![Interlife – Aύξηση παραγωγής ασφαλίστρων και υπεριδιπλάσια κέρδη το 2021](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/12/interlife.jpg)
Την εκτίμηση ότι ο θετικός ρυθμός των οικονομικών μεγεθών της INTERLIFE ΑΑΕΓΑ θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος της χρήσης 2021, «χτίζοντας» πάνω στις θετικές επιδόσεις του εννεαμήνου Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου, οπότε κατεγράφησαν αύξηση παραγωγής ασφαλίστρων κατά 9,7% και υπερδιπλάσια κέρδη, διατύπωσε σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ασφαλιστικής εταιρείας, Ιωάννης Βοτσαρίδης.
Πρόσθεσε δε, ότι δεν έχουν διαπιστωθεί επιπτώσεις -εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης και της εξάπλωσης της Covid 19– στα θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη και στη χρηματοοικονομική κατάσταση της εισηγμένης. Ωστόσο, όπως είπε, σε ορισμένες περιπτώσεις οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές με τους οποίους συνεργάζεται η εταιρεία, αναφέρουν μεγάλη δυσκολία στην είσπραξη ασφαλίστρων, ενώ κάποιοι πελάτες δεν ανανεώνουν τα ασφαλιστικά τους συμβόλαια, π.χ., για το ΙΧ τους, παρότι η ασφάλιση των οχημάτων είναι υποχρεωτική κι η μη τήρησή της επισύρει πρόστιμα.
Ανάπτυξη των ΣΔΙΤ
Ο κ.Βοτσαρίδης επισήμανε ακόμα ότι η αντιμετώπιση φαινομένων όπως αυτό της πανδημίας απαιτεί την ανάπτυξη Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) στο πεδίο της υγείας. «Πανδημίες και επιδημίες δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν από ιδιώτες, αυτό είναι μόνο για το κράτος. Εκεί θα έπρεπε να έχουμε τις περίφημες ΣΔΙΤ. Δυστυχώς όμως δεν έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα να έχουμε μια ΣΔΙΤ, π.χ, ανάμεσα σε κρατικά νοσοκομεία με ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες. Πιστεύω πως αν το κάναμε αυτό, θα είχαν όφελος και το κράτος και οι ασφαλιστικές εταιρίες» σημείωσε ο κ.Βοτσαρίδης, αναγνωρίζοντας ωστόσο και τις δυσκολίες που θα ανέκυπταν στην εφαρμογή στην πράξη τέτοιων ΣΔΙΤ.
Το 2021 -έτος κατά το οποίο η ΙΝΤERLIFE εισήχθη στην οργανωμένη αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών (ΧΑ) και έπεται, στις 17 Δεκεμβρίου, η εισαγωγή και στον δείκτη ATHEX ESG- φαίνεται πως αποτελεί έτος δυναμικής ανοδικής πορείας για την εταιρεία, με βάση τουλάχιστον τα αποτελέσματα του εννεαμήνου.
Μεταξύ άλλων, τα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα (παραγωγή) της εταιρείας αυξήθηκαν στο διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου κατά 9,7% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020 και ανήλθαν στο ποσό των 55,56 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 13,22 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 123,7%. Τα δε κέρδη μετά από φόρους της εταιρείας, η οποία σημειωτέον έχει από ιδρύσεώς της μηδενικό δανεισμό, ανήλθαν στα 10,31 εκατ. ευρώ έναντι 4,48 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2020, αυξημένα κατά 130,33%.
H θέση της INTERLIFE στην αγορά
Κατά τα λοιπά, η παραγωγή ασφαλίστρων της INTERLIFE στους κλάδους ζημιών αυξήθηκε κατά 9,64%, έναντι 5,1% για την αγορά, ενώ οι επιδόσεις της στον κλάδο του αυτοκινήτου «έκλεισαν» σε άνοδο 5,83%, σε μια αγορά με αρνητικό πρόσημο (-1,9%). Ο στόλος των οχημάτων που ασφαλίζει η INTERLIFE αριθμεί 363.523 αυτοκίνητα (μερίδιο 5,51%). Στους κλάδους πλοίων, αεροσκαφών και μεταφορών, η εταιρεία αύξησε την παραγωγή της στο εννεάμηνο κατά 33,92%, έναντι 9,76% της αγοράς, ενώ στους Λοιπούς Κλάδους, τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν 14,97% και 9,25%.
Βάσει στοιχείων της παραγωγής του 2020, που επικαλέστηκε ο κ.Βοτσαρίδης, η INTERLIFE κατείχε πέρυσι την έβδομη θέση στην παραγωγή ασφαλίστρων στον κλάδο Αυτοκινήτου, τη δέκατη σε εκείνον των Πλοίων, Αεροσκαφών και Μεταφορών, την πέμπτη στη Γενική Αστική Ευθύνη και τη δεύτερη στην Αστική Ευθύνη Πλοίων. Επιπλέον, τον Σεπτέμβριο του 2021 η εταιρεία κατατασσόταν δέκατη τρίτη μεταξύ των 38 ασφαλιστικών εταιρειών της χώρας σε ίδια κεφάλαια, έβδομη σε κέρδη πενταετίας (συγκεκριμένα 87,3 εκατ. ευρώ) και έκτη σε πλήθος ασφαλισμένου στόλου.
Υπενθυμίζεται ότι η ΙΝΤΕRIFE, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, ανέλαβε κατόπιν διεθνούς διαγωνισμού την ασφάλιση του ΕΦΚΑ για μια τριετία (ασφαλισμένα κεφάλαια ύψους 522 εκατ. ευρώ), ενώ στο πελατολόγιό της εντάσσονται ακόμα τα ΕΛΤΑ, ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, η Εγνατία Οδός ΑΕ και πολλοί δήμοι.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Τράπεζες: Πώς θωρακίζουν την κερδοφορία τους από τη μείωση του κόστους χρήματος](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/ot_banking_euros22-768x450-1-1-1-1-600x352.jpg)
Πώς οι τράπεζες θωρακίζουν την κερδοφορία τους - Το ανάχωμα στη μείωση του κόστους χρήματος
Ποιες κινήσεις δρομολογούν οι τράπεζες για να διατηρήσουν υψηλά την κερδοφορία τους - Ο ρόλος των επιτοκίων
![Εθνική Τράπεζα: Αμείωτες οι επενδύσεις στην ενέργεια – Ο στόχος για 30% στα δάνεια](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/12/Karamouzis-Vasilis-ETE-Delfoi-600x469.jpg)
Καραμούζης (ΕΤΕ): Η Εθνική είναι η τράπεζα της Ενέργειας – Δάνεια 3 δισ. στις ΑΠΕ
Η Εθνική Τράπεζα σύμφωνα με τον Β. Καραμούζη γεν. διευθυντή Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής στοχεύει έως το 2030 να διατηρήσει το 30% στις ΑΠΕ
![Limnos Resort: Η επένδυση των 171 εκατ. ευρώ που θα αλλάξει την εικόνα της Λήμνου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/thumbnail_boubouras-3-600x438.jpg)
Βίλες, 2 πεντάστερα και μαρίνα - Η μέγα επένδυση της οικογένειας Μπούμπουρα στη Λήμνο
Σε διαβούλευση η επένδυση Limnos Resort - Τι περιλαμβάνει - Ποια είναι η οικογένεια Μπούμπουρα
![Παπαδόπουλος (Witside): Μας ενδιαφέρουν οι στρατηγικές συνεργασίες, όχι η εξαγορά](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Xristos-Papadopoulos-WITSIDE_image-1-600x494.jpeg)
Παπαδόπουλος (Witside): Μας ενδιαφέρουν οι στρατηγικές συνεργασίες, όχι η εξαγορά
Οι εξαγορές στην ευρύτερη αγορά της Πληροφορικής θα συνεχιστούν, εκτίμησε ο Χρήστος Παπαδόπουλος, CEO και ιδιοκτήτης της Witside
![Βενέτης: Πόσο κόστισε η αναγέννηση του Jackson Hall – Ποιο project πάγωσε](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/thumbnail_Veneti_Jackson_Hall_GiorgosSfakianakis-16-600x400.jpg)
Πόσο κόστισε στην «Βενέτης» η αναγέννηση του φημισμένου Jackson Hall
Πως ξετυλίχθηκε το project της Βενέτης στο φημισμένο στέκι του Κολωνακίου – Τι είπε ο Π. Μονεμβασιώτης για τα Παγωτά Δωδώνη, τις ανατιμήσεις στον καφέ και τις εξαγορές αρτοποιιών
![Τράπεζες: Αγοράζουν ξανά «ασημικά»](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/bl29bankingvirtualpix-600x375.jpg)
Αγοράζουν ξανά «ασημικά» οι τράπεζες
Αντιστρέφοντας τις τάσεις εσωστρέφειας προχωρούν σε επεκτατικές ενέργειες με συνεχή αναζήτηση ευκαιριών - Η Πειραιώς προχωρεί σε deal με το CVC για την εξαγορά του 70% της Εθνικής Ασφαλιστικής - Τα σχέδια των άλλων συστημικών ομίλων
![HELLENiQ ENERGY: «Κύμα ζεστασιάς» για μαθητές](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/HELLENIQ-ENERGY-1024x683-1-600x400.jpg)
«Κύμα ζεστασιάς» από την HELLENiQ ENERGY
Για 16η συνεχή χρονιά προσφέρει δωρεάν πετρέλαιο θέρμανσης σε περισσότερα από 160 σχολεία σε Δυτ. Αττική, Δυτ. Θεσσαλονίκη και Κοζάνη
![Lamda Developement: Στηρίζει τους μαθητές των νησιών που πλήττονται από τις σεισμικές δονήσεις στις Κυκλάδες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/07/santorini-416136_1920-1-600x378.jpg)
Στήριξη LAMDA στους μαθητές που πλήττονται από τους σεισμούς στις Κυκλάδες
Από τις αρχές του 2025, η LAMDA Development διαθέτει συνδρομές του brainy σε μαθητές και μαθήτριες Δημοτικού και Γυμνασίου, μονοθέσιων και διθέσιων σχολείων ανά την Ελλάδα
![BENETH: Ανοίγει ξανά το Jackson Hall στο Κολωνάκι](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/εξω-600x400.jpg)
Ανοίγει πάλι το Jackson Hall στο Κολωνάκι - Το σχέδιο της «ΒΕΝΕΤΗ»
Η εταιρεία ΒΕΝΕΤΗ μίσθωσε το κτήριο συνολικής επιφάνειας 845 τ.μ. το 2015 - H συνολική επένδυση ανήλθε στα 7 εκατ. ευρώ
![METLEN: Ξεκινά την κάλυψη η Bank of America με σύσταση buy και τιμή στόχο στα 45 ευρώ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/240515105918_mytilineos-600x395.webp)
BofA για METLEΝ: Τιμή στόχος στα 45 ευρώ και σύσταση buy – Ισχυρός καταλύτης η εισαγωγή στο LSE
Σύμφωνα με τη BofA, η συνύπαρξη Ενέργειας και Μετάλλων αποτελεί βασικό πλεονέκτημα για τη METLEN – Στις κορυφαίες επιλογές και για τη Citi η μετοχή