![Ορσέλ-Unicredit – Δεν πιστεύω στη σύμπραξη ανάμεσα σε τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/05/UniCredit-scaled.jpg)
Στην ενίσχυση της παρουσίας της στην εγχώρια ιταλική αγορά στοχεύει η UniCredit και για το σκοπό αυτό θα μπορούσε να μελετήσει την πιθανότητα συμμαχιών και συγχωνεύσεων, τόσο στην ιταλική αγορά όσο και στο εξωτερικό. Αυτό δήλωσε σε συνέντευξη του, ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Αντρέα Ορσέλ, ξεκαθαρίζοντας πάντως πως δεν υπάρχει από την πλευρά της UniCredit ενδιαφέρον για την κορυφαία ασφαλιστική εταιρεία της χώρας, την Generali ή τον κορυφαίο μέτοχο της, την Mediobanca.
Θυμίζουμε πως την Πέμπτη, η δεύτερη κυριότερη ιταλική τράπεζα έδωσε στη δημοσιότητα ένα τριετές σχέδιο, στο πλαίσιο του οποίου σκοπεύει να επιβραβεύσει τους (πιστούς) μετόχους της με την επιστροφή 16 δισ. ευρώ μέχρι το 2024, ήτοι δηλαδή σχεδόν όλα τα κέρδη της συγκεκριμένης περιόδου.
Η υλοποίηση του σχεδίου θα αφήσει ανέπαφα τα υψηλά κεφαλαιουχικά αποθέματα της τράπεζας, με αποτέλεσμα οι αναλυτές να σπεύσουν να επισημάνουν ότι θα μπορούσε να σκεφτεί την πιθανότητα εξαγορών και συγχωνεύσεων. Μάλιστα, μεταξύ των πιθανών στόχων είχε κατονομαστεί η Generali και η επενδυτική Mediobanca, που ελέγχει ένα ποσοστό ύψους 13% της ασφαλιστικής εταιρείας.
Σε σημερινή συνέντευξη του στην εφημερίδα «Il Sole 24 Ore», ο κ. Ορσέλ επιβεβαίωσε την πιθανότητα η τράπεζα να ενδιαφερθεί για νέες συμφωνίες που θα ενδυνάμωναν τη θέση της στην αγορά. Όμως, ξεκαθάρισε πως δεν θα τον ενδιέφερε η συμμαχία με μια ασφαλιστική εταιρεία. «Δεν πιστεύω στη σύμπραξη μεταξύ τραπεζών και ασφαλιστικών εταιρειών. Δεν λειτουργούν» τόνισε χαρακτηριστικά.
Εξάλλου, για το σκοπό αυτό η UniCredit και ο ίδιος ο Ορσέλ είχαν επιδιώξει την εξαγορά της προβληματικής κρατικής τράπεζας Monte dei Paschi, ωστόσο οι συνομιλίες με το υπουργείο Οικονομικών κατέρρευσαν τελικά τον Οκτώβριο.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Σπάνιες γαίες: Ποιες εποφθαλμιά ο Ντόναλντ Τραμπ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/08/spanies-gaies6-600x390.jpg)
Ποιες σπάνιες γαίες εποφθαλμιά ο Ντόναλντ Τραμπ
Η Κίνα πρωτοστατεί στις σπάνιες γαίες και σχεδόν μονοπωλεί την επεξεργασία τους και οι ΗΠΑ θέλουν να απεξαρτηθούν από αυτή την επίπονη δέσμευση
![Ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία: Τι ζητούν οι κατασκευαστές αυτοκινήτων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/RENAULT-600x600.jpg)
Στο «ρελαντί» η πράσινη μετάβαση - Τι ζητούν οι ευρωπαίοι αυτοκινητοβιομήχανοι
«Καλός ο στρατηγικός διάλογος, αλλα χρειαζόμαστε λύσεις γρήγορα», λένε οι εκπρόσωποι της αυτοκινητοβιομηχανίας - Oι καθυστερήσεις απειλούν επενδύσεις 250 δισ. ευρώ
![Μεξικό: Αδικαιολόγητοι οι δασμοί ΗΠΑ σε χάλυβα και αλουμίνιο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/12/xalyvas-600x370.jpg)
Αδικαιολόγητοι οι δασμοί ΗΠΑ σε χάλυβα και αλουμίνιο λέει το Μεξικό
Το Μεξικό εισάγει περισσότερο χάλυβα από τις Ηνωμένες Πολιτείες απ' ό,τι εξάγει
![Κομισιόν: Συνάντηση φον ντερ Λάιεν με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/von-der-leyen-vance-600x400.jpg)
Συνάντηση φον ντερ Λάιεν με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς
Η Πρόεδρος της Κομισιόν υπογράμμισε τη δέσμευση της ΕΕ για δίκαιες και ισορροπημένες εμπορικές σχέσεις
![Πάουελ: Σε μη βιώσιμη πορεία το έλλειμμα – Δεν βιαζόμαστε να μειώσουμε τα επιτόκια](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/πγ1-1-600x366.jpg)
Καμπανάκι Πάουελ για το έλλειμμα στις ΗΠΑ - Καμία βιασύνη για τα επιτόκια
Τι είπε ο Πάουελ, για έλλειμμα, χρέος, δασμούς και επιτόκια στην καθιερωμένη κατάθεση του στη Γερουσία
![Πορτογαλία: Εξετάζει την πώληση του 49% του εθνικού αερομεταφορέα TAP](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/01/tap-portugal-600x400.jpg)
Η Πορτογαλία εξετάζει την πώληση του 49% του εθνικού αερομεταφορέα TAP
Υπάρχουν περίπου 12 εταιρείες που ενδιαφέρονται για τον εθνικό αερομεταφορέα της Πορτογαλίας
![Σόλομον: Η Goldman είναι ανοικτή σε εξαγορές στους τομείς της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και πλούτου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/06/solomon-600x400.jpg)
Σόλομον: Η Goldman είναι ανοικτή σε εξαγορές στους τομείς της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και πλούτου
Ο πήχης για την πραγματοποίηση μιας συμφωνίας είναι πολύ υψηλός
![Cucci: Η πτώση πωλήσεων στο τέταρτο τρίμηνο προβληματίζει τους αναλυτές](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/02/gucci-store-600x410.jpg)
Νέο πλήγμα για την Gucci - Συνεχίζεται η πτώση πωλήσεων
Τα έσοδα της Kering, στην οποία ανήκει η Gucci, ολόκληρου του έτους από δραστηριότητες του ομίλου ανήλθαν σε 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ
![Βρετανία: Άντλησε 13 δισ. στερλίνες – Οι αγορές της πρόσφεραν 140 δισ.](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/07/ot_bonds_london11-768x450-1-600x352.png)
Το Λονδίνο ζήτησε 13 δισ. στερλίνες και οι αγορές του πρόσφεραν 140 δισ.
Η έκδοση καταρρίπτει το προηγούμενο ρεκόρ ζήτησης βρετανικών ομολόγων
![Φυσικό αέριο: Γιατί η Ευρώπη ανησυχεί όλο και περισσότερο για την αποθήκευση](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/12/illustration-600x405.jpg)
Γιατί η Ευρώπη ανησυχεί για την αποθήκευση φυσικού αερίου;
Καθώς η Μόσχα πίεζε τη ροή του φυσικού αερίου μέσω των ρωσικών αγωγών, η ΕΕ είχε καταφέρει να αποφύγει μια χειμερινή κρίση εφοδιασμού περιορίζοντας τη συνολική ζήτηση φυσικού αερίου