Έτοιμος να πιάσει δουλειά από τη Δευτέρα, παρουσιάζοντας ευρεία κυβέρνηση συνασπισμού στο τιμόνι της Βουλγαρίας, εμφανίστηκε ο Κίριλ Πέτκοφ. Ο Πέτκοφ ορίστηκε σήμερα εντολοδόχος πρωθυπουργός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η πολιτική κίνηση «Συνεχίζουμε την Αλλαγή» έκοψε πρώτη το νήμα στις κάλπες της 14ης Νοεμβρίου, ήτοι δηλαδή στην τρίτη εκλογική αναμέτρηση που διοργανώθηκε φέτος στη Βουλγαρία σε μια προσπάθεια να αναδειχτεί ένα πολιτικό σχήμα που θα μπορούσε να σχηματίσει τελικά κυβέρνηση.

Ο 41χρονος Πέτκοφ ήταν αυτός που τελικά τα κατάφερε με μια ευρεία συμμαχία τεσσάρων κομμάτων, που περιλαμβάνει τους Σοσιαλιστές, το εθνικιστικό ITN και το κεντροδεξιό κόμμα Δημοκρατική Βουλγαρία. Κοινός παρονομαστής της συμμαχίας, η πρόθεση των κομμάτων να δώσουν τέλος στην εποχή Μπορίσοφ και να εργαστούν για την πάταξη της διαφθοράς και τον εκσυγχρονισμό του βουλγαρικού κράτους.

Στο κατακερματισμένο κοινοβούλιο, που αναμένεται να εγκρίνει επισήμως την κυβέρνηση τη Δευτέρα, ο πρωθυπουργός θα διαθέτει πλειοψηφία 134 βουλευτών επί των 240 μελών της Βουλής.

«Η μηδενική διαφθορά θα είναι το σύνθημα της κυβέρνησης μας» τόνισε ο 41χρονος, σπουδαγμένος στο Χάρβαρντ, επιχειρηματίας. Μάλιστα, για το λόγο αυτό η κυβέρνηση θα απαρτίζεται από πολλά νέα πρόσωπα που έχουν έρθει από το εξωτερικό και προέρχονται από επιχειρηματικούς κύκλους. Ανάμεσα τους, ο επίσης σπουδαγμένος στο Χάρβαρντ Άσεν Βασίλεφ που προαλείφεται για νέος υπουργός Οικονομικών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα