών, καθώς χαλάρωσαν οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις της παραλλαγής Όμικρον.
Από τότε υπήρξαν μικτές ανακοινώσεις σχετικά με τη νέα παραλλαγή. Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, ‘Αλμπερτ Μπουρλά, δήλωσε την Τρίτη ότι η παραλλαγήφαίνεται να είναι μεν πιο ήπια από τα προηγούμενα στελέχη, αλλά φαίνεται να εξαπλώνεται ταχύτερα και θα μπορούσε να οδηγήσει σε περισσότερες μεταλλάξεις στο μέλλον.
Ωστόσο, Νοτιοαφρικανοί επιστήμονες δήλωσαν την Τρίτη ότι η παραλλαγή Όμικρον μειώνει σημαντικά την προστασία των αντισωμάτων που παράγεται από το εμβόλιο της Pfizer και της BioNTech, σύμφωνα με μια μικρή προκαταρκτική μελέτη. Ωστόσο, οι άνθρωποι που έχουν αναρρώσει από τον ιό και έχουν λάβει αναμνηστικό εμβόλιο πιθανότατα θα έχουν περισσότερη προστασία από σοβαρές ασθένειες, έδειξε η μελέτη.
Στις αγορές της περιοχές της Ασίας και του Ειρηνικού, το Χονγκ Κονγκ έδωσε τον αρνητικό τόνο και στις υπόλοιπες αγορές, καθώς ο προβληματικός κινεζικός κλάδος ανάπτυξης real estate βρέθηκε στο προσκήνιο. Επιπλέον ο κινεζικός κολοσσός των σόσιαλ μήντια Weibo έκανε απογοητευτικό ντεμπούτο στην αγορά του Χόνγκ Κόνγκ.
Στη Wall Street κατέβασαν ταχύτητα σήμερα οι επιμέρους δείκτες , μετά τη δυναμική ανάκαμψη του προηγούμενου διημέρου.
Στην κορυφή των αποδόσεων του ευρωπαϊκού δείκτη blue chip βρέθηκε η σουηδική εταιρεία διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών Evolution Gaming που έκλεισε με άνοδο μεγαλύτερη του 8% .
Με κέρδη 4% έκλεισε η βρετανική επενδυτική εταιρεία Man Group μετά την ανακοίνωση προγράμματος επαναγοράς μετοχών αξίας 250 εκατομμυρίων δολαρίων.
Στον αντίποδα, η γερμανική εταιρεία Hellofresh σημείωσε πτώση σχεδόν 11%.


Latest News

Βουτιά για τις τιμές του χρυσού - Επεσαν σε χαμηλό 3,5 εβδομάδων
Ο χρυσός χάνει τη λάμψη του ως ασφαλές καταφύγιο από τον ευρύτερο πανικό που επικρατεί στις αγορές

Σε ελεύθερη πτώση οι τιμές του πετρελαίου - Πού προβλέπουν οι αναλυτές πως θα φτάσουν
Η κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας φουντώνει τις ανησυχίες για παγκόσμια ύφεση και λιγότερη ζήτηση για πετρέλαιο

Θα ρίξει το σωσίβιο της αναβάθμισης του ΧΑ ο FTSE Russell;
Με το βλέμμα στην ετυμηγορία του FTSE Russel το Χρηματιστήριο Αθηνών - Τι λένε οι αναλυτές και οι εισροές κεφαλαίων

Πανικός στα χρηματιστήρια - «Mερικές φορές πρέπει να παίρνεις το φάρμακό σου», λέει ο Τραμπ
«Μερικές φορές πρέπει να παίρνεις το φάρμακό σου για να γίνεις καλά», λέει ο Τραμπ, την ώρα που στην Ασία καταρρέουν οι αγορές
![Δασμοί Τραμπ: Πώς οι επενδυτές μπορούν να ανταποκριθούν στην αναταραχή; [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/04/2025-04-02T215031Z_1105693786_RC2RPDAWF37N_RTRMADP_5_USA-TRUMP-TARIFFS-600x400.jpg)
Πώς οι επενδυτές μπορούν να ανταποκριθούν στην αναταραχή των δασμών του Τραμπ; [γραφήματα]
Θα πρέπει να «αγοράσετε τη...βουτιά» ή να τρέξετε; Οι δείκτες κινδύνου εξακολουθούν να αναβοσβήνουν με κόκκινο χρώμα

Η δυσάρεστη έκπληξη για τη Wall Street - Ο Μπέσεντ είναι το «δεύτερο βιολί» στους δασμούς
H Wall Street Οι δασμοί διαμορφώθηκαν σε μεγάλο βαθμό από μια μικρή ομάδα εντός του στενού κύκλου του Τραμπ, με τις κρίσιμες αποφάσεις να λαμβάνονται την τελευταία στιγμή

Στον δρόμο προς τις ώριμες αγορές το ΧΑ - Σε αναμονή της απόφαση της FTSE
Η αναβάθμιση από τον οίκο Moody΄s, μπορεί να οδηγήσει και τον οίκο FTSE να ανοίξει τον δρόμο για το Χρηματιστήριο Αθηνών στις ανεπτυγμένες αγορές

Αίτημα για IPO στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης από τον διαχειριστή του Stablecoin
Η συγκεκριμένη κίνηση δείχνει ότι τα έσοδα της Circle Internet από τα αποθεματικά που διατηρεί για την υποστήριξη του σταθερού νομίσματος USDC αυξήθηκαν σε 1,66 δισ. δολάρια

Ψάχνουν θησαυρούς σε παλιά κοιτάσματα - Το νέο «Ελ Ντοράντο» με τις κρίσιμες γαίες
Στόχος η προκήρυξη νέων διαγωνισμών από το ΥΠΕΝ για κρίσιμες γαίες με πρώτο τον μεταλλευτικό χώρο Κιμμέριων Ξάνθης

Μετά το sell off τι; - Η επόμενη μέρα στο ΧΑ και οι υπερβολές της bull market
Πάνω από 100 μονάδες η «ζημιά» των πρώτων ημερών των δασμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών