![ΣΕΠΕ – Γιατί ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι πια αναγκαιότητα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/12/press_2021.jpg)
Στη νέα πραγματικότητα που δημιούργησε η πανδημία της COVID-19, η ψηφιακή τεχνολογία, τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα, κατέχει καίριο ρόλο και αποτελεί θεμελιώδη προτεραιότητα για την κοινωνία και την οικονομία.
Αποτελεί κοινή παραδοχή, ότι τα τελευταία δύο χρόνια η Ελληνική Πολιτεία έχει εισέλθει στο δρόμο της ψηφιακής εποχής, ωστόσο υπάρχουν πολλά βήματα που χρειάζεται ακόμα να γίνουν.
Ο κλάδος Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών από την πρώτη στιγμή, συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις, προκειμένου η ψηφιακή τεχνολογία να αποτελέσει τον αναγκαίο καταλύτη για την ευημερία της ελληνικής κοινωνίας και την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας.
Είναι γεγονός, ότι η επιτάχυνση της αξιοποίησης των ψηφιακών τεχνολογιών, διαμορφώνει την ατζέντα της επόμενης ημέρας για μία σύγχρονη ψηφιακή Ελλάδα.
Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας είναι πλέον κορυφαία προτεραιότητα, αφού η καθημερινότητα είναι ήδη όλο και πιο ψηφιακή τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα.
«Digitalisation, no longer a choice, but a necessity»
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) διοργανώνει το digital economy forum 2021 το οποίο τελεί υπό την Αιγίδα της Α.E. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ενώ συμμετέχουν και φέτος ομιλητές υψηλού κύρους και επιπέδου από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Το digital economy forum 2021 με θέμα «Digitalisation, no longer a choice, but a necessity», θα πραγματοποιηθεί υβριδικά στις 20 Δεκεμβρίου 2021, τόσο με φυσική παρουσία, βάσει των περιορισμών, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης για την αντιμετώπιση της COVID-19, όσο και διαδικτυακά μέσα από ψηφιακή πλατφόρμα και HD Iive streaming.
Την κεντρική ομιλία στο κλείσιμο εργασιών θα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός της χώρας, κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ την έναρξη των εργασιών θα πραγματοποιήσει ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κύριος Αλέξης Τσίπρας.
Στο digital economy forum 2021: digitalisation, no longer a choice, but a necessity, θα λάβουν μέρος κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, Αξιωματούχοι των Ευρωπαϊκών Θεσμών, εκπρόσωποι κλαδικών φορέων και οργανισμών, εκπρόσωποι και ειδικοί της παγκόσμιας αγοράς τεχνολογίας, εκπρόσωποι των σημαντικότερων επιχειρήσεων του κλάδου ψηφιακής τεχνολογίας καθώς και άλλων κλάδων της οικονομίας.
Θεματικές ενότητες
Οι βασικές θεματικές ενότητες του digital economy forum 2021 είναι:
• Η σύγχρονη ψηφιακή Ελλάδα 2.0 είναι εδώ
• Ψηφιακή Διακυβέρνηση με επίκεντρο τον πολίτη και τις επιχειρήσεις
• Έξυπνες, Βιώσιμες Πόλεις και Περιφέρειες
• Η τεχνολογία στην υπηρεσία της καθημερινότητας και της ευημερίας
• Επιχειρήσεις 2.0 – αναβαθμίζοντας την ανταγωνιστικότητα
• Δημιουργώντας ένα διεθνές Hub ψηφιακής τεχνολογίας – Επενδύσεις και εξωστρέφεια
• Ψηφιακή επιχειρηματικότητα, καινοτομία και χρηματοδότηση
• Το μέλλον της εργασίας – Αναζητώντας το ταλέντο
• Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας και οι ψηφιακές τεχνολογίες
• Αναπτύσσοντας ψηφιακές υποδομές (δίκτυα & data centers).
Τέλος, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι τοποθετήσεις των επικεφαλής κορυφαίων επιχειρήσεων της βιομηχανίας ψηφιακής τεχνολογίας, οι οποίοι αναμένεται να δώσουν τη δική τους διάσταση όσον αφορά στο ψηφιακό στοίχημα που έχει να κερδίσει η Ελλάδα, στα επόμενα βήματα τόσο για την ψηφιακή μετάβαση της χώρας με επίκεντρο τον πολίτη και τις επιχειρήσεις, όσο και για τις υποδομές.
Οι επικεφαλής των επιχειρήσεων, από κοινού με υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη, συζητούν για το μέλλον, το σχεδιασμό και τα επόμενα βήματα για την ψηφιακή Ελλάδα της μετά COVID-19 εποχής, αναλύοντας τη διεθνή εμπειρία και πρακτική.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το digital economy forum 2021: digitalisation, no longer a choice, but a necessity, μπορείτε να αναζητήσετε στο deforum.sepe.gr.
Χορηγοί digital economy forum 2021
Platinum Sponsors: ATCOM, DELOITTE, HUAWEI, UNI SYSTEMS και INFO QUEST TECHNOLOGIES του Ομίλου Quest
Gold Sponsors: COSMOTE, DIADIKASIA, DELL TECHNOLOGIES, HP Enterprise – INTEL, ERICSSON, IBM HELLAS, INTRACOM TELECOM, INTRASOFT INTERNATIONAL, ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ, NOVA, ORACLE, ΠΛΑΙΣΙΟ, PROFILE SOFTWARE, SPACE HELLAS
Silver Sponsors: 01 SOLUTIONS HELLAS, EPSILON NET
Bronze Sponsors: ΙKNOW HOW, LAMDA HELLIX, OKTABIT, OTS, REAL CONSULTING, TOOLBOX
Media sponsors: MEGA, ΤΟ ΒΗΜΑ, TA NEA, in.gr, ot.gr, ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ, DAILY FAX, DEASY, INFOCOM, INTERESTING PEOPLE, NETFAX, NETWEEK, palo.gr, techblog.gr, techpress.gr, sepe.gr.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Σούπερ μάρκετ: Αύξηση τζίρου 9% στα online – Τι προτιμούν οι καταναλωτές [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/02/online-supermarket-768x402-1-600x314.jpg)
«Άλμα» 9% στις πωλήσεις των online σούπερ μάρκετ - Η δημοφιλής ημέρας [γραφήματα]
Ποιες κατηγορίες προϊόντων πρωταγωνιστούν στα online σούπερ μάρετ
![Goldman Sachs: Ανεβάζει τις τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών – Αναβαθμίζει την Alpha [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/07/golman-sachs-600x400.jpg)
Ανεβάζει τις τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών η Goldman Sachs - Αναβαθμίζει την Alpha [πίνακες]
Η Goldman Sachs, υποβαθμίζει την Eurobank – «Αγορά» συστήνει για ΕΤΕ, Πειραιώς
![Motor Oil: Στην ΝRG το 35% της Κόρινθος Power – Στα 56 εκατ. ευρώ το τίμημα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/MOTOROIL_Refineries_yerolymbos-29-600x399.jpg)
Motor Oil: Στην ΝRG το 35% της Κόρινθος Power – Στα 56 εκατ. ευρώ το τίμημα
Τι αναφέρει σε ανακοίνωση η Motor Oil
![Τράπεζες: Δωρεά 100.000 ευρώ στο πρόγραμμα Ανακαίνισης Σχολικών Κτιρίων «Μαριέτα Γιαννάκου»](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/private-schools-600x423.png)
Δωρεά 100.000 ευρώ στο πρόγραμμα Ανακαίνισης Σχολικών Κτιρίων «Μαριέτα Γιαννάκου»
Εκατοντάδες σχολικές μονάδες ανά την επικράτεια θα ανακαινιστούν ριζικά βελτιώνοντας τις συνθήκες για την περαιτέρω αναβάθμιση της παρεχόμενης δημόσιας εκπαίδευσης
![Τράπεζα Πειραιώς: Ανάληψη καθηκόντων Συμβούλου Διοίκησης από την κυρία Αναστασία Σακελλαρίου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/sakellariou.png)
Πειραιώς: Ανάληψη καθηκόντων Συμβούλου Διοίκησης από την κυρία Αναστασία Σακελλαρίου
Η κυρία Σακελλαρίου διαθέτει μακρά εργασιακή εμπειρία στον χρηματοπιστωτικό τομέα στην Ελλάδα
![Eurobank: Με 93,47% στην Ελληνική Τράπεζα – Υποχρεωτική δημόσια πρόταση](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/09/eurobank-600x400.jpg)
Στο 93,47% το ποσοστό της Eurobank στην Ελληνική Τράπεζα Κύπρου
H Eurobank απέκτησε το 37,5% της κυπριακής τράπεζας έναντι 750 εκατ. ευρώ προχωρά σε δημόσια πρόταση στα €4,843 ανά μετοχή
![Nexi Ελλάδος: Αναβαθμίζεται η e-Commerce πλατφόρμα online πληρωμών Nexi XPay](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/11/nexi-about-us.jpg)
Αναβαθμίζεται η e-Commerce πλατφόρμα online πληρωμών της Nexi Ελλάδος
Στην πλατφόρμα online πληρωμών Nexi XPay προστίθενται Apple Pay και Google Pay
![Τράπεζες: Πώς θωρακίζουν την κερδοφορία τους από τη μείωση του κόστους χρήματος](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/ot_banking_euros22-768x450-1-1-1-1-600x352.jpg)
Πώς οι τράπεζες θωρακίζουν την κερδοφορία τους - Το ανάχωμα στη μείωση του κόστους χρήματος
Ποιες κινήσεις δρομολογούν οι τράπεζες για να διατηρήσουν υψηλά την κερδοφορία τους - Ο ρόλος των επιτοκίων
![Εθνική Τράπεζα: Αμείωτες οι επενδύσεις στην ενέργεια – Ο στόχος για 30% στα δάνεια](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/12/Karamouzis-Vasilis-ETE-Delfoi-600x469.jpg)
Καραμούζης (ΕΤΕ): Η Εθνική είναι η τράπεζα της Ενέργειας – Δάνεια 3 δισ. στις ΑΠΕ
Η Εθνική Τράπεζα σύμφωνα με τον Β. Καραμούζη γεν. διευθυντή Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής στοχεύει έως το 2030 να διατηρήσει το 30% στις ΑΠΕ
![Limnos Resort: Η επένδυση των 171 εκατ. ευρώ που θα αλλάξει την εικόνα της Λήμνου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/thumbnail_boubouras-3-600x438.jpg)
Βίλες, 2 πεντάστερα και μαρίνα - Η μέγα επένδυση της οικογένειας Μπούμπουρα στη Λήμνο
Σε διαβούλευση η επένδυση Limnos Resort - Τι περιλαμβάνει - Ποια είναι η οικογένεια Μπούμπουρα