Σε θετικό έδαφος κινούνται από το πρωί της Τρίτης οι ευρωπαϊκές μετοχές, ωστόσο το κλίμα παραμένει επιφυλακτικό εν μέσω της συνεχιζόμενης εξάπλωσης της παραλλαγής Όμικρον και εν αναμονή των αποφάσεων της Fed και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

Με το άνοιγμα της συνεδρίασης, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,6%, συμπαρασύροντας στην άνοδο τους κυριότερους χρηματιστηριακούς δείκτες της Ευρώπης.

Ο γερμανικός DAX ενισχύεται κατά 0,4% στις 15.690 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει άνοδο 0,66% στις 6.990 μονάδες και ο βρετανικός FTSE 100 διαμορφώνεται στις 7.280 μονάδες, με κέρδη 0,71%.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,71% στις 8.375 μονάδες και ο IBEX 35 ενισχύεται κατά 0,66% στις 8.377 μονάδες.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές υποχώρησαν τη Δευτέρα καθώς οι traders αντέδρασαν στις εξελίξεις σχετικά με την παραλλαγή Όμικρον. Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον επιβεβαίωσε χθες ότι τουλάχιστον ένας ασθενής που είχε μολυνθεί από τη νέα παραλλαγή πέθανε στη χώρα.

Αλλά και η Κίνα ανέφερε το πρώτο κρούσμα του νέου μεταλλαγμένου στελέχους τη Δευτέρα στην πόλη Τιαντζίν, περίπου δύο ώρες οδικώς από την πρωτεύουσα Πεκίνο.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον αυτή την εβδομάδα επικεντρώνεται στις κινήσεις των Κεντρικών Τραπεζών, με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, την Τράπεζα της Ιαπωνίας, την Τράπεζα της Αγγλίας και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να ανακοινώσουν όλες αποφάσεις για τη νομισματική πολιτική τους.

Η διήμερη συνεδρίαση πολιτικής της Federal Reserve ξεκινά σήμερα την Τρίτη, όπου οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής αναμένεται να συζητήσουν την επιτάχυνση του τερματισμού του προγράμματος αγοράς ομολόγων και ενδεχομένως να δώσουν κι ένα στίγμα για το πότε θα υπάρξει αύξηση των επιτοκίων.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή, ανακοινώθηκε ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ ανήλθε στο 6,8% τον Νοέμβριο σε ετήσια βάση, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από το 1982.

Στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, η Βρετανία ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των απασχολούμενων στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε τον Νοέμβριο, παρά το τέλος του προγράμματος στήριξης των θέσεων εργασίας από την κυβέρνηση. Ειδικότερα, οι προσλήψεις αυξήθηκαν κατά 257.000 τον Νοέμβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, στα 29,4 εκατ. . Η ανεργία μειώθηκε στο 4,2% από το 4,3% στους τρεις μήνες μέχρι τον Οκτώβριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές