
Τη βούληση της ελληνικής Πολιτείας για περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας και προσέλκυση επενδύσεων από τη Σουηδία στην Ελλάδα, εξέφρασε ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης, σε συνάντηση που είχε σήμερα με εκπροσώπους σουηδικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, παρουσία και του γενικού γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας Γιάννη Σμυρλή.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην κατοικία του σουηδού πρέσβη στην Αθήνα, με τη συμμετοχή εκπροσώπων 27 σουηδικών επιχειρήσεων, με πολυετή παρουσία και δραστηριότητα στην Ελλάδα -ενδεικτικά αναφέρονται οι εταιρίες Ericsson, H&M, SAS, Ikea, Volvo- καθώς και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνο-Σουηδικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, του 6ου μεγαλύτερου διμερούς εμπορικού επιμελητηρίου στην Ελλάδα.
Ο κ. Φραγκογιάννης επεσήμανε την προστιθέμενη αξία των σουηδικών επιχειρήσεων για την ελληνική οικονομία, με δεδομένο ότι η Σουηδία βρίσκεται στην πρωτοπορία σε θέματα καινοτομίας και τεχνολογίας και εξέφρασε τη βούληση της κυβέρνησης για περαιτέρω οικονομική συνεργασία των δύο χωρών.
Προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της συνεργασίας, οι εκπρόσωποι του Ελληνο-Σουηδικού Επιμελητηρίου ανακοίνωσαν το άνοιγμα παραρτήματος στη Σουηδία, για συμμετοχή στο οποίο έχει εκδηλωθεί έντονο ενδιαφέρον.


Latest News

Παπαθανάσης: Η Ελλάδα έχει αφήσει οριστικά πίσω της την κρίση χρέους
«Η Ελλάδα, παρά τις διεθνείς πολυεπίπεδες αναταράξεις, έχει αλλάξει σελίδα», τόνισε ο κ. Παπαθανάσης

Χατζηδάκης για αναβάθμιση Moody's: H Ελλάδα αφήνει πίσω το παρελθόν, εφαλτήριο για περαιτέρω άνοδο
«Η σημερινή αναβάθμιση σηματοδοτεί το κλείσιμο ενός μεγάλου κύκλου για την ελληνική οικονομία«, είπε ο Κωστής Χατζηδάκης

Έπεσε... το «κάστρο» της Moody's - Έδωσε την επενδυτική βαθμίδα στην ελληνική οικονομία
Τι οδήγησε στην αναβάθμιση της οικονομίας - Το σκεπτικό της απόφασης
![ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκε κατά 5,4% το μισθολογικό κόστος το τέταρτο τρίμηνο του 2024 [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/11/misthoi-600x396.jpg)
Άνοδος 5,4% το μισθολογικό κόστος το τέταρτο τρίμηνο του 2024 [γραφήματα]
Τι δείχνουν τα στοιχεία
![IOBE: Υποχώρησε η ανεργία τον Ιανουάριο [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/09/ανεργια-600x345.jpg)
ΙΟΒΕ: Μειώθηκε η ανεργία κατά 8,9% τον Ιανουάριο [γράφημα]
Τι δείχνει το μηναίο Δελτίο Εξελίξεων στην Βιομηχανία που καταρτίζει ο ΙΟΒΕ
![ΕΛΣΤΑΤ: Μικρή αύξηση 0,1% στις τιμές εισαγωγών στη βιομηχανία τον Ιανουάριο [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/industry-steel-600x419.jpg)
Οριακή αύξηση 0,1% στις τιμές εισαγωγών στη βιομηχανία τον Ιανουάριο [πίνακες]
ΕΛΣΤΑΤ: Ο μέσος Γενικός Δείκτης του δωδεκαμήνου Φεβρουαρίου 2024 - Ιανουαρίου 2025, σε σύγκριση με τον μέσο Γενικό Δείκτη του δωδεκαμήνου Φεβρουαρίου 2023 - Ιανουαρίου 2024, παρουσίασε μείωση 1,5% έναντι μείωσης 12,8%

Με «συνταγή» Πιερρακάκη στην οικονομία μέχρι τις εκλογές
Ποιους «καυτούς» φακέλους αναλαμβάνει ο νέος τσάρος της ελληνικής οικονομίας - Το πακέτο της ΔΕΘ, οι αμυντικές δαπάνες και τα μέτρα ενίσχυσης έναντι της ακρίβειας

Κατάργηση του ελάχιστου τεκμαρτού εισοδήματος ζητά η ΕΣΕΕ
Ο εμπορικός κόσμος της χώρας ζητά την κατάργηση του ελάχιστου τεκμαρτού εισοδήματος

Εξαφανίζονται τα εκπτωτικά stickers από τα σούπερ μάρκετ - Πώς γίνονται οι προσφορές
Πώς θα αποφύγουμε τις προσφορές «μαϊμού» - Τι λένε προμηθευτές και εκπρόσωποι των σούπερ μάρκετ

Στα 17,4 τρισ. θα εκτοξευθούν οι συναλλαγές μέσω κινητών - Τι δείχνει μελέτη
Η αξία των πληρωμών με εικονικές κάρτες, θα αυξηθεί κατά 235% έως το 2029 και θα ανέλθει στα 17,4 τρισεκατομμύρια δολάρια