Με μέτρια συναλλακτική δραστηριότητα, το Χρηματιστήριο κατάφερε να παραμείνει σε θετικό έδαφος καθ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης και παρά τις μέτριες πιέσεις που δέχτηκαν τα υπόλοιπα διεθνή χρηματιστήρια. Το εύρος διακύμανσης ήταν στενό, ούτε 4 μονάδες, καθώς οι επενδυτές ακόμα προσπαθούν να χωνέψουν τα εβδομαδιαία κέρδη (έως τώρα 2,44%).

Έτσι, δεν προσετέθη κάποιο νέο δεδομένο στην υφιστάμενη ανάλυση. Μια ανάλυση που θέλει τον Δείκτη να κινείται προς τις 900 μονάδες, όπου και θα κριθεί η επαναφορά -ή όχι- στο «προ Όμικρον» ανοδικό μοτίβο, με επόμενη στάση τις 927.

Σημαντική κρίνεται η συμπεριφορά του τραπεζικού κλάδου, καθώς υποστηρίζεται τόσο η στάθμιση στο ταμπλό όσο και η ψυχολογία των επενδυτών, με τις μετοχές των ΕΤΕ, ΑΛΦΑ και ΕΥΡΩΒ να φαίνεται να έχουν πολλή όρεξη για νεότερα υψηλά.

Για τη συνέχεια, και με κοντινή στήριξη στις 878 μονάδες, παραμένουμε αισιόδοξοι, με τις κυριότερες μεταβλητές που μπορούν να επιδράσουν καταλυτικά είναι αφενός η οποιαδήποτε εξέλιξη σχετικά με το μεταλλαγμένο στέλεχος και τα εργαστηριακά ευρήματα, αφετέρου η οποιαδήποτε μεταστροφή των κεντρικών τραπεζών της Ευρώπης και των ΗΠΑ, υπενθυμίζοντας ότι ήδη καταγράφονται ρεκόρ 30ετίας στους πληθωρισμούς αυτών των οικονομιών.

Ειδικότερα για τις ΗΠΑ, σήμερα αναμένονται νέα στοιχεία για τον εγχώριο πληθωρισμό, με τους αναλυτές να κάνουν λόγο για νεότερα υψηλά στο 6,8%, από 6,2% τρέχων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News