
Ένα σημαντικό πρόγραμμα ξεκινά ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με την «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΘΗΝΑΣ ΑΕ» που αφορά τη χρηματοδότηση της αισθητικής αναβάθμισης των προσόψεων των ιδιωτικών κτιρίων της Αθήνας. Στο πρόγραμμα «ΠΡΟΣΟΨΗ», όπως ονομάζεται και παρουσιάστηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δυνατότητα συμμετοχής έχουν όλα τα ιδιωτικά κτίρια εντός του Δήμου Αθηναίων. Ο αρχικός προϋπολογισμός του προγράμματος επιδότησης είναι 1.500.000 ευρώ. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΘΗΝΑΣ ΑΕ», Πολυχρόνη Ακριτίδη, που έκανε τη σχετική ενημέρωση, το μέγιστο ποσό επιδότησης ορίζεται στις 6.000 ευρώ ανά κτίριο ενώ για τα διατηρητέα κτίρια το μέγιστο ποσό επιδότησης ορίζεται στις 7.200 ευρώ ανά κτίριο.
Η υποβολή των αιτήσεων και όλες οι σχετικές διαδικασίες τους γίνονται από μηχανικό, που επιλέγει ο ωφελούμενος, μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΤΕΕ με απόλυτη διαφάνεια και έλεγχο. Επίσης, ο μηχανικός που επιλέγει ο ωφελούμενος δεν διεκπεραιώνει απλά τη διαδικασία αλλά παρακολουθεί την υλοποίηση των παρεμβάσεων, μεριμνά για τη λήψη των απαραίτητων αδειών και εγκρίσεων και πιστοποιεί ποσοτικά και ποιοτικά τις εργασίες που εκτελέστηκαν προκειμένου να καταβληθεί η επιχορήγηση.Σε περίπτωση που ο ωφελούμενος επιλέξει μηχανικό εγγεγραμμένο στο Μητρώο Ελεγκτών Δόμησης επιδοτείται η αμοιβή του με το ποσό των 400 ευρώ. Στόχοι του προγράμματος είναι η δημιουργία ενός νέου αστικού τοπίου μέσω της ανάπλασης των προσόψεων των κτιρίων, η ενίσχυση της ασφάλειας των κτιρίων, η αύξηση της αξίας τους, η ανάδειξη του κτιριακού πλούτου και η προστασία του δομημένου περιβάλλοντος, αναβαθμίζοντας την εικόνα της πόλης στο κέντρο και τις γειτονιές της. Επίσης η ενεργοποίηση της αγοράς και η κινητοποίηση ιδιωτικών κεφαλαίων.


Latest News

Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ το έργο «Παράκαμψη Χαλκίδας και Παράκαμψη Ψαχνών»
Το έργο, την ένταξη του οποίου υπέγραψε ο Νίκος Παπαθανάσης, είναι συνολικού μήκους περίπου 28 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 238.430.480 ευρώ

ΟΛΠ: Νέα αύξηση εσόδων και κερδών – Πρόταση για αυξημένο μέρισμα κατά 43,7%
Η κρουαζιέρα στον ΟΛΠ κατέγραψε νέο ρεκόρ, σε αριθμό προσεγγίσεων πλοίων, επιβατική κίνηση και έσοδα που αυξήθηκαν κατά 15,5%.

Έτοιμο το 73% του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος - Το πλάνο παράδοσης του έργου
Τον Ιούλιο παραδίδεται το πρώτο και μεγαλύτερο τμήμα της Πατρών - Πύργου και τον Νοέμβριο το δεύτερο

Η AKTOR υπέγραψε τη σύμβαση για το μεγάλο έργο ΣΔΙΤ των φοιτητικών εστιών Κρήτης
Θα κατασκευαστούν δωμάτια και διαμερίσματα συνολικών 4.846 κλινών εκ των οποίων 2.710 στο Ρέθυμνο και 2.136 στο Ηράκλειο
![ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκε η οικοδομική δραστηριότητα κατά 15,6% το Δεκέμβριο [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/DSC9655-2-1024x569-1-600x333.jpg)
Πόσο αυξήθηκαν οι οικοδομικές άδειες - Οι top περιοχές [πίνακες]
Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν ότι η μεγαλύτερη αύξηση σημειώθηκε στη Δυτική Μακεδονία, στη Κρήτη και την Ανατολική Μακεδονία

Όμιλος AKTOR: Παραδόθηκε το έργο αποκατάστασης της γέφυρας του Αξιού
Παραδόθηκε στην Εγνατία Οδό ΑΕ το έργο δομικής επάρκειας και συντήρησης της γέφυρας του Αξιού

Αναβαθμίστηκε η Μονάδα Επεξεργασίας Νερού της ΕΥΔΑΠ στις Αχαρνές
Η Μονάδα Επεξεργασίας Νερού της ΕΥΔΑΠ στις Αχαρνές τροφοδοτεί το 60% του Λεκανοπεδίου της Αττικής με νερό

Σιδηροδρομικοί: Τι πάει λάθος με τα τρένα στην Ελλάδα – Χτυπούν «καμπανάκι» σε κυβέρνηση και Hellenic Train
Ποιες είναι οι δράσεις που ζητούν οι σιδηροδρομικοί υπάλληλοι προκειμένου να εκσυγχρονιστεί ο ελληνικός σιδηρόδρομος και να λειτουργήσει με ασφάλεια

Υπουργείο Υποδομών για Γραμμή 4: «Κανένα ζήτημα ασφάλειας, καμία λάθος χάραξη»
H ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών μετά την αυτοψία του εργοταξίου της Γραμμής 4 του Μετρό στο ύψος του ΓΝΑ

Ομιλος AKTOR: Δόθηκε σε κυκλοφορία και το τελευταίο τμήμα της Παλιάς ΕΟ Αθηνών – Κορίνθου
Ο Ομιλος AKTOR ανέλαβε την αποκατάσταση των ζημιών μετά από σοβαρή πυρκαγιά σε βυτιοφόρο της 8ης Ιουνίου 2024