
Η μεγάλη εξέλιξη των μπαταριών ως προς τη δομή, τα στοιχεία και την χωρητικότητά τους αλλάζει τα δεδομένα διαρκώς στο χώρο της ηλεκτροκίνησης.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η τιμή της μπαταρίας σταδιακά μειώνεται, παρά το γεγονός ότι αυξάνεται η χωρητικότητα. Και με δεδομένο ότι η μπαταρία αποτελεί το σημαντικότερο κομμάτι του αυτοκινήτου και είναι αποκλειστικά αυτή που ανεβάζει στα ύψη το κόστος του, είναι εύκολο να καταλάβουμε ότι πολύ σύντομα θα δούμε φθηνότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
Αναλυτές του χώρου εκτιμούν ότι η παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων θα είναι οικονομικότερη από την παραγωγή συμβατικών έως το 2027 και έπειτα. Μάλιστα προβλέπουν ότι η τιμή των μεγάλων ηλεκτρικών οχημάτων θα βρίσκεται ακριβώς στα ίδια επίπεδα με τα αυτοκίνητα εσωτερικής καύσης. Από την άλλη δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε ότι σταδιακά το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια αύξηση των τιμών στα συμβατικά αυτοκίνητα, που οφείλεται κυρίως στην άνοδο των πρώτων υλών, αλλά και στα συστήματα υποβοήθησης οδηγού που είναι ακριβά και ανεβάζουν το κόστος.
Η επίτευξη μιας οικονομικής λύσης στην παραγωγή μπαταριών για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα “πρωτοστατεί” στα πλάνα των αυτοκινητοβιομηχανιών, που αναζητούν τρόπους ανάπτυξης της ηλεκτροκίνησης, μέσω της αύξησης των οικονομικών τους μοντέλων.
Πόσο θα μειωθούν οι τιμές
Ένα αυτοκίνητο μεσαίας κατηγορίας στοιχίζει σήμερα κοντά τις 30.000 ευρώ έναντι των 18.000-20.000 ευρώ που στοιχίζει ένα συμβατικό όχημα. Αυτό συνεπάγεται ότι το 2027 και οι δύο κατηγορίες αυτοκινήτων θα στοιχίζουν το ίδιο και θα βρίσκονται ενδεχόμενα κοντά στις 20.000 ευρώ, γεγονός που θα κάνει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα περισσότερο δελεαστικά. Αν βάλουμε το μειωμένο κόστος λειτουργίας και συντήρησης ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι το τελικό κόστος του είναι πολύ μικρότερο.
Έρευνες, όπως αυτή της επενδυτικής τράπεζας UBS, έχουν δείξει ότι η τιμή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αναμένεται να μειωθεί γρηγορότερα, γύρω στο 2024. Οι ίδιες έρευνες συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι το κόστος των μπαταριών των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αναμένεται να μειωθεί άνω του 50% στα αμέσως επόμενα χρόνια. Αυτή η εξέλιξη θα εκτοπίσει από την πρώτη θέση τα υβριδικά αυτοκίνητα που σήμερα έχουν τον πρώτο λόγο στις πωλήσεις των καινούριων αυτοκινήτων.
Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις στέκονται αρωγοί σε αυτές τις κινήσεις των κατασκευαστών και στην προσπάθειά τους να μειώσουν τους ρύπους. Αν θα συνεχίσει να υπάρχει η ενθάρρυνση των καταναλωτών για αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, τότε είναι βέβαιο ότι πολύ σύντομα θα δούμε τεράστια ανάπτυξη στην κατηγορία και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα είναι περισσότερο ελκυστικά στους καταναλωτές. Και το σίγουρο είναι ότι αν αναπτυχθεί το δίκτυο φόρτισης, τότε τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα έχουν μεγαλύτερη ευελιξία κινήσεων.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ


Latest News

Ξεκινούν την κατασκευή οκτώ φωτοβολταϊκών σταθμών MORE και ΔΕΗ Ανανεώσιμες
Καθοριστικό βήμα στη διαδικασία αδειοδότησης για τη MORE και τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες στη Μακεδονία

Δυναμική η ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών στην Ελλάδα το 2024
Τα φωτοβολταϊκά αποτελούσαν το 93,5% όλης της νέας εγκατεστημένης ισχύος από ΑΠΕ για το 2024

Οι στόχοι της Ελλάδας για την πράσινη μετάβαση - Τι είπαν Παπασταύρου - Hoekstra
Οι προτεραιότητες για την πράσινη μετάβαση - Εξελίξεις για το Κοινωνικό Ταμείο για το Κλίμα

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα «made in China» στη... Σερβία
Η JMEV επιβεβαίωσε την κατασκευή του εργοστασίου στη Σερβία

Made in Serbia - Τι σχεδιάζουν οι Κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες
Η JMEV επιβεβαίωσε την κατασκευή του εργοστασίου

ΔΕΗ blue: Στην Πάτρα το πιο ισχυρό Hub φόρτισης της Ελλάδας
Με συνολική ισχύ 1,2 MW, το νέο ΔΕΗ blue Hub υποστηρίζει την ταυτόχρονη φόρτιση έως και 29 οχημάτων

Masdar: Εδραιώνει την παρουσία της στην Ευρώπη με την ολοκλήρωση της εξαγοράς του 100% της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ
Η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου της Masdar στην Ευρώπη, στο πλαίσιο του στρατηγικού στόχου της εταιρείας για 100 GW παγκόσμιας εγκατεστημένης ισχύος έως το 2030

ΟΤ Delphi Economic Forum X – Καρτάλης (ΕΚΠΑ): «Χωρίς τις ΑΠΕ, η Ελλάδα θα είχε υπερδιπλάσια τιμή ρεύματος»
Οι συνθήκες που διαμορφώνονται υπό την προεδρία Τραμπ στις ΗΠΑ, επηρεάζουν και θα επηρεάσουν την ενεργειακή μετάβαση, είπε ο Κώστας Καρτάλης, καθηγητής του ΕΚΠΑ, στο ΟΤ Delphi Economic Forum X

Ανοίγει το «παιχνίδι» με τις μπαταρίες στα φωτοβολταϊκά
Σε φάση εκκίνησης η πλατφόρμα υποδοχής αιτήσεων από τον ΔΕΔΔΗΕ. Εξετάζεται παράταση πέραν της 30ης Απριλίου λόγω των καθυστερήσεων.

Πλήγμα στον κλάδο της πράσινης ενέργειας από τους δασμούς Τραμπ
Οι δασμοί Τραμπ αποτελούν γροθιά στην πράσινη βιομηχανία που ήδη υποφέρει από την ανάκαμψη των ορυκτών καυσίμων