
Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος («ΕΤΕ» ή «η Τράπεζα») ανακοινώνει την τιμητική διάκριση την οποία έλαβε έχοντας βραβευθεί για ακόμη μία φορά από τον οργανισμό Capital Finance International (CFI.co) με το βραβείο «Καλύτερη Εταιρική Διακυβέρνηση – Ελλάδα» για το έτος 2021. Η Τράπεζα βραβεύθηκε από τον οργανισμό CFI.co σε συνέχεια αξιολόγησης των πρακτικών εταιρικής διακυβέρνησης τις οποίες έχει θεσπίσει. Ο οργανισμός επαίνεσε την εφαρμογή διεθνών βέλτιστων πρακτικών εταιρικής διακυβέρνησης και δεοντολογίας και τις πρωτοβουλίες στον τομέα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης καθώς επίσης και την ιστορική συμβολή της Τράπεζας στην οικονομική ανάπτυξη.
O Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΤΕ, κ. Γκίκας Χαρδούβελης δήλωσε ότι: «Η βράβευση αυτή αναγνωρίζει και επιβεβαιώνει τη διαρκή εφαρμογή ενός ισχυρού πλαισίου εταιρικής διακυβέρνησης από την Εθνική Τράπεζα, το οποίο αντανακλά τις αξίες τις οποίες πρεσβεύει η Τράπεζα διαχρονικά και αποτελεί τη βάση για την αποτελεσματική υλοποίηση της στρατηγικής της. Το Διοικητικό Συμβούλιο και η Διοίκηση της Εθνικής διασφαλίζουν την ύπαρξη κατάλληλων δομών εταιρικής διακυβέρνησης, εστιάζοντας στη συνεισφορά στην κοινωνία και τη στήριξη της οικονομίας, με γνώμονα τις αξίες της βιωσιμότητας και της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Συνεχίζουμε να λειτουργούμε με υπευθυνότητα, διαφάνεια και λογοδοσία σύμφωνα με τη μακρόχρονη ιστορία της Εθνικής, διατηρώντας άρρηκτη τη σχέση εμπιστοσύνης που έχουμε χτίσει με τους επενδυτές και την ελληνική κοινωνία.»
Όπως, επίσης, δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής Κανονιστικής Συμμόρφωσης και Εταιρικής Διακυβέρνησης, κ. Παναγιώτης Δασμάνογλου: «Το βραβείο από τον οργανισμό CFI.co αποτελεί αναγνώριση του διαρκούς στόχου της Τράπεζας για τη διατήρηση ισχυρών εσωτερικών ρυθμίσεων εταιρικής διακυβέρνησης, μέσω της ενσωμάτωσης στη στρατηγική της Τράπεζας της διαρκούς παρακολούθησης των τάσεων, των διεθνών βέλτιστων πρακτικών και των νομοθετικών και κανονιστικών εξελίξεων για την εσωτερική διακυβέρνηση των χρηματοπιστωτικών οργανισμών.»
Έχοντας ήδη βραβευθεί αρκετές φορές σε σχέση με τις ρυθμίσεις εταιρικής διακυβέρνησης, η Εθνική Τράπεζα εξακολουθεί να θέτει ως απόλυτη προτεραιότητα την ενσωμάτωση των υψηλότερων προτύπων εταιρικής διακυβέρνησης, τη βιώσιμη ανάπτυξη (ESG) και την εταιρική κοινωνική ευθύνη.


Latest News

Mega deal στα ακίνητα – Η Dimand αγοράζει από Ελλάκτωρ τον «Καμπά» και τις Γούρνες
Η Ελλάκτωρ συμφώνησε με την Dimand για την πώληση χαρτοφυλακίου ακίνητων – Στα 85,6 εκατ. ευρώ η αξία των ακινήτων

ΟΤ Delphi Economic Forum X - Τσάιτας (HELLENiQ ENERGY): Πρώτο κύμα επενδύσεων με 600 εκατ. μέχρι το 2030
Ο Βασίλης Τσάιτας CFO της HELLENiQ ENERGY μιλώντας στο OT Delphi Economic Forum X επισήμανε την ικανότητα του Ομίλου να χρηματοδοτεί και να επιλέγει τις αποδοτικές επενδύσεις εν μέσω της αβεβαιότητας του εμπορικού πολέμου

Βιοχάλκο: 100 χρόνια παρουσίας στην εγχώρια βιομηχανία
Η ΒΙΟΧΑΛΚΟ έχει συνολική επίδραση σε όρους ΑΕΠ 2,2 δισ. ευρώ και προσφέρει απασχόληση σε 32.800 άτομα στην Ελλάδα το 2024

Delphi Economic Forum X- Ελ. Βρεττού: Η ελληνική αγορά έχει χώρο για πολλές μη συστημικές τράπεζες
«Tο εξωτερικό περιβάλλον που βιώνουμε ενέχει τον κίνδυνο να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο μούδιασμα» τόνισε η κ. Βρεττού

To fund του Ταμβακάκη «μπαίνει» στην Megas Yeeros - Επένδυση πάνω από 15 εκατ. ευρώ
Η EOS Capital Partners συμφώνησε για την απόκτηση μειοψηφικού πακέτου στην Megas Yeeros του Νίκου Λούστα - Ο στόχος και οι προοπτικές του deal

Καραμούζης (ΕΤΕ): Μεγάλες ευκαιρίες στις ελληνικές τράπεζες για συνεργασίες με ξένους επενδυτές
Η Ελλάδα έχει την προοπτική να σημειώσει άλμα ξένων επενδύσεων, υποστήριξε ο Β. Καραμούζης

OT Delphi Economic Forum X - Εξάρχου: «Δεν επηρεάζονται AKTOR και Attica Bank από τον εμπορικό πόλεμο»
Ο Αλέξανδρος Εξάρχου πρόεδρος και CEO του Ομίλου AKTOR και εκ των μετόχων της Attica Bank μιλώντας στο OT Delphi Economic Forum X τόνισε ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον στην Ελλάδα παραμένει ενεργό

Νέο deal στις τράπεζες - Μπαίνει στρατηγικός επενδυτής στην «Ηπείρου»
Η CAPSTONE CAPITAL θα αποκτήσει πλειοψηφικό μερίδιο στην Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, επενδύοντας 30 εκατ. ευρώ

Μαργαρίτης (Τρ. Πειραιώς): Δύο στους 3 πολίτες θέλουν φυσικό κατάστημα κοντά τους
Υψηλό το επίπεδο ασφάλειας των ηλεκτρονικών συναλλαγών, υποστήριξε ο Μ. Μπλέτσας, Διοικητής της Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας
![ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 2,5% σημείωσε ο τζίρος των επιχειρήσεων τον Φεβρουάριο [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/01/ot_greek_epixeir-768x450-1-600x352.png)
Στα 28,83 δισ. ο τζίρος των επιχειρήσεων - Οι κλάδοι «πρωταθλητές» [γράφημα]
Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον τζίρο των επιχειρήσεων τον Φεβρουάριο