Με μέτρια συναλλακτική δραστηριότητα, το Χρηματιστήριο κινήθηκε ανοδικά, μέσα στο γενικότερο κλίμα αισιοδοξίας ότι απήλθαν τα χειρότερα σχετικά με την Όμικρον.

Και σε συνάφεια με το διεθνές αγοραστικό κρεσέντο, ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μόνιμα σε θετικό έδαφος, κλείνοντας μάλιστα κοντά στα υψηλά ημέρας.

Έτσι, επιβεβαιώθηκε η απορρόφηση των ρευστοποιήσεων εδώ και λίγες ημέρες, με τους αγοραστές πλέον να κερδίζουν έδαφος, αφενός ακυρώνοντας πασιφανώς την επικίνδυνη απώλεια των 870 μονάδων της μαύρης Παρασκευής, αφετέρου διαλύοντας την αντίσταση των 880-883, που οριοθετούσε την απερχόμενη αρνητική περιοχή.

Σημαντική κρίνεται η συμπεριφορά του τραπεζικού κλάδου, καθώς υποστηρίζεται τόσο η στάθμιση στο ταμπλό όσο και η ψυχολογία των επενδυτών, με τις μετοχές των ΕΤΕ, ΑΛΦΑ και ΕΥΡΩΒ να φαίνεται να έχουν πολλή όρεξη για νεότερα υψηλά.

Για τη συνέχεια, κοιτάμε την περιοχή των 900 μονάδων, όπου θα κριθεί με ενδεχόμενη επανακατάκτησή τους η επιστροφή στο «προ ‘Ομικρον» ανοδικό μοτίβο. Η κοντινή στήριξη οριοθετείται στις 878 μονάδες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News