
Για τον δεύτερο γύρο των εκλογών στο ΚΙΝΑΛ μίλησε ο Γιώργος Παπανδρέου στο ΜEGA και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Ράνια Τζίμα. Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε αρχικά ότι συνέβαλε στη μεγάλη συμμετοχή στη διαδικασία της περασμένης Κυριακής, την οποία χαρακτήρισε «γιορτή της δημοκρατίας».
«Ο κόσμος θέλει κάτι διαφορετικό και θέλει να ενισχυθεί η δική μας παράταξη», είπε ο Γιώργος Παπανδρέου. «Το διακύβευμα είναι πού θα πάει αυτός ο χώρος, αν θα υπάρχει ηγεσία έμπειρη», είπε για τον δεύτερο γύρο.
Το θέμα της ανανέωσης δεν είναι θέμα ηλικίας, αλλά ιδεών είπε ο κ. Παπανδρέου, ενώ έφερε ως αντιπαράδειγμα τον Σεμπαστιάν Κουρτς που ήταν νέος πολιτικός, αλλά δεν τα κατάφερε στην Αυστρία.
«Εγώ πάντα έφερνα νέους ανθρώπους», είπε ο Γιώργος Παπανδρέου, αλλά το «ζήτημα είναι να σπάσουμε τα στεγανά». «Είναι ανανέωση να φέρουμε γυναίκες στην πολιτική», «χρειάζεται να πολιτικοποιήσουμε το θέμα της ανανέωσης, επισήμανε.
Για το ντεσαβαντάζ στο δεύτερο γύρο
«Οι κάλπες ξεκινούν από το μηδέν», είπε ο Γιώργος Παπανδρέου για τον δεύτερο γύρο. «Στον δεύτερο γύρο κρίνεται ποιος θα πάει την παράταξη ψηλότερα», είπε ο πρώην πρωθυπουργός. «Σε κάθε περίπτωση, εδώ θα είμαι», τόνισε.
«Ο αγώνας για τις ιδέες δεν κλείνει ποτέ», πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου σε ερώτηση για το τι θα γίνει αν χάσει με μεγάλη διαφορά την ερχόμενη Κυριακή.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ
«Ήταν λάθος που δεν μπήκαμε σε διάλογο με τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί είχαμε υπεροχή», είπε ο Γιώργος Παπανδρέου σε σχέση με τη στάση απέναντι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Έχουν εγκλωβιστεί δυνάμεις μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ», «δεν φοβάμαι τον διάλογο», επανέλαβε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ.
«Η συζήτηση για οποιαδήποτε συνεργασία είναι άσκοπη και άκαιρη», σημείωσε ο Γιώργος Παπανδρέου στη συνέχεια αφού θεωρεί ότι τώρα πρέπει να γίνει η συζήτηση για το πού πρέπει να πάει η χώρα και έτσι θα μεγαλώσει και η παράταξη.
Σε ερώτηση για το αν θα επιστρέψουν στο ΠΑΣΟΚ στελέχη όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος ή η Άννα Διαμαντοπούλου, είπε ότι οι πόρτες είναι ανοιχτές, εκτός από όσους «πλήγωσαν» την παράταξη, πήγαν σε άλλα κόμματα και πήραν θέσεις.
Για την εκλογή Ανδρουλάκη
Για το τι θα γίνει αν εκλεγεί ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος δεν είναι βουλευτής, τόνισε ξανά ότι ο νέος αρχηγός (αν είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης) θα λείπει από τη Βουλή, ενώ επισήμανε και πάλι ότι δεν ξέρει τις απόψεις του.
«Είναι άκαπνος στη Βουλή», είπε και επανέλαβε ότι «θα γίνεται πάρτι». «Άλλο ο αντικαταστάτης, άλλο ο αρχηγός», τόνισε. Ο Γιώργος Παπανδρέου σημείωσε ότι έρχονται εκλογές με απλή αναλογική και τόνισε ότι δεν θα υπάρχει «χαμένη ψήφος».
Εκτίμησε ότι τα αποτελέσματα του ΚΙΝΑΛ θα είναι πολύ καλά και ότι το κόμμα θα ξεπεράσει το διψήφιο ποσοστό.


Latest News

Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής: Η επιδίωξη της ΕΕ για την ενίσχυση της Άμυνας
Δυσεπίλυτα φαίνονται τα προβλήματα που θα προσπαθήσει να διευθετήσει η ΕΕ στην σημερινή έκτακτη Σύνοδο Κορυφής

Καταργεί το υπουργείο Παιδείας με διάταγμα ο Τραμπ
Εκτελεστικό διάταγμα, το οποίο ενδέχεται να υπογραφεί ακόμη και σήμερα από τον Ντόναλντ Τραμπ, προβλέπει την κατάργηση του ομοσπονδιακού υπουργείου Παιδείας

Ξεκινά η δεύτερη μέρα της συζήτησης στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας
Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα και σε δεκάδες πόλεις της χώρας κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας. Διοργανώνουν νέα συγκέντρωση την Παρασκευή

Ο Μακρόν μιλά για την προστασία της Ευρώπης με τη γαλλική πυρηνική αποτροπή
Ο Γάλλος πρόεδρος μίλησε για ευρωπαικά στρατεύματα που θα εγγυηθούν τη διατήρηση της ειρήνης στην Ουκρανία

Κινητοποιήσεις φορέων Κερατσινίου - Δραπετσώνας εναντίον της ρυπογόνου Oil One
Οι φορείς οργανώνουν κλείσιμο του περιφερειακού στην Δραπετσώνα και πορεία μέχρι την Oil ONE την Κυριακή 9 Μάρτη στις 11:00

Κατατέθηκε η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης
«Είμαι 21 χρόνια στο κοινοβούλιο, τέτοια πρόταση δυσπιστίας δεν θα έχουμε ξανά δει», απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Πρόβλημα βιωσιμότητας για 7 στις 10 επιχειρήσεις - Τι δείχνει έρευνα του ΒΕΑ
Σε «συμπληγάδες» υψηλής φορολογίας και κόστους ενέργειας οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, όπως αποκαλύπτει έρευνα του ΒΕΑ

Κορυφώνεται η σύγκρουση στη Βουλή για τα Τέμπη - Πυρά πολιτικών αρχηγών
Μετά την απόφαση σύστασης προανακριτικής επιτροπής για τον Χρήστο Τριαντόπουλο με 277 ψήφους, τον λόγο σήμερα παίρνουν οι πολιτικοί αρχηγοί

Ιδού η πρόταση δυσπιστίας που καταθέτει η αντιπολίτευση – Ολόκληρο το κείμενο
Η πρόταση δυσπιστίας θα κατατεθεί αμέσως μετά τις πρωτολογίες των πολιτικών αρχηγών ελέω της προ ημερησίας διατάξεως που είναι προγραμματισμένη για σήμερα

Ξεκινά η προ ημερησίας συζήτηση για τα Τέμπη στη Βουλή - Πότε θα υπάρξει πρότασης δυσπιστίας
Τι προβλέπει το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής